Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Anabell 21:55, 31 mar 2017

gobasia napisał(a)
Dziewczyny lilie u mnie zaczynają już powoli wyłazić...gobasi jeszcze nie widać rozgarniałam i zaglądałam
A co do montany,to wygląda na żywego ale pączków liściowych jeszcze nie widzę...muszę iść z okularami i dokładnie obejrzeć

W nocy znowu dopadało...ogród warzywny musi poczekać ,bo mokro
ale udało mi sie z nawożeniem ,wczoraj skończylam

dziś pobawię się trochę z pikowaniem i zobaczymy co przyniesie dzień jaką pogodę

I moje lilie wychodzą jedne bardziej widoczne inne mniej a jeszcze innych nie widać.
dziś wzięłam się za drugie czyszczenie rabat równanie po jesiennych wykopkach, motyczkowanie, gdzie nie gdzie chwaścik.
Butami wchodziłam na lilie, lub motyczką ścięłam łebki.

Wczoraj brzydki dzień to pikowałam i dalie do donic sadziłam.
gobasia 17:34, 02 kwi 2017

Basilikum napisał(a)
prosze o rozwiniecie tematu

wiesz są takie dni ,a zazwyczaj zdarzają się wtedy gdy zostaję sama w domu...np miałam niespodziewany poród(oczywiście krowy) ...inna znów wydostala mi sie z obory i tak sie rozbrykała ,że biegałam za nią z ozorem do pasa...I to właśnie wtedy gdy jestem sama ,musi się przytrafić?? takie zezowate szczęście
gobasia 17:36, 02 kwi 2017

Anabell napisał(a)

I moje lilie wychodzą jedne bardziej widoczne inne mniej a jeszcze innych nie widać.
dziś wzięłam się za drugie czyszczenie rabat równanie po jesiennych wykopkach, motyczkowanie, gdzie nie gdzie chwaścik.
Butami wchodziłam na lilie, lub motyczką ścięłam łebki.

Wczoraj brzydki dzień to pikowałam i dalie do donic sadziłam.

Byłam Haniu uCiebie zobaczyć co słychać ...a Ty tylko pracujesz ale efekty ,że ho ho Trawnik miodzio
ElzbietaFranka 16:07, 03 kwi 2017

Oj gozdzikowa te moje pomidory to taki wybryk w sadownictwie moim. Po raz pierwszy w moim zyciu wysialam pomidory bo dostalam w prezencie w paczce.
Pod wplywem ogladania waszych wyczynow siewnych tez zasialam.
Urosnie to urosnie nie to nie.
Te moje to doniczkowe zwisajace. Wsadze do doniczki zawiesze jakbym surfinie zawiesila na balkonie i niech rosnie. Obdziele sasiadki i beda zadowolone.

Zazwyczaj sialam tylko wczesniej aksamitki, ale w zeszlym roku zasialam bezposrednio domgruntu i tez rosly bardzo dobrze.
gobasia 16:29, 03 kwi 2017

U mnie też już trochę wiosny jest
choć dziś bez słońca...słabe te moje foto bo robione starą komórką

Może jutro będzie slońce i dorwę lepszy sprzęt

gobasia 16:34, 03 kwi 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Oj gozdzikowa te moje pomidory to taki wybryk w sadownictwie moim. Po raz pierwszy w moim zyciu wysialam pomidory bo dostalam w prezencie w paczce.
Pod wplywem ogladania waszych wyczynow siewnych tez zasialam.
Urosnie to urosnie nie to nie.
Te moje to doniczkowe zwisajace. Wsadze do doniczki zawiesze jakbym surfinie zawiesila na balkonie i niech rosnie. Obdziele sasiadki i beda zadowolone.

Zazwyczaj sialam tylko wczesniej aksamitki, ale w zeszlym roku zasialam bezposrednio domgruntu i tez rosly bardzo dobrze.

Elu moj też debiut pomidorowy...i troche się pospieszylam i mam troche chudziaki..aksamitki ,astry i cynie sieję t5eż bezpośrednio do gruntu

wywaliłam dziś wszystko do szklarni...sprawdzałam nadają cieplo przez najbliższe 2 tyg

Radziu2013 17:15, 03 kwi 2017

Ale się u ciebie wiosna rozszalała
gobasia 17:33, 03 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)
Ale się u ciebie wiosna rozszalała

Jak na razie to tylko żaby dają koncerty wieczorem...a wogrodzie to muszę poczekać na tulipki...bo krokusy to mi w tym roku zastrajkowały

Basilikum 18:28, 03 kwi 2017

o jaka ladna wiosenka
ale masz tych pomidorow
hanka_andrus 19:41, 03 kwi 2017

Mam takie same pomidorki, mus wystawić już do ogrodowej szklarni. W domu zbyt się wyciągają.