Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

LIDKA 06:12, 20 lut 2025

daszum napisał(a)
Elu gratuluję, masz świetny gust
Taras i kuchnia bardzo w moim stylu.

Też marzę o zadaszeniu tarasu, ale boję się, że zadaszenie zacieni mi salon, bo mam tam tylko duże drzwi tarasowe, a na pozostałych ścianach nie mam żadnych okien.

Danusia, my kupiliśmy gotową pergolę. Ona ma daszek z blachy z takich pasków/lamelek. One sie bardzo łatwo otwierają, i wtedy masz dużo światła.

Mam taras od wschodu i też sie bałam zacienienia. Bo okno dodatkowe jest ale od północy. Ale jest ok choć my nie korzystamy z otwierania tego daszku. Moje roślinki w salonie rosną bez zmian.
LIDKA 06:14, 20 lut 2025

Ela piękna ta nowa kuchnia.
A taras super. Życzę Ci dużo czasu na posiedzenia tarasowe.

Też sobie chwale że zdecydowaliśmy się na zadaszenie. Wielka to wygoda i frajda siedzieć na tarasie latem gdy dookoła pada deszczyk. Lubie słuchać deszczu.
daszum 19:08, 20 lut 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Danusiu jest trochę ciemniej, ale to luty. Słońce jeszcze nisko i święci dopiero ok godz 13.00 i prosto w okno.
Mam nadzieję że dach w lecie nie będzie zacieniał. Zresztą jest mi wszystko jedno mam inne okna. Przy tych upałach jakie były to każdy cień jest dobry.

Dzięki Danusiu. Kuchnia to projektowaliśmy razem z eM i stolarzem.

Danusiu fachowiec od tarasu przyjechał wymierzył a myśmy przytakiwała z eMem nie wiedzieliśmy nawet jak to będzie wyglądało. Powiedział, cenę i że będziemy zadowoleni. No i tak to wyszło. Jedynie powiedział, że kolor antracyt bo dach budynku też antracyt.
Jak zaczął bloczki stawiać pod podłogę żeśmy się za głowę złapali jakie to duże będzie.
Cyrk!! Ale bardzo się cieszę, że tak wyszło.
Jeszcze mi donice przywiezie zbite z desek podłogowych.

Elu, taras o pow.24 m2 jest w sam raz, mój taras jest mały, ma jedynie 12m2.
Syn chciał go trochę powiększyć jak robił schody, ale stwierdziłam, że nie ma takiej potrzeby.
Taras jest od południa i bez zadaszenia nie da się z niego korzystać, a jednocześnie chcę mieć jasno w salonie.
daszum 19:11, 20 lut 2025

LIDKA napisał(a)

Danusia, my kupiliśmy gotową pergolę. Ona ma daszek z blachy z takich pasków/lamelek. One sie bardzo łatwo otwierają, i wtedy masz dużo światła.

Mam taras od wschodu i też sie bałam zacienienia. Bo okno dodatkowe jest ale od północy. Ale jest ok choć my nie korzystamy z otwierania tego daszku. Moje roślinki w salonie rosną bez zmian.

Lidka dziękuję za podpowiedź.
Rozejrzę się jak nazbieram trochę monet
daszum 19:23, 20 lut 2025

Elu co masz teraz w kuchni na ścianie pomiędzy blatem i górnymi szafkami?
ElzbietaFranka 00:10, 22 lut 2025

daszum napisał(a)
Elu co masz teraz w kuchni na ścianie pomiędzy blatem i górnymi szafkami?

To są gresy te same co na podłodze. Wymiary się zgadzały pomiędzy górna szafka a blatem 60 cm akurat pasowało.

Podłoga

Między szafkami

daszum 21:58, 22 lut 2025

Ten sam gres na fragmencie podłogi i między szafkami na pewno dobrze wygląda wizualnie.
Pomysł z paskiem gresów wzdłuż szafek na podłodze jest bardzo praktyczny.

Margo2 23:46, 23 lut 2025

Ela, taras wyszedł rewelacyjnie. Też mam zadaszony, ale mam na dachu dachówkę. W pokoju jest ciemno. Mimo to jestem bardzo zadowolona z takiego tarasu.
Jest gdzie posiedzieć i podczas deszczu i gdy słońce za bardzo przygrzewa.
Będzie Pani zadowolona
Kuchnia tez wyszła super. Zazdraszczam takiej ilości szafek. Niestety u mnie kuchnia jest malutka. Więcej się nie zmieści
Monika83 09:36, 25 lut 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Przyjechał obficilam nowa kuchnie

To starucha 25 lat, drewniana ale już mała.

Nówka

Elu super metamorfoza kuchni, bardzo ładne meble❤ moja mama ma też w tym kolorze meble białe z jasno brązowym blatem. Ładne są też z blatem grafitowym i jasno szarym, no jest w czym wybierać do wyboru do koloru
eda 15:06, 01 mar 2025

Przyleciałam żeby powiedzieć o rannikach u mnie pisze a tuuu rewolucje kuchenne
Pięknie jasno bomba
Tak tak praktyczne są płytki przy meblach kuchennych wiadomo jak się rozrabia i bałagani w kuchni .
O super ,że meble masz do sufitu u mnie może następnym razem haa bo jak ten pomysł wszedł już nowe meble kupione były więc nie zdążyłam a podoba mi się tak jak u ciebie no
Macham .