Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Kasik 21:54, 10 cze 2015

Ależ cudeńka te różyczki i tak sie cieszę, bo właśnie niedawno posadziłam Queen of Sweden

Szpalerek z nich- miodzio. One tak pięknie rozkwitają - prawie wszystkie kwiaty na jednym poziomie - i sa takie porcelanowe.

A tak poza tym zaskoczyłaś mnie tą Kalmią: Pierwszy raz zobaczyłam i usłyszałam o takiej roślince. Bardzo ładna.

No i jeszcze pytanie- Jak tniesz róże historyczne? pytam o doświadczenie, bo o zasadach juz povczytałam.

Buziole i dzięki - Ty wiesz za co
Jeśli sie mogę odwdzięczyć to mów i pisz.

ZielonaAnia75 21:57, 10 cze 2015

Jodełek szkoda oczywiście, ale inne roślinki przepiękne.
Bogdzia 22:04, 10 cze 2015

kachat napisał(a)
No to ci się Aniu niestety nie udało tak odpowiedzieć, by mnie nie obrazić... Wybacz, ale przekonanie, że się pozjadało wszelkie rozumy i wszelką wiedzę donikąd cię nie zaprowadzi.

Poczytałam wczoraj o rododendronach a dzis tu i mam wrazenie ze to Ty masz takie przekonanie że pozjadałas wszystkie rozumy. Nie lubię pisac niemiłych rzeczy ale czasem az wytrzymac trudno.
Mala_Mi 22:40, 10 cze 2015

eee_taam napisał(a)
kurcze...nie zrozumiałam poprzednio że masz doła ogrodowego z powodu jodeł ...upss

trudno coś doradzić..chyba że się położy na stół 5-10 tyśków ...dla mnie szok!

jodły wygladaja fatalnie i rzeczywiście rece opadają.

Nie mam doła, tylko problem od 5 lat... i nerwa.
Napisałam to by powiedzieć, że porażki mam również i to dużego kalibru. Nie wszytko mam piękne.
Doła to łapie się od poważniejszych problemów.. jodły to mały pikuś.
I wsiowa..

Mala_Mi 22:54, 10 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Poczytałam wczoraj o rododendronach a dzis tu i mam wrazenie ze to Ty masz takie przekonanie że pozjadałas wszystkie rozumy. Nie lubię pisac niemiłych rzeczy ale czasem az wytrzymac trudno.

Bogdzia napisał(a)

Ula, la.. zaczęłam posta godzinę temu.. teraz udało mi się wysłać a tu nowi goście.. i od razu piękna zadyma się robi

Tak było w 2008.. piękne jodły.. duże..

Teraz łba sobie nie urwę, ale mam problem..
Z drugiej strony oby takie problemy... są naprawdę poważniejsze.. i z powodu chabazi nie dam się wmanewrować w dyskusję..
Biedronek nie kupię.. bo nie mam za co.. a po drugie jak kupię to i tak pójdą na wyżerkę gdzie będzie im łatwiej, przyjemniej i lepszy pokarm.

Synowa mówi, że może lepiej pozbierać stonkę... wyjdzie za darmo, a że paski zamiast "kropków"??? Jak pójdzie stonka do pracy do sąsiadów to mi żal nie będzie
Rodzina powiedziała, że jak kupię biedronki nawet za tysiąc to mnie w wariatkowie zamkną .. chyba, że ktoś smycz wymyśli dla biedronek.. i uwiążemy je do drzewek.

Czytam na necie na forach leśników, że to problem w lasach .. w ogrodzie posadzę co innego lub nie posadzę, a lasów szkoda

Pierwsze martagony zaczynają

Iwk4 22:56, 10 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Zaleta kokoszkowania

Trytoma nieprzesadzana daje czadu.. a była fatalna po zimie.

Aniu, trytoma od ciebie kwiatków jeszcze nie ma. Ale wygląda dobrze. Zimą M kupił gdzieś zapakowane kłącza trytomy, wsadziłam do doniczek, a jak twoje posadziłam, ładniejsze, to moje mizeroty poszły do yuk. I zaczynają kwitnąć.
Mala_Mi 22:56, 10 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Jodełek szkoda oczywiście, ale inne roślinki przepiękne.

Dokładnie Pewnych rzeczy nie przeskoczy.. kijem Wisły nie zawróci..

Anita1978 22:58, 10 cze 2015

Cudny krzaczek! Ile ma latek? Widzę, ze chyba nie tniesz go zbyt nisko wiosną?
Mala_Mi 23:01, 10 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Aniu, trytoma od ciebie kwiatków jeszcze nie ma. Ale wygląda dobrze. Zimą M kupił gdzieś zapakowane kłącza trytomy, wsadziłam do doniczek, a jak twoje posadziłam, ładniejsze, to moje mizeroty poszły do yuk. I zaczynają kwitnąć.

Kępa przesadzana dopiero ma zaczątki kwiatów.. a ta na foto nie była dotykana ..

Zakwitną na pewno

A Elmshorny prawie, prawie..

Mala_Mi 23:02, 10 cze 2015

Anita1978 napisał(a)

Cudny krzaczek! Ile ma latek? Widzę, ze chyba nie tniesz go zbyt nisko wiosną?

Ja go wogle nie tnę I ma teraz 2 metry wysokości Wiosną już przytnę, bo będę kwiaty oglądać z drabiny. A Queen kwitnie na górnych pędach i jest sztywna, wiec . będę ciąć.