Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Gosi 13:41, 08 lis 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Gosiu, mnie też to martwi, kiepsko u nas z deszczem, przede wszystkim chodzi mi o staw. Wody mamy na pół metra,
na razie to wystarczy, ale przy mrozach w zimie ryby nie dadzą rady. Tak więc też czekam na konkretny deszcz.

Piękne jesienne zdjęcia, pewnie już ostatnie, liści coraz mniej, zimno się robi, brrr...

Alu, szkoda ryb. Może trzeba dolac wody?
U mnie teraz niby wilgotno w powietrzu, ale ziemia tylko z wierzchu jest mokra. Ciekawe jak te nasze rośliny zniosą zimę po takiej suszy

Basieksp napisał(a)
Chyba Bożenka, Grzebiuszka kiedyś pokazywała u siebie, kompozycje z rojnikami i żurawką pamiętam, że bardzo mi się to połączenie podobało i chciałam sobie tak posadzić, no i zapomniałam chyba zacznę sobie pomysły, plany zapisywać

Ja zgapiłam pomysł od koleżanki. Ona ma kilka takich różnych kompozycji. Super to wygląda, więc postanowiłam spróbować u siebie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Coraz zimniej, najgorsze, że mało deszczu.
Mam jeszcze do posadzenia tulipany. Oczywiście skusiłam się na przeceny.(szkoda, że tu nie ma emotki z patelnią waląca w łeb). W Leroyu były bardzo tanie cebulki. Kupiłam, mimo, że w domu już miałam kupione wcześniej i jeszcze nie posadzone, a jakoś mi nie po drodze do ogrodu, bo zimno i mnie coś choróbsko trzyma.

Pokażę jeszcze stare zdjęcia z ogrodu. W styczniu może pokaże zdjęcia z miejsc, które odwiedziłam w tym roku.

Ogród Basi i Romka 13:01, 08 lis 2024

Do góry
A teraz tak W zimie mam urodziny, a że będą to moje okrągłe, to wymyśliłam sobie prezent z okrągłymi liśćmi No i tu na forum była taka fajna dyskusja, że nie warto kupować i sadzić drzew, wczesną wiosną, lepiej jesienią... to mnie przekonało Późno, bo późno ale cały czas jest jeszcze jesień i przyspieszyłam sobie zakup prezentu zdjęcie byle jakie, bo już ciemno było. Judaszowiec Forest Pansy

W realu wygląda ładnie, jest szczepiony, nie wiem czy tak powinno być, ten który już u mnie rośnie chyba nie jest, ale on ma ziolelone liście, muszę jutro za widaka dokładnie się przyjrzeć. Jak go dziś rano wystawiłam na dwór, to zgubił kilka liści, ale ten mój co rośnie w ogrodzie, to już jakiś czas temu zgubił wszystkie liście. Mam tylko nadzieję, że nie za bardzo mnie poniosło i nie jest za późno na sadzenie. Ale mrozów narazie nie ma w pogodzie, jakiś małe przymrozki około zrea, mają być w przyszłym tygodniu. Posadzę go jutro i na zimę fajnie zabezpieczę Musi się udać
Ogród z rzeźbą 22:39, 07 lis 2024

Do góry
Judith napisał(a)
Zana, dzień dobry
Dawno kiedyś błąkałam się po Twoim wątku, pamiętałam o rzeźbie i to że jej historia jest nieznana .
Tym razem się ujawniam i zostawiam swój zachwyt . Stworzyć taki piękny ogród w miejscu wakacyjnym to wspaniałe i nieczęsto spotykane zjawisko .
Ciesze się, ze do mnie trafiłaś, tym bardziej że dostrzegam, że masz dwuletnie przerwy od Ogrodowiska .
Cofnęłam się dość mocno, by zobaczyć gołą pannę w magnoliowym kwieciu, ale bez sukcesów . Podpowiesz, gdzie ją taką można zobaczyć? .

Judith, dzień dobry, a właściwie dobry wieczór Kurcze, Ty mi się tu witasz tak oficjalnie a ja mam wrażenie, że my się już całkiem dobrze znamy. Do Ciebie zawitałam po dwóch bodajże latach jak do starej dobrej znajomej No nie mów mi, że nie pisałyśmy u siebie nawzajem. Jeśli tak jest to ja przepraszam za moje faux pas.

Bardzo Ci dziękuję za te pochwały i tradycyjnie dodam, że zdjęcia prezentują ogród lepiej aniżeli wygląda on w rzeczywistości. No cóż, taka przypadłość mojego aparatu fotograficznego
No i teraz przechodzę do gołej panny pod magnoliowym kwieciem. Przeszukałam swoje archiwum z kilku lat i nie mam takiego zdjęcia! Mam tylko takie w dwóch częściach, ale z tego samego dnia, kwiecień 2018:

Kwiecie

I goła panna

Do góry
TAR napisał(a)
Moi sympatyczni sasiedzi juz rok mieszkaja na dzialce w holenderce obok dom juz stoi od marca. W weekend sie przeprowadzaja.
Nie wiem jak daja rade. Parka doroslych i dwoje dzieci ja chyba nie dalabym widzac prawie gotowy dom obok.

Nadzieja zamieszkania w tym nowym domu trzymała ich przy życiu Innej motywacji tego wyczynu nie dostrzegam, no może jeszcze młodość

Do góry
Magara przypuszczam, że masz większą powierzchnię, u mnie jedna izba, łazienka owszem jest, nawet z prysznicem. Całość ma jednak tylko 40 metrów kwadratowych. Zwariowałabym w tej ciasnocie pośród panującej na zewnątrz ciemnicy grzejąc non stop grzejnikiem i dogrzewając kominkiem. Dojazd do roboty minimum godzina w jedną stronę. O nieeee! W moim wieku na takie "luksusy" to ja już się nie piszę

Myślałam, że wysiała się jeżówka, przesadziłam, doglądałam a zakwitła... rudbekia Kurka wodna, ja je wiosną wywaliłam w ilości hurtowej.

Ogród prawie wymarzony … 22:01, 07 lis 2024

Do góry
Rok 2017

Rok 2019

Zielonym do góry... 21:34, 07 lis 2024

Do góry
Krakus napisał(a)

Pięknie to wygląda.
Masz zgrabnego ambrowca Tylko jakoś słabo przebarwiony.

Nieźle już u ciebie przymroziło.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:56, 07 lis 2024

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Na środku szopka- przyszły kurnik. Fota jakby jakiś dramat się tam odbywał

To zdjęcie przypomina mi okładkę jakiejś książki (kryminału) . Mrrrroczny klimacik .
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:52, 07 lis 2024

Do góry
Na środku szopka- przyszły kurnik. Fota jakby jakiś dramat się tam odbywał

Zachód słońca. Ja sadzilam drzewka

Grzebiuszka ziemna 20:51, 07 lis 2024

Do góry

Cyklamenkami jestem zachwycona, mnóstwo pączków, rozrośnięte:

Piękne gruntowe? Cyklameny też jestem zachwycona takimi maluchami. Pięknie wyglądają w tym kąciku.
Ja dzisiaj kupiłam domowego.

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tych cyklamenach bym kupiła . Zapisałam się na powiadomienie.

Piękny kolor tej chryzantemy różowej.
Ogród prawie wymarzony … 19:48, 07 lis 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Było napisane Ambrowiec Amerykański ale jaka to odmiana to nie wiem
Teraz patrzę w necie że jest ich sporo ale wątpię abym miała to szczęście i zakupiła odmianowego zapewne to zwyklaki ale są przepiękne
Cholerka a może to jest odmianowy- przebarwiają się od bordo przez pomarańcz i żółty aż to krwistej czerwieni
I do tego budują fajne korony

Dziękuję no napaliłam się na ambrowce. A w jakiej odległości od siebie są posadzone?
Ogród z zegarem 19:20, 07 lis 2024

Do góry
Dzięki mojemu tacie wiem, że ogrodzenie zaczęło powstawać. Dziś nie mogłam tam podjechać, całe szczęście mam „kierownika budowy”

Ogród prawie wymarzony … 19:18, 07 lis 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Rabata ukończona . Jeszcze kora i kamienie w pasie traw- bez agrowlokniny i czekam do wiosny bo teraz to szału nie ma. Hortensje muszą odchorować bo wyglądają beznadziejnie.

Te trawy przed hortensjami, przy rozchodnikach to rozplenica Hameln?
Kraina spełnionych marzeń 18:31, 07 lis 2024

Do góry
Ktoś podpowie, czy to może jest ostropest plamisty?

Ogród prawie wymarzony … 18:01, 07 lis 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Agnieszko rtęć hortki rosną w brzozowej tuż obok rozplenic - posadzone są w trójkącie

To te na końcu na drugim zdjęciu ciemnoróżowa plama

Co to za rozplenice przed Wim's Red? Hortensje cgyba nie są posadzone w lini prostej. Czym się kierowałaś przy planowaniu tej rabaty?
Grzebiuszka ziemna 17:50, 07 lis 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

oraz 8 x Cyklamen Cilicicum za 9 zeta sztuka
Cyklamenkami jestem zachwycona, mnóstwo pączków, rozrośnięte:

Cena za cyklamenki przyzwoita, żal byłoby nie brać . Tej odmiany raczej nie mam chociaż pojedyncze liście o podobnym deseniu widzę. Bo ja kupowałam parę razy, większość załatwiły koty swoimi odwłokami. Swoim egzemplarzom znalazłaś fajną miejscówkę. Niech zdrowo rosną.
Kupowałaś w sklepie na "S" ?
W Kruklandii 17:20, 07 lis 2024

Do góry
Juzia napisał(a)
Eksperymentuję ze słomą Jak na prawdziwego wieśniaka przystało

Nie zdążyłam posiać poplonu.
Zresztą... za dużo jeszcze zieloności w tych moich trumienkach było

Co masz jeszcze na grządkach? Ja swoje jeszcze mocno poplon traktuję, więc jesienne wysiewy bardzo ograniczam.
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 17:00, 07 lis 2024

Do góry
Róża tak Cię zachwyciła czy tak bardziej deserowe skojarzenia?

To moja Melba, czerwiec tego roku. Pierwsze kwitnienie. Teraz pędy są już na „dachu” pergoli.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:36, 07 lis 2024

Do góry
Różnokolorowe derenie z patyków- wetknięte do ziemi wczesną wiosną

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:35, 07 lis 2024

Do góry
Resztki po kalafiorze - kury lubią kapustne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies