Rany 6-latki? - podziwiam i chylę czoła - moje były sadzone rok temu - ale cholery puściły korzenie płytko, ale praktycznie po całej rabacie, były pod każdą byliną (chyba uciekają przed wilgocią - albo taki mają system korzeniowy - nie wiem ) i musiałam się nakombinować żeby je powyciągać a potem wyszarpać całą roślinę - ale już mam to z głowy
Super, że Konrad nie oszczędzał nam ujęć z Twojego ogrodu - zawsze mnie intryguje to, że inne osoby zawsze w odmienny sposób widzą nasze rabaty
Jednak i tak kot na pergoli to faworyt
Nie mam nasion ożanki..bo nie potrafiłam ich zebrać.. albo już się wysypały, albo niedojrzałe.. tak jak ja do tego typu akcji
Mariola już napisała.. nasionka są u niej.. ja coś kwatostanów uskubałam, alb czy tam są nasiona to nie jestem pewna
Viva ma zepsuty komputer
Ja na zimę iglaki po suchej jesieni zawsze podlewam.. a sucha jesień u mnie to już standard.. i mam linię kropkującą pod"choinkami " rozciągniętą na stałe.. podpinam do niej tylko węża i się leje.. najpierw woda z basenu, a przed zimą z kranu.
Ja też już nie kupię... te co mam mogę sobie dzielić i rozmnażać ale kasy już nie wydam na karmę dla opuchlaków.. a w przyszłym roku pozbędę się też rozchodników jak chemia nie pomogła.. Poddałam się.. polałam żurawki i rozchodniki chemią.. Teraz ekolodzy mogą na mnie psy wieszać do woli..