Odp.
1. Nowe przyrosty teraz są sterczące, gdy urosną będą się pokładać, ale nie tak, ze lezą na ziemi całkiem...
2. Rozrasta się nie przez kłącza (tak jak ice dance np.), ale kępka się powiększa. Łatwo ją można podzielić, dzieląc całą kępkę. Ja z dwóch mam już 10, ale reszta to chwilowo mikruski.
3. U mie ma slońce do południa. Nie wiem, czy w pełnym słońcu się wybarwi inaczej.
4. Kolor mnie zachwyca, właśnie ta biel powoduje, ze rozjaśni ciemnejsze miejsca.
Fotki będą jutro po południu...
Właśnie Ty szukasz bardziej czegoś żółtego. Ten carex bardziej biało-zielony. Zimozielona jest też ice dance. Też ładna, tylko większa, tzn. wyższa i też zielono - biała, ale bardziej zielona. Więcej carexów nie mam
Dziękuję Ci za wyczerpujące odpowiedzi
No ja bym coś raczej żółtego, ale do tej też zaczynam się przekonywać.
Ice dance już mam na rabacie hortensjowej, więc tu bym chciała coś innego.
Ukorzeniłam 2 lata temu hortensje. Nie kwitły w zeszłym roku, więc obstawiałam ogrodowe. Teraz są to duże krzaki z wielkimi pąkami. Nie cięłam ich wiosną wcale. Mocno odbiły również z ziemi. Obstawiam więc hortensję drzewiastą. Ale jaką?
Roślinki nie rozszyfruję.
Zobaczyłam Twoje evergoldyPiękniusie.I to faktycznie nie jak u mnie.Moja elata i chyba będę ją musiała ją przesadzić.Słońca ma za dużo
A lawendy nic a nic nie wyszło???Szkoda jej
Dziękuję, że pamiętałaś o fotkach Ładna ta trawa Coraz bardzie się do niej przekonuję
A czy kupowałaś ją tam gdzie Ci poleciłam?
Czy masz doświadczenie z czarną trawą?
Co do hortensji to nie pomogę, ja mam tylko ogrodowe