Najbardziej wyczekiwana sadzonka w tym sezonie Salvia Big Blue. Pierwszy kwiatek.
Celosia New Look
Marigold alumia Vanilla Cream
Calla z 2 cebul kupionych w Auchan
Czerwone w sumie są trzy jeden to Baden Baden, drugi Astrid a ten trzeci to nie wiem.. dostałam go i nie wiemy jaki to.. Na razie tę noc przetrwały, jeszcze kilka przed nimi. Mam duchy w ogrodzie
Zakupy bardzo ładne, u mnie hakonki słabo rosną. Przesadziłam je w tym roku, dałam w korzenie rozdrobnioną korę sosnową. Mam nadzieję, że się w końcu doczekam efektu. Bardzo przytulnie na Twoim balkoniku.
Właśnie nad takim połączeniem się zastanawiałem, tyle, że zamiast obejmy trójnik PE z gwintem na odejściu, problem w tym, że do montażu moich zraszaczy raczej nie wykorzystam całej rury flex, ledwie połowę.
Jest jeszcze coś takiego, ale nie wiem w oparciu o jaki wąż jest to zbudowane, wydaje się ok, powinno chyba dać radę przy zasilaczu rotacyjnym 5004?
Dziękuję za pamięć. Żyję kochane trochę zdrowie zaszwankowało. Czas wracać na Ogrodowisko Wiosna taka sobie. Zacznę od zaległych z zeszłego roku zdjęć
Jesień w przed ogródku.
Długo oczekiwane... Także trawki tylko w większym rozmiarze
Rozplenice Hameln Gold i Kupferhirse, Miskanty Droning Ingrid i Hermann Mussel oraz Stipa Brachytricha!!
Same piękności
W wolnej chwili zajrzałam bo dawno mnie tutaj nie bylo.
Dopiero w oststnia sobote udalo mi sie skosic trawe w czesci ogrodkowej tak jak lubie - maz obrazony, ze wczesniej on tez ladnie kosil... wole sama...
Takze w sobote przystrzyglam obwodke bukszpanowa i wyrwalam ze 4 taczki pokrzyw...
Na wiecej nie starczylo sil i czasu.
Zdjecia z niedzieli: