Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pamiętajcie o ogrodach

Pamiętajcie o ogrodach

gobasia 18:23, 11 maj 2020

Piękne orliki.
zaprosilam orliki do swojego ogrodu ,mam nadzieję ,że urosną takie cudne jak u Ciebie
greg66 15:13, 12 maj 2020

I te orliki same się wysiały i tak już zostają

a tu kukliki

i kokoryczka z hostami
daszum 19:55, 12 maj 2020

Tego kuklika widziałam w piątek w "naszej" szkółce i zastanawiałam się, gdzie by mi pasował.
Ostatecznie kupiłam tylko 2 perowskie i jestem z siebie bardzo dumna, że powstrzymałam wszystkie chciejstwa.
danuta_szwajcer 19:57, 12 maj 2020

greg66 napisał(a)
Asiu też wydaje mi się że jest opóźnienie.

Kaśka u mnie dziś wieje zimny wiatr i to tak wieje, że nawet Funia nie chce iść na spacer.

Grażynko dziękuję i na pewno jeszcze do niejednej szkółki wypasionej trafisz

Piękne ujęcie Ale się u Ciebie zmieniło i zmienia. Tyle fajnych krzewów dosadziłeś, dobrze mieć taką szkółke w pobliżu, bardzo dorodne mają te rośliny i krzewy. Obiele masz może? Polecam. Orliki mnie też zawsze zachwycają urodą i są fotogeniczne bardzo Jak dobrze, że mamy te ogrody, oby tylko nie przymroziło. Pozdrawiam serdecznie
greg66 21:01, 12 maj 2020

Danko kukliki już mają trzy lata i przyjęły się i są bardzo wdzieczne.
greg66 21:02, 12 maj 2020

danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne ujęcie Ale się u Ciebie zmieniło i zmienia. Tyle fajnych krzewów dosadziłeś, dobrze mieć taką szkółke w pobliżu, bardzo dorodne mają te rośliny i krzewy. Obiele masz może? Polecam. Orliki mnie też zawsze zachwycają urodą i są fotogeniczne bardzo Jak dobrze, że mamy te ogrody, oby tylko nie przymroziło. Pozdrawiam serdecznie

Obieli nie mam, poszukam. Jutro jadę po derenia takiego żółto zielonego (liście) i azalie takie wysokie.
U mnie wczoraj w nocy było +3.
gosika67 22:08, 12 maj 2020

U nas też na plusie, w nocy padał śnieg. Miałam kukliki w doniczkach do posadzenia z ub.r. i gdzieś mi padły. Obieli też nie mam, jest bardzo ładna.
Milka 07:20, 13 maj 2020

greg66 napisał(a)
Danko kukliki już mają trzy lata i przyjęły się i są bardzo wdzieczne.

A siewek w nadmiarze nie masz?
KasiaBawaria 09:00, 13 maj 2020

Kwitly ci kukliki juz w pierwszym roku?

Powiedz mi prosze, jak szybko wypuszcza liscie palczatka? Masz moze Helictotrichon sempervirens?
greg66 17:19, 13 maj 2020

Irenko siewek nie mam wogóle, nie tylko kuklikowych ale innych też. U mnie się nic nie wysiewa, no oprócz orlików.

Kasiu kwitły w pierwszym roku bo kupowałem w szkólce już kwitnące. W tym roku na cztery jeden coś niedomaga (na razie ma tylko jeden kwiatek).

Wg zdjęć z zeszłego roku gdzieś w okolicy lipca.
Owsicy nie mam raczej kostrzewę też takiego koloru ale teraz coś mi brązowieje.

gaura (dzisiejszy zakup)

kokoryczka ( a ta ma już rok)