Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 11:48, 06 kwi 2017

Do góry
Migdalek z dnia na dzien wiecej rozu.

Rodzynki na wrzosowisku, wmsobote bedzie strzyzenie wrzosow, wstrzymuje sie bo kolorystycznie ladnie wygladaja.

Konwalia

Ptasi gaj 11:40, 06 kwi 2017

Do góry
Jeden jedyny zieloniutki rosnie pod sosna.

Taki kwiatuszek rosnke i nie wiem co to za jeden.

Bergenia tez wypuszcza swoje kwiatostany, potrzebna jest rozsada.

Ptasi gaj 11:22, 06 kwi 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Elu masz sporo modrzewi i świerków.
A jak z galasami na świerkach.Masz je na swoich?

Aniu mialam jak kupilam na świerkach. Kupowalam po 10 zl z plantacji, wtedy nie mialam pojecia o galasach, wybieralam ktory mi sie podobal facet z mna szedl z lopata i kopal. Przywiozl 40 swierkow na miejsce mysmy wkopalimw grunt we wrzesniu.
Na wiosne zaczela sie pielegnacja, dalismy duzo obornika pod drzewka. Zreszta do tej pory w zimie styczen luty lejemy gnojowke obornik zmieszany w wodzie pod iglaki swierki.
Na kilku z nich pokazaly sie szyski zadowoleni, ze wydaja kwiatostany, zmylilo nas to, ze mialy stare szyszki. Jak sie okazalo po sprawdzeniu, ze to galasy. Najpierw bylo obrywanie, ale pokazaly sie mszyce pryskałam. Nastepnie kazda wiosne od 4 lat pryskam promanalem i nie ma ślady po szkodnikach.
Po prostu trzeba zagladac i sprawdzac, czy cos sie dzieje. Przede wszystkim jak drzewo jest dobrze odzywione to robactwo i choroby sie nie imaja.
Jedne swierki sa posadzone w komposcie z trawy poprostu na pryzmie bo kompostownika jeszcze nie mialam wiec trawa po skoszeniu byla w roznych miejscach skladowana. Świerki przewyzszaja wzrostem i uroda wszystkie inne. Wlasnie te na ponizszym zdjeciu z prawej strony.

Nizej te same swierki na gruzie a po prawiej swkerki serbskie. Moim zdanjem serby to najpkekniejsze swierki i najlatwiejsze w uprawie. Tez ich mam sporo. Wszystkie swierki byly kupowane z mysla aby wiatr zatrzymac.

Suche oczko bylo pelne dwa tygodnie temu

Teraz jest tylemwody opada, zielen na kamieniach zniknie jak bedzie slonce

Ptasi gaj 11:07, 06 kwi 2017

Do góry
MIRKA mam duzy ogrod i jest co robic, ale mam tez i obowiazki wobec rodziny ktore sa w W-wie. Odleglosc nie tak duza Konstancin droga na Gore i nastepnie w strone Piaseczna skrecam na Zalesie i z Zalesia na Ustanow i dalej. Razem ok 35 mimut przy dobrych ukladach drogowych z domu na dzialke.

W kazdym razie nie mam lekko. Zreszta w kazdej rodzinie nie ma sielanki zawsze jest cos pod gorke na dzialce sie rozladowywuje.

Ogrodowe kreacje 00:09, 06 kwi 2017

Do góry
Aurelia to czego takiego smroda posadzilas w ogrodzie? Teraz cierpisz. Czemu to mialo sluźyc.
Ptasi gaj 00:00, 06 kwi 2017

Do góry
Modrzewie we wiosennej szacie

italic text
Ptasi gaj 23:55, 05 kwi 2017

Do góry
Forsycje ladnie sie rozkwitly

Widoczek na cyprysa i berberysy

Ptasi gaj 23:49, 05 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj zrobilam kilka zdjec moze najpierw magnolia źolta.

Ten zagon musze wypielic jałowiec plozacy w jesieni nie dalam rady bo lało i trzeba teraz

Daglezja szyszki wypuszcza

Miłkowo - sezon 2016-2022 23:40, 05 kwi 2017

Do góry
U nas byla dzisiaj piekna pogoda skiepscilo sie ok 20.oo.
Duzo znowu zrobilam, zblizam sie ku koncowi robot, jeszcze musze wypielic jaliwce plozace i tawuly. Potem to juz takie drobiazgi.

Milka moj polibin jest u mnie 4 rok bo kupowalam go na wiosne. Bardzo ladnid kwitnie. W zeszlym roku kwitnal tez w sierpniu. Zobacze czy w tym roku powtorzy kwitnienie, jesli nie to bede po kwitnieniu go obcinala, jak robi to Ania "Radosci...."

Odwiedzajac ciebie to kompleksow czlowiek sie na bawia. U ciebie to juz lato.
Sezon 2017 u Hanusi 23:28, 05 kwi 2017

Do góry
Witam Haniu. To chyba kazdy tak psioczy jak mu cos nie rosnie lub nie kwitnie.
Mam wiaz holenderski, ktory ledwo zipie i dostal tydzien temu ulti matum. Daje mu jeszcze w tym roku szanse, jak nie to pojdzie za plot.

Tak tez zrobilam z bukiem czerwonym. Przez 4 lata siedzial w ziemi i wypuszczal po 2 listki na łodydze, powiedzialam mu koniec tej zabawy. Dalam mu szanse w innym miejscu, przez rok znowu nic nie ruszyl. Ale mysle sobie w nowym miejscu musi sie zadomowic.
W zeszlym roku wypuscil pedy po 80 cm piekne, takie zwiswjace - kolor cudowny.

No to tyle, jak wypusci liscie to pokaze.

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:27, 05 kwi 2017

Do góry
Zrób zdjęcie całego krzakach.
Ptasi gaj 20:11, 05 kwi 2017

Do góry
Jadę autobusem jak tylko się wyrobie to będę odpowiadać teraz oglądam.
Ptasi gaj 16:22, 05 kwi 2017

Do góry
Patrycja sadze 3-4 cukinie. Nie do przejedzenia, wszyscy sasiedzi jedza i u eMa w pracy. Ma zastosowanie pod kazda postacia od plackow do leczo, do sloikow potem zima otwieram, albo mroze i tez bardzo dobre pomidora papryka, cebula,i juz dodatek do drugiego dania.

Mam zamrazarke wiec duzo owocow, warzyw mroze, nawet ta moja niewyrosnieta marchew pycinki male. Nie wiem czy to sie oplaca, ale zawsze to swoje z wiadomego zrodla. Np mroze duzo truskawek, borowke, domownicy uwielbiaja galaretki i zawsze garsc wrzucam do galaretki.

Ide dalej grzebac w ziemi.
Ptasi gaj 11:22, 05 kwi 2017

Do góry
Wpis 1001. U Ani "radosci....." byl 1000. Nie dludo strona 100.
Ptasi gaj 11:13, 05 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj dalszy ciag prac ogrodowych. Kaczeńce ladnie kwitna. Piekna pogoda wiec radocha cos robic.
Ogrodowe kreacje 11:11, 05 kwi 2017

Do góry
Na jednej fotce widze blok czy to na przeciw Ursynowa przy weterynarii i basenach, czy koniach.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:53, 04 kwi 2017

Do góry
Witam chyba jeszcze u ciebie nie bylam. Jezeli chodzi o lilaki. Jest lilak podobny do lilaka "polobin" (bo my o tych prowadzimy dyskusje i przycince) i mozna sie latwo pomylic. Polobina poznaje sie po listeczka ma okragle sprawdz u Ani na zdjeciach ma zdjecia z bliska ze swoim.

Ja tez kiedys mialam takiego lilaka mial podobne kwiatostany co Polobin ale inne listeczki - wyrzucilam bo dostal czerwcy. Mamtrzy lilaki Polobin.
Jak chcesz cos dowiedziec sie na temat lilaka to musisz pokazac zdjecie bo rady nasze to wrozenie z fusow.
Ogród z uśmiechem 20:57, 03 kwi 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jola zobacze w polowie lutego piszesz bede szukac jutro.

Tylko sie nie śmiej
Ptasi gaj 19:23, 03 kwi 2017

Do góry
Aniu Wieczorem odpisze jestem w Mac Donald ja tutaj nie jadam wiec czekam aż zjedzą i pisze.
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:34, 03 kwi 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj gozdzikowa te moje pomidory to taki wybryk w sadownictwie moim. Po raz pierwszy w moim zyciu wysialam pomidory bo dostalam w prezencie w paczce.
Pod wplywem ogladania waszych wyczynow siewnych tez zasialam.
Urosnie to urosnie nie to nie.
Te moje to doniczkowe zwisajace. Wsadze do doniczki zawiesze jakbym surfinie zawiesila na balkonie i niech rosnie. Obdziele sasiadki i beda zadowolone.

Zazwyczaj sialam tylko wczesniej aksamitki, ale w zeszlym roku zasialam bezposrednio domgruntu i tez rosly bardzo dobrze.

Elu moj też debiut pomidorowy...i troche się pospieszylam i mam troche chudziaki..aksamitki ,astry i cynie sieję t5eż bezpośrednio do gruntu

wywaliłam dziś wszystko do szklarni...sprawdzałam nadają cieplo przez najbliższe 2 tyg

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies