Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Malgosik 09:22, 17 maj 2020

Ewa777 napisał(a)

Na murze lustro wygląda świetnie Zwłaszcza jak jeszcze przed ni jest jakaś woda (fontanna lub oczko). Masz coś takiego? Albo w płocie wyglądające jak przejście do drugiej części ogrodu

Niestety nic takiego nie mam. A ogród musi być otwarty, by dzieci mogły kopać piłkę. Ale myślę intensywnie. Jak w czerwcu rozbierzemy słupki na tarasie, taras będzie otwarty, to poustawiam na nim pojemniki w roślinami i może je będzie widać w lusterze. Dumam też o ciurkadełku. Ale wątpię że się uda je zorganizować.
Ewa777 10:10, 17 maj 2020

TAR napisał(a)
moj Shirasavum maciupki, moze ze 30cm. Tak wiec bede dlugo czekala na efekt. Jak znajde jeszcze gdzies wiekszego to sobie sprawie, jak dla mnie to jeden z ladniejszych palmiakow.

Kupowałam go w Chwaszczynie. Mają tam ładne, większe egzemplarze, ale drogie. Drżę o niego co roku. U mnie niestety w gruncie wszystkie klony palmowe padają. Rosną 2-3 lata, a potem zonk! Miałam już takiego pięknego, dużego Orange Dream i musiałam się z nim pożegnać, tak mi go szkoda...
Ewa777 10:12, 17 maj 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Górka wymiataCudo

Dzięki Gosiu Ona się dopiero rozkręca. Połowa azalii jeszcze w pąkach
Często przy niej przystaję i podziwiam te piękne kwiatuszki
Ewa777 10:25, 17 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Może na zdjęciu tylko takie wrażenie sprawia, że wrasta się w roślinę.
Piękny ten Twój żółty klon, aż świeci ta jego barwa.

Dorotko, czasami nam zdarza się, że drucik już wżyna się w korę, więc bardzo dziękuję Ci za czujność
Bardzo lubię tego klonika za kolor i kształt listków On też jest odrutowany
Ewa777 10:31, 17 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Ewa jaka ładna ta twoja górka azaliowa. A to niskie zielone zadarniające to co to?
U mnie Shirasawy prawie nie rośnie od 3 lat. Ale ciekawy pomysł z tym bonsaiem.

Niestety zapodział się gdzieś mój notes z nawami roślin i przez to nie mogę podać nazwy tego co zadarnia moją górkę. Tam jest kilka kępek floksa skrzydlastego i dwie rośliny, które pokazałam na zdjęciu tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=1301&quoted_post_id=3570842

U mnie kloniki wydaje się, że rośnie. Musze odkopać zdjęcia po zakupie, żeby je porównać.
Ewa777 10:35, 17 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Niestety nic takiego nie mam. A ogród musi być otwarty, by dzieci mogły kopać piłkę. Ale myślę intensywnie. Jak w czerwcu rozbierzemy słupki na tarasie, taras będzie otwarty, to poustawiam na nim pojemniki w roślinami i może je będzie widać w lusterze. Dumam też o ciurkadełku. Ale wątpię że się uda je zorganizować.

Gosiu, wrzuć w wyszukiwarkę hasło 'lustro w ogrodzie' i pooglądaj inspiracje. Dużo jest tego, może coś Ci wpadnie w oko Czasami z myślą trzeba trochę pochodzić, zanim wpadnie się na dobry pomysł do swojego ogrodu
Ewa777 15:57, 17 maj 2020

Mój nowy nabytek - bez Krasawica Moskwy. Posadzę go w donicy na tarasie.
Obok hortensja ogrodowa Princess Diana - bardzo ładnie przezimowała bez okrywania (kupiona latem 2019r.).

Powolutku wychodzą listeczki ambrowców

Ewa777 16:00, 17 maj 2020

Hortensje bukietowe na pniu

Azalia Juanita w pąkach

Ewa777 16:03, 17 maj 2020

Czosnki ju z za chwilę

Lili jakieś drobne - może im coś dać?

kasiek 17:47, 17 maj 2020

O wow - jak tu slicznie! Bonasi tworzysz wspaniałe, szczerze podziwiam