Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:49, 03 kwi 2017

Alicja169 napisał(a)
Przydatne informacje ze szkolenia w cięciu róz zastosowane w praktyce U mnie też
Pociachałam wszystkie, ale ile ich mam nie wiem Przy okazji poszłam w koniec ogrodu, gdzie rzadko bywam i zobaczyłam, że wyrzucona w ub. roku róża wypuściła małe wypustki. Wniosek taki, żeby nie spieszyć się z wyrzucaniem
Narzekasz na 700 m2? Ja mam do obrobienia 1800, i co? dałam radę ale kręgosłup odmówił współpracy i długa kąpiel w wannie dopiero uwolniła mnie od nacisku na kręgi
Obejrzałam wszystkie rekomendowane przez Ciebie szkółki, nie miałam pojęcia, że w okolicy W-wy tyle ich jest Trzeba będzie wybrać się na rekonesans

Haha, ale nas pogoniło Ale to dobrze, bo miałyśmy przynajmniej pewność, że tak samo sekator trzymałyśmy w ręku
Alicja, te 700 m to sam trawnik a ponieważ zakładany był z ogromnymi przygodami więc teraz chucham i dmucham na niego

Oj, szkółek to u nas pod dostatkiem tylko ceny czasami w nich kosmiczne dlatego lubię czasami gdzieś po drodze wstępować
jolanka 20:54, 03 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Jolu ja w końcu nie dotarłam... Byłam tylko w pnosie wczoraj, po obornik pod róże. Obejrzałam bratki, Genie w zabójczej cenie i tyle.
Posadziłam prawie wszystko, zostały mi róże​ od m. Ale im muszę darń zerwać.
Wczoraj 8 szr., dziś 14. I mam jeszcze miejsce na minimum 3 sztuki. Może do jesieni coś wybiorę.

Widziałam gdzieś ofertę Pnosu i zatkalo mnie cenowo Oczywiście chodzilo o rośliny. Na pewno tam nie pojadę
Ty sadzisz a ja dzisiaj cięłam trawy i zastanawialam się jak ja mam znowu przesadzać bo okazało się, że albo odleglości nie takie albo chcę teraz inaczej jak ja mam to znowu powiedzieć?

Do jesieni wybierzesz? Na pewno
jolanka 20:56, 03 kwi 2017

Kasya napisał(a)
no wlasnie...bylo nas chyba tylko 4 w Powsinie wczoraj
kto nie byl niech załuje

Oooo, właśnie Kasia a może to znaczyło, że wszyscy inni już potrafią ciachać róże
jolanka 20:57, 03 kwi 2017

Agania napisał(a)
Ja żałuję ...mam za daleko
Wiosennymi portretami jestem zachwycona

Jedna porządna Agatko, jesteś usprawiedliwiona
Całuski
jolanka 20:57, 03 kwi 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jola zobacze w polowie lutego piszesz bede szukac jutro.

Tylko sie nie śmiej
Kasya 20:58, 03 kwi 2017

pnos sprzedaje rosliny ? myslalam ze nasiona tylko...
jolanka 20:59, 03 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)

Kawał pracy odwaliłaś, przyciąć taką ilość róż jak ty masz to nie przelewki.

Basiu, ale one mlodziaki jeszcze to nawet dobrze mi poszlo Chyba nie mialy na to ochoty bo podrapały mnie zamiast dziękować
jolanka 21:01, 03 kwi 2017

AgataP napisał(a)
Jola czy Ty masz pergolę na różę? chodzi mi o trejaż z kratką jak dla powojników...

Niestety jeszcze nie mam tylko kilka takich mniejszych w kształcie trójkata, przy ktorych rosly powojniki.

Zamierzam w tym roku je mieć bo róże będą juz rosły
jolanka 21:02, 03 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne clematisy Róże widzę nie tylko u mnie kwitną w marcu

Bo my Sylwia jesteśmy zdolniachy
jolanka 21:05, 03 kwi 2017

kasia_c napisał(a)
Jola, masz miskanty i rozplenice? Przycięłaś już?

Tak, mam i własnie dzisiaj poprzycinałam. Pokaleczyłam sie zdrowo Kalectwo normalne - wczoraj pokuta przez róże, dzisiaj pocięta przez trawy.
Za jakie grzechy