Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:05, 13 kwi 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Alez macie niespodzianki w ogrodzie...
Kanciki super. W ogole podoba mi sie u Ciebie, ale to wiesz

Kanciki to sobie mój Emuś wymyślił dwa sezony temu i działa z nimi jak umie, jak mam czas to Mu wycinam ja, jak nie mam bo robię coś innego to sam tnie

A tu autor moich budek, dmuchawców i innych dekoracji, kiedy znowu będzie można tak się spotykać?

Dzieciaki uwielbiają do nas przychodzić, a teraz nie wolno

i zawsze zdziwienie, że już się z górki na pazurki skończyło turlanie, trzeba znów na górę wyjść

Rodzice pozwolili fotki pokazać
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:04, 13 kwi 2020

Do góry
Drugi poziom, niższy przy drodze wygląda tak:

Między murkami na razie same juki

Pojawiły się (chyba nie pokazywałam) rownież schodki

A z tyłu domu rozpacz na razie
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 19:00, 13 kwi 2020

Do góry
Magnolka Daphne dla Helen

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:59, 13 kwi 2020

Do góry
Przy tarasie na razie tak:

Na pierwszy rzut do roboty pójdą obrzegowania, żeby oddzielić thuje i rabatę na której są róże. No i trawnik reanimacja.
Następnie poprawianie płyt, bo osadziliśmy na ziemi i po tym, jak się uleżały idać, gdzie trzeba ciut poprawić. Zastanawiam się też czy zostawić je w trawie, czy jednak przerobić je tak, żeby leżały w żwirku.

Jak widać, na razie nadawl brakuje brzegu tarasu, koncepcji jest 1000. Skrycie marzę o tym,żeby się teść jednak zlitował i nam go zrobił.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 18:55, 13 kwi 2020

Do góry
Witam wszystkich szukam sposobu jak uzyskać trochę prywatności w ogrodzie Po sąsiedzku wyrósł dom na nasypie a było tak pięknie Próbuję z Waszymi sugestiami stworzyć ogród nowoczesny (mam już w swoim ogrodzie trawy ozdobne, lawendy, hortensje, derenia) Teraz przyszedł czas na ostatnią część ogrodu, która ze względu na bryłę sąsiadującego domu jest dla mnie nie lada wyzwaniem. Zima pokazał też, że jak znikają liście brakuje zieleni w ogrodzie. Na zdjęciu poniżej widok z mojego tarasu - brzozy doorenbos posadzone dość nieregularnie. Od roku głowię się co za nimi, żeby trochę się przesłonić. Był już pomysł z tują brabant, laurowiśnią caucasica ciętymi na równą ścianę a nawet bambusy. Odstęp między brzozami a ogrodzeniem to ok 1,80. Może coś poradzicie Dodam, że po lewej przy palenisku chciałam obsadzić jedną ze ścian laurowiśnią odmiana niższą a na drugiej posadzić jakiegoś wyższego miskanta.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:53, 13 kwi 2020

Do góry
Stan na dziś - skarpa (ledwo tknięta po zimie)

Najbardziej lubię niestety, albo i stety irgę na samej górze po prawej i ciut niżej jałowca tamariscifolia. Podoba mi się, że nie sterczy mi z tej skarpy jak reszta i nie jest też za niski.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:50, 13 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Uuu, paskudnie Doznania ze wszech miar niesympatyczne
Dziś jest nad wyraz niemiło na zewnątrz. Wyskoczyłam do ogrodu, przy okazji kontrolując Rodzicieli (siedzieli grzecznie w domku i oglądali Pana Wołodyjowskiego ), ale jeszcze szybciej mnie stamtąd wywiało. Deszczu było tyci tyci, dobrze, że wczoraj podlałam.

Odpoczywaj i delektuj się lekturą

Odpoczywam. Późnym popołudniem już nie padało. Wieje tylko okrutnie. Szybko obleciałam ogród, żeby zobaczyć, co w trawie piszczy.
Brunnery- sztuk dwie- przeżyły. Mam je od roku. Kwitnienie na żywo widzę pierwszy raz w życiu.

Orliki się wypiętrzyły.

I pierwszy kuklik zaświecił.

Na łany trzeba jeszcze poczekać. Pozostałe dochodzą do siebie po przymrozkach sprzed dwóch tygodni. Magnolia świeci niczym panna młoda.

Pierwiosnki ząbkowane początkowo kwiecie mają na poziomie ziemi, później wyrasta im ponad 20 cm nóżka.

Pierwsza kula kaliny angielskiej prawie uformowana. Sporo ich będzie.

Ogród z uśmiechem 18:46, 13 kwi 2020

Do góry
Mam kłopot z jabłonką ozdobną Adirondack. Nie chciała rosnąć i kwitnąć, teraz wiem dlaczego. To chyba rak, więc będzie raczej do usunięcia.
Joasiu, to tak właśnie to wygląda. Jak myslisz?

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:44, 13 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Dorotka Twoje dekoracje jak zawsze cudowne

Spokojnych Świąt mimo wszystko
Dziękuję i nawzajem.

To moi stali bywalcy w ogrodzie, nie przepadam za nimi, ale też mi nie przeszkadzają.

Mój ogrodowy pamiętnik 18:43, 13 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
I jeszcze na koniec magnolia Genie - obraz nędzy i rozpaczy. Wszystkie pąki zbrązowiałe. Nie chce u mnie kwitnąć i już. Nie mam już do niej cierpliwości.

Co do niej trudno pokazać jej piękno w urodzie, ona piękna tylko w szkalrni albo na etykiecie, ale późniejsze pąki będą ładniejsze
Ogród z uśmiechem 18:40, 13 kwi 2020

Do góry
Ogrodowy Kalejdoskop 18:39, 13 kwi 2020

Do góry
Rośliny kupuję w pobliskim ogrodniczym. Ale ze względu na sytuację i brak cierpliwości, bo przecież mogłem poczekać, kupiłem nowe hosty przez internet.
Na złość nie było już miejsca, gdy wyjmowałem paczkę z paczkomatu. Tylko irytacja. Paczka wielkości średniej doniczki.
Człowiek czasami wyrzuca takiej wielkości rośliny jak ja kupiłem
Ale dowiedziałem się czegoś nowego, że hosty można również kupić w foliówce
Chciałem odesłać ale ............... dam im szansę
Ogród z uśmiechem 18:38, 13 kwi 2020

Do góry
Pogoda jak na lany poniedziałek mokra. Co prawda trudno to było nazwać prawdziwym deszczem ale lepszy rydz niż nic więc cieszę się i z tej odrobiny wilgoci.
Siedzę więc przy komputerze i tęskno mi za takimi widokami:

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:37, 13 kwi 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Taaa... przyjedz do nas do szkolki. Mamy taki ruch jak na Marszalkowskiej

No właśnie, dlatego nie chcę narażać ani sprzedawców, ani siebie licho nie śpi, a ludzie zachowują się jak....
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:32, 13 kwi 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
A czemu tujek nie możesz posadzić?
Piękne hiacynty U mnie dopiero teraz zaczęły kwitnąć.

Nie mogę, bo teraz ich nie kupię z uwagi na panującą sytuację. Owszem można zamówić przez internety i przywiozą, ale wolę widzieć na żywo co kupuję

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:30, 13 kwi 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

To znak ... za dużo masz tych tujek Zrób łąkę kwietną, zaproś owady do ogrodu, nie sąsiedzi spoglądają z zazdrością Zostań bohaterem tej rabaty

Za dużo? Weź nie zazdrość Łąka kwietna to też niezły pomysł, ale będą tujki wiatr hula mi po hektarach trza wyciszyć przeciągi
Bohaterem i tak będę
Ogród z wilkiem zamkn. 18:27, 13 kwi 2020

Do góry
dominka napisał(a)
Magda marzę o takim zabudowanym basenie, od roku zapisuję zdjecia
Mam nadzieję, że zrealizujemy, dzieci by miały szaleństwo

Dominika
cieszę się ,że zajrzałaś ...ja też do Ciebie zaglądam ,jak tylko plusik zauważę
jeśli mogę doradzić ,to na pewno warto dla dzieci znaleźć miejsce w ogrodzie -niech też mają z niego radość ....
dla nas ,to dodatkowy obowiązek ,bo trzeba czyścić ,o wodę dbać ,filtrować ….

ja jeszcze nie wiem ,czy będzie to taki stały element ogrodu ,czy może takie 2 lub 3 sezony ….życie pokaże....
bardziej bym chciała taki ….. …..

https://pl.pinterest.com/pin/434949276513583208/
https://pl.pinterest.com/pin/442337994646935928/
pomarzyć można
ale u mnie zbyt duże różnice w terenie ….a tam ,gdzie płasko ,nie ma tyle słońca ...więc musi być ,jak jest

jak tu wszystko, pokończę powinno być ładnie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:26, 13 kwi 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Ladnie przygotowane miejsce.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:25, 13 kwi 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Do obiadu ogarnęłam nową rabatę

A by Cię kobieto!

Ja to cieniutka jestem, ledwo poobkrawałam trawsko przy płytach i już rąsia zaprotestoowala i jakieś bąblę powyskakiwały - żałóść jak się patrzy.

Ale dobrze, dobrze rób dalej, jak będę chciała sobie popatrzeć na ładny ogród to usiądę na tarasie, otworzę laptopa i popatrzę na Twój ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies