Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 21:42, 22 cze 2024

Do góry

Koniec
Jutro już ma podobno nie padać, może uda mi się wykosić to i owo. Jak nie, to pomidory w szklarni czekają na uwagę.
Zielony Chram 21:39, 22 cze 2024

Do góry
Darecka napisał(a)
A oto perła koronna: Ananas Noir- na niego liczę bardzo, bo skaldowie z forum o pomidorach już o nim pieśni pochwalne wyśpiewują - czy zasłużenie, to się niebawem okaże. Tuż obok pierwsza zawiązana miechunka- tutaj też ciekawość mnie zżera (potem ja zeżrę ją- musi być równowaga w przyrodzie ).

Też go mam Planujesz ocenić smak wszystkich odmian?
Czy te różowe kwiatki na rabacie kwietnej to szałwia?
Cudne lilie. W tym roku pierwszy raz kupiłam na bukiet i to padnięte za 5zł. Warto było, trzymały się tydzień i do tego ich zapach, ochy i achy.

PS. Aż sprawdziłam jaki to kolor malachitowy, no piękny. Pasuje do Penelopy

W moim małym ogródeczku II 21:38, 22 cze 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Ja tak jak Jola, oglądam a jak nie mam nic do powiedzenia - milczę, ale jestem
Nie ulegam ogólnym trendom chyba to kwestia wieku
Co do mody w "szwedach" już chodziłam, więc teraz nie będę, nie wchodzi się 2x do tej samej rzeki, ale dla młodych to nowinka a dla nas uwstecznienie
Uległam pewnym trendom na rośliny z O. i część zdecydowanie do mojego ogrodu nie pasuje lub wyginęły. Teraz postanowiłam że jeśli będę cokolwiek nowego kupować to sucholuby a najlepiej rozmnażać te które się dobrze czują, a przecież tych mam sporo
Podoba mi się stwierdzenie ,, dla młodych to nowinka a dla nas uwstecznienie ,, Kiedyś też dużo kupowałam, nie wszystko chciało się u mnie zadomowić, ale wtedy było szaleństwo. Pojawiały się w sprzedaży rośliny, których wcześniej nawet się nie widziało. Tu na Ogrodowisku mocno poszerzyłam swoją wiedzę o roślinach, tu je pierwszy raz widziałam i poznałam nazwy.
Ja uważam, że ogród to taka niekończąca się opowieść, zawsze może być coś nowego. Ze względu na wiek i co raz mniej sił patrzę na ogród i stwierdzam, że rozplenice posadzone około pół metra od linii trawnika to bardzo dobre rozwiązanie. Rośnie to bez opamiętania i pięknie zasłania wszystko, co kwitło wiosną.

Moje miejsce na ziemi -początek 21:37, 22 cze 2024

Do góry
Kopie ...
Wcale nie tak łatwo z tymi korzeniami pęcherznic
Zieleń, drewno i antracyt 21:36, 22 cze 2024

Do góry
Ptasi gaj 21:35, 22 cze 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Przepiękne róże. Czy róże można rozsadzić tylko przez podział sadzonki?
Zieleń, drewno i antracyt 21:32, 22 cze 2024

Do góry
Kilka wieczornych widoczków poburzowych. Nie było mnie w domu, ale podobno cały dzień przechodziły burze z deszczem, zresztą w nocy też.

W moim małym ogródeczku II 21:14, 22 cze 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)

Dużo osób pojawią się i znika. Ja chyba mam taki średni staż tu na Ogrodowisku Też zawsze zaglądam do różnych ogrodów,
czasami tak po cichu, czasami coś napiszę No i zdecydowanie nie podążam za ogrodową modą, no chyba, że coś wpadnie mi w oko Mam swój ogrodowy, coraz większy bałagan, ogarniam go po swojemu i bardzo go lubię
Fajnie, że mamy swój styl, bez względu na promowane trendy. Pamiętam jak kiedyś było krytykowane tu na O , że któraś tam posadziła czerwoną różę, a nie daj Boże, żeby w ogrodzie pojawił się żółty kwiat. To było sporo lat do tyłu i całe szczęście, że jest aprobowana obecnie większa paleta barw.
Ja też ogarniam swój ogród po swojemu i w swoim tempie. Leki onkologiczne osłabiają mnie i nie zawsze mogę wszystko zrobić na czas. Wtedy sobie mówię, że jutro też jest dzień.

W moim małym ogródeczku II 21:03, 22 cze 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jak zwykle Dorotko u ciebie bardzo klimatycznie i bardzo ładnie
Hosty okazałe piękne
Dużo masz w tych dzbanach, donicach roślin.

Dekorację jak za wsze na medal
Dziękuję doniczek mam dużo, ale to taki mobilny ogród, który można przenieść i wykorzystać w innym miejscu.
Mam dwa rodzaje dużych host i mam na nie pomysł na przyszły rok, będzie z nich obwódka na rabacie gdzie jeszcze do ubiegłego roku rosły 4 potężne świerki. Próbuję tam stworzyć hortensjowy las.
W zimie sporo dziergałam to jeden z wielu swetrów jakie zrobiłam. Wzór dość trudny, praktycznie każde oczko przerabia się inaczej, ale jak coś sobie zaplanuję to nie ma zmiłuj, dociągnę do końca.

Podwórkowa rehabilitacja 20:52, 22 cze 2024

Do góry
Powojnik Mazury uraczył mnie dwoma kwiatkami.

A tu mam mieszankę: Błękitny Anioł, Dark Eyes i Södertälje.
Ogród prawie wymarzony … 20:48, 22 cze 2024

Do góry
Wieczorowo

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 20:40, 22 cze 2024

Do góry
Mam i ja! . Zainspirowana zdjęciami z ogrodu Hani i z ogrodu Magary nabyłam i posadziłam
Ogród prawie wymarzony … 20:37, 22 cze 2024

Do góry
A odnośnie czerwaca u mnie zielono i deszczowo trochę przejaśnień też

Podwórkowa rehabilitacja 20:01, 22 cze 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Mam Calamintha nepeta 'Triumphator' i kwiatuszki ma malutkie, wygląda jak chmurka gdy kwitnie. Kwitnie bardzo długo i owady ją też uwielbiają. Chyba za nektar, bo jest sterylna, więc pyłku nie daje. Dziwne trochę

Coś te owady wabi do nich
Zrobiłam zdjęcie porównawcze z kocimiętką tyle, że nie znam odmiany. Calamintha jakby nieco większa.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:54, 22 cze 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Cudowne miejsce .
Do raju daleko - u Ewy 19:52, 22 cze 2024

Do góry
Leonardo da Vinci

Widok ogólny na rabatę

Do raju daleko - u Ewy 19:51, 22 cze 2024

Do góry
Dereń kwiecisty Rainbow

Róże Heidi Klum

Bodziszek żałobny

Do raju daleko - u Ewy 19:47, 22 cze 2024

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 19:45, 22 cze 2024

Do góry
Nadrabiam zaległości. Nie pokazałam Wam jak kwitły w tym roku moje piwonie.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:35, 22 cze 2024

Do góry
Piwonie z kłączy. Te które były ładne wyglądają tak

Ale kilka mam też takich które wypuściľy 1 listek. I tyle

Ropuszka miniaturka nas dziś odwiedziła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies