Padało nad ranem.. już nie pada.. ale dobre i to co spadło.
Everillo posadzę chyba zamiast prymulek na nowej rabacie przed piwoniami.. nie będzie taka pusta zimą.. i dopasują się trawki do Gold Fountains pod magnolią.
O tu.. myślałam o bodziszka by pociągnąć dalej... ale bodziszki na zimę zanikają
Nie mam nasion ożanki..bo nie potrafiłam ich zebrać.. albo już się wysypały, albo niedojrzałe.. tak jak ja do tego typu akcji
Mariola już napisała.. nasionka są u niej.. ja coś kwatostanów uskubałam, alb czy tam są nasiona to nie jestem pewna
Viva ma zepsuty komputer
Ja na zimę iglaki po suchej jesieni zawsze podlewam.. a sucha jesień u mnie to już standard.. i mam linię kropkującą pod"choinkami " rozciągniętą na stałe.. podpinam do niej tylko węża i się leje.. najpierw woda z basenu, a przed zimą z kranu.
Ja też już nie kupię... te co mam mogę sobie dzielić i rozmnażać ale kasy już nie wydam na karmę dla opuchlaków.. a w przyszłym roku pozbędę się też rozchodników jak chemia nie pomogła.. Poddałam się.. polałam żurawki i rozchodniki chemią.. Teraz ekolodzy mogą na mnie psy wieszać do woli..
Everillo - piszą, że jak inne carexy powinien dać radę.. zobaczymy
Star P. - ściąłam do ziemi.. nich już nie straszy...
Nówki - nówki róże najlepiej kwitną.. dochodzę do wniosku że czym starsze tym bardziej chorowite i gorsze.
Garnet - wiosna ma piękny kolor i jesienią.. przebarwia się.. o ile wcześniej liście nie zmrozi na amen.. zależy jakie są przymrozki.
Fajnie, że podlewa wreszcie u Ciebie, roślinki ożyją Ja mam żurawek niewiele, ale na razie w mojej glinie dają radęCo do róż nie mam jakichś wielkich ilości i prawie wszystkie nn, ale podobają mi się może 3 i jestem z nich zadowolona i gdyby nie zapach, który uwielbiam mogłabym nie mieć wcale też mnie nie powalają. Ale kiedyś dawno temu miałam w innym ogródku 3 szt róż za, które pokroić bym się dała, żeby je mieć, ale doooopa bo nie znam ich nazwy
Leon - popadało, ale tylko nad ranem... szału nie ma, ale dobre i to..
Olili - mech rośnie tam gdzie cień i wilgotno (ale u mnie potrafi i we floksach szydlastych na skalniaku!!).. sypnij nawozu do trawników z mchem.. albo coś innego.. runiance nic nie będzie, ale efekty wizualne mogą denerwować. Tam gdzie mech to rośliny gorzej rosną.. rosna, ale ..
No masz ci los.... a ja już sie oduczyłam zagladac na rosliny w takich miejscach bo zawsze cena nieadekwatna do produktu i często gesto kiepskiej jakiści.... czas się przeprosić...