Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród za grosze 19:14, 08 mar 2017

Do góry
Ewo przejrzalam jeszcze raz twoj watek. Wracam do mody ogrodowej. Jak wiesz mode stworzono aby sie biznes krecil. Wymyslaja, wszystko aby klienta oszolomic a nastepnie wytrzepac mu kieszenie.
Angielskie ogrody przetrwaly mimo, ze panowaly rozne mody. Stare, piekne, za to teraz je podziwiamy.
Koncze bo ktos przyszedl.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:54, 08 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu znalazłam takie mieszance azjatyckie lilii w internecie podam strone to zobaczysze mozna kupic za euro. Wieczorem napisze.
Pod wplywem twojego watku kupilam wczoraj pelne azjatyckie. Moze zakupie te za euro.

Podaj namiary zobaczę co tam ciekawego mają.
Pełne są piękne. Mam chyba takie ze 2.zresztą ja wszystkie lilie kocham
Ptasi gaj 12:06, 08 mar 2017

Do góry
Ewa ja nie patrze na mode. Jak meble kupujesz to patrzysz na mode? Jakbys patrzyla na mode to musialabys je zmieniac co sezon.
Jestem praktyczna mialam sterte gliny, z piachem, gruzem, ziemia to sterte zagospodarowalam.
Kamien, jest piekny a jak jest jeszcze dobrze wyeksponowany to tym lepiej.

Elu w modzie muszę być na bieżąco .... taki mój zawód, ale meble im starsze tym mi się bardziej podobają . I zgodnie z moją zasadą, że coś musi być starsze w tym domu ode mnie, mają ponad 100 lat . Ot takim dziwakiem jestem .
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:05, 08 mar 2017

Do góry
Basiu znalazłam takie mieszance azjatyckie lilii w internecie podam strone to zobaczysze mozna kupic za euro. Wieczorem napisze.
Pod wplywem twojego watku kupilam wczoraj pelne azjatyckie. Moze zakupie te za euro.
Czekam ..bo jestem bardzo ciekawa co tam wyszperałaś

Z pelnych kupilam jesienią kilka sztuk...bo mam tylko jedna Fatamorgana

Odcienie zieleni 2 12:01, 08 mar 2017

Do góry
Aby nie bylo plotow roznej wysokosci, wlasciciel musi sie czuc bezpiecznie. Chroniona powinna byc wlasnosc prywatna przez panstwo.
W Ameryce nikt bez pozwolenia nie wejdzie na twoją posesje, kazdy ma bron i wrazie czego mozesz go zawsze potraktowac jako intruza.
SZwedzi przy swoich posesjach nie maja w ogole plotow tylko wszystko obsadzane jest kwiatami.
W Polsce jest inna kultura. Dlaczego tak jest Mozna sie rozwodzic na ten temat, ale to nie to forum.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:43, 08 mar 2017

Do góry
Ogród za grosze 00:22, 08 mar 2017

Do góry
Ewa odpisze jutro, ide spac.
Ptasi gaj 00:19, 08 mar 2017

Do góry
Kasiu nie denerwuj sie wszyscy w okolicy Piaseczna jedziemy na tym samym wozku.
Ja tam sie nke przejmuje, bede wtedy robic jak beda warunki. A mam bardzo duzo do zrobienia.
Ptasi gaj 00:17, 08 mar 2017

Do góry
Ewa ja nie patrze na mode. Jak meble kupujesz to patrzysz na mode? Jakbys patrzyla na mode to musialabys je zmieniac co sezon.
Jestem praktyczna mialam sterte gliny, z piachem, gruzem, ziemia to sterte zagospodarowalam.
Kamien, jest piekny a jak jest jeszcze dobrze wyeksponowany to tym lepiej.
Ogród to moja bajka 00:07, 08 mar 2017

Do góry

Nie wiem czy czytalas u mnie na watku. Zwirowisko powstalo poniewaz pod spodem jest rura odprowadzajaca wode z drenazu. U mnie kora nie zdaje egzaminu gdyz wieja tu wiatry z kazdej strony. Mialam kore ale byla rozwiana jesienia i przez zime po calej dzialce, wiec doswiadczona musialam zrobic zwirowisko.
Aby to miejsce nie bylo monotonne posadzilam trawy, ktore szybko rosna i mi sie podobaja.
Jeszcze mam zamiar w tym źwirze posadzic inne rosliny moze w tym roku to zrobie. Jeszcze nie wiem jakie rosliny, ale cos posadze. Nigdy nie planuje, nie kresle, tak samo mi przychodzi kupuje i sadze.
Przed chwila ogladalam lilie azjatyckie. Podobaja mi sie mieszance nawet znalazlam strone gdzie kupic.
Moze ogladalas na watku nie pamietam gdzie (pisze na tablecie i nie moge tak skakac jak na komputerze stacjonarnym) piekna lilia rozowa ktora ma kwiatow nie do zliczenia. Przed chwila bylam na stronie gdzie mozna takie lilie kupic.
Musze jej napisac aby sobie obejrzala.

Kiedy bede ciela nie wiem to zalezy od pogody. U nas byla dosyc mrozna zima i dluga jak na poprzednie lata.
Dzisiaj slyszalam, ze w Szwecji jest -30 i ma to zimno zahaczyc o Polske.
W marcu tego jak w garncu nie wiadomo co bedzie jutro a co dopiero zamtydzien. Nic im nie bedzie nkech sobie jeszcze stoja z peruczkami.

Tak sie rozpisalam, nie wiem, czy cie interesuja te moje wywody, ale tak juz mam, ze pisze duzo.
Ptasi gaj 13:41, 07 mar 2017

Do góry
Pisze na telefonie. Wczoraj dostałam wiadomość z Dobrodzienia chce wysłać zamówione rośliny ze względu na ładną pogodę. Napisałam ze dopiero po 20 bo u nas jeszcze wiosny nie ma.
Ptasi gaj 13:35, 07 mar 2017

Do góry
Kasia u mnie nie lepiej. Widziałaś co jest u mnie. Pewnie znowu przybyło po wczorajszych ulewach. Na szczęście ziemia opuściła i drenaż juz zbiera nadmiar wody.
Mój własny kawałek klepiska 12:09, 07 mar 2017

Do góry
Sprawdzilam, to nie jest roslina o ktorej myslałam ty masz snieguliczke.
Sa podobne z kwiatu.

Ja myslałam o roslinie "rukiew wodna" powinnas kupic nasiona sa wilmorumi obsadzic brzeg strumienia prawie w wodzie rosnie. Ma mnostwo dobroczynnych zwiazkow potrzebnych naszemu zdrowiu. Przeczytaj.
Ja mam w oczku duzo tej rosliny.

Tylko czy ta "rukiew" wytrzyma w zimnym potoku :/
Ptasi gaj 11:37, 07 mar 2017

Do góry
Bylam na stronie mo-nira, ale areal. Strumien tez plynie. Ta ziemia brazowa, bardzo urodzajna typowa dla tego regionu Polski.
Poradzlam jej, aby sobie jak ma taki potok zasiedliła go "rukwia wodna" zreszta kazdy kto ma nawet mala sadzawke powinien miec ta roslinke jest bardzo zdrowa.
Mój własny kawałek klepiska 11:31, 07 mar 2017

Do góry
Sprawdzilam, to nie jest roslina o ktorej myslałam ty masz snieguliczke.
Sa podobne z kwiatu.

Ja myslałam o roslinie "rukiew wodna" powinnas kupic nasiona sa wilmorumi obsadzic brzeg strumienia prawie w wodzie rosnie. Ma mnostwo dobroczynnych zwiazkow potrzebnych naszemu zdrowiu. Przeczytaj.
Ja mam w oczku duzo tej rosliny.
Mój własny kawałek klepiska 10:45, 07 mar 2017

Do góry
Witam. Przejrzalam twoj watek w pewnym miejscu sie urywa i znowu wracasz. Kupilas dzialke z dobytkiem inwentarza więc trzeba teraz wszystko uporzadkowac i zagospodarowac.
Jest tam duzo roslin wymieszanych zrob selekcje i posadz w grupach bedzie ładniej.
Dzialka piekna z tym potokiem. Masz rosline (o ile sie nie myle nie chce mi sie wracac ale wieczorem zajrze) jedna ktora mozesz obsadzic brzeg strumyka rosnie prawie w wodzie. Bardzo zdrowa, oczyszcza organizm ze wszystkiego.

Dlaczego piszecie o trumienkach jak te skrzynki warzywne nimi nie sa.
Chcialam wczesnie cos napisac, ale dobrze, ze sie powstrzymala.

Pozdrawiam, zycze zdrowia i sily w porzadkowaniu.
Ptasi gaj 23:51, 06 mar 2017

Do góry
Gdzie tam u mnie wiosna. Okolice Warszawy to nie Bochnia. To prawie 300 km w odległości zawsze cieplej niż w Warszawie.
U mnie wiosna to będzie za 2 tygodnie jak będzie słońce. Oczywiście ptaki, skowronki, szpaki, sikorki latają i śpiewaja ale to wszystko.
Ogród to moja bajka 23:48, 06 mar 2017

Do góry
Witam. Zdjęcia z 30 września 2015 r. sadziłam trawy jesienią 2013 r. mają 2 lata szybko się rozrosły.
Pierwsza od lewej od trawnika to rozplenica, następna zyberikus ta w cętki (wymarza trzeba ją okrywać), następnie tatarak już przekopany i wsadzona rozplenica.
Więc pierwsze od lewej jakiś miskant podobał mi się pióropusz barwa bordowo-fioletowy jak kwitnie przechodzi w szarość.
Następna proso bardzo ładna ale łamliwa po burzy ugina się pod wpływem wody. Trzeba ją podpierać wiązać do palika.
Trzecia trawa to afrykańska bardzo ładnie się przebarwia jesienią pomarańczowo-czerwony-miedziany kolor.
Znowu proso. Ostatnia ta najwyższa jest u mnie dłużej przekopana z innego miejsca podobna do miskanta pierwszego od lewej ale ciut jaśniejsza.
Jeszcze zapomniałam na drugim zdjęciu jest laskownica biało-ziolona (wymarza bardzo źle rośnie to nie jest dla niej klimat u mnie.
Jak chcesz się dowiedzieć to zajrzyj do internetu i zobacz sobie jak się nazywają masz moje foty.

Moja bajka 21:18, 06 mar 2017

Do góry

Jezeli to fytoftoroza, to nie mozesz sadzic w tym samym miejscu innej rosliny. Musisz ziemie odkazic.
Kup previcur energe i podlej ziemia sie odkaza, zamiast topsinu opryskaj mildexem tez dobry srodek i to co dwa tygodnie.
Czy walczylas z opuchlakami? Bo to one tez choroby roznosza.

MAm nadzieję, że to nie to choróbsko. Będę obserwować. dzięki
Moja bajka 21:16, 06 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Dzięki wielkie. Szkoda go bardzo. Jak się uratuje to super, a jak nie posadzę coś innego. Podpórek nigdy nie próbowałam robić. Kamienie są fajne, szczególnie kolorowe .

Jezeli to fytoftoroza, to nie mozesz sadzic w tym samym miejscu innej rosliny. Musisz ziemie odkazic.
Kup previcur energe i podlej ziemia sie odkaza, zamiast topsinu opryskaj mildexem tez dobry srodek i to co dwa tygodnie.
Czy walczylas z opuchlakami? Bo to one tez choroby roznosza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies