Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek warzywny na balkonie 19:08, 30 kwi 2020

Do góry
Szałwia omączona i bazylia.

I dzisiejsze zakupy na których spotkałam koleżankę ogrodowiskowa :0)
Ogródek warzywny na balkonie 19:01, 30 kwi 2020

Do góry
Ruszył, uff kamień spadł mi z serca:0) zebrinusy
Ogród bez reguł 18:57, 30 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Wczoraj kontynuowaliśmy malowanie. Powoli zaczyna to wyglądać . Co prawda doszło do zdeptania jeżówki i stipy na płasko - proszę nie pytać, kto - ale po solidnym podlaniu odżyły.

Powoli? To juz jest petarda
Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:39, 30 kwi 2020

Do góry
Potrzebuje pomocy czym to zwalczyć? Nagle zauważyłam, że na jałowcu mam takie coś, jest to rdza gruszkowa tak się doczytałam ale czy ktoś miał takie coś, czym zwalczyć i czy da się uratować jałowca?

Ogród na glinie 18:22, 30 kwi 2020

Do góry
Ambrowiec i Jarząb szwedzki.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:13, 30 kwi 2020

Do góry
Potrzebuję pomocy w rozpoznaniu choroby świdośliwy lamarckiej - kupiona i posadzona w tym roku. Dziś zobaczyłam na niej chore liście. Co to jest? I jak temu zaradzić?
Bawarka 18:11, 30 kwi 2020

Do góry
Jakis czas temu, rozmawialam o tym drzewie z nasza Ewa agentka 007... I zapomnialam o nim na dlugie miesiace...
Od kilku dni, obserwuje pobliskie ogrody i zachwycam sie tymi drzewami...
Wczoraj wstawilam tu kilka zdjec z faworytami...
Wczoraj, w watku u Sylwii, zobaczylam to cudo...
Dzisiaj pojechalam i kupilam.

Ola, we wlasnej osobie, ponad dwa metry wzrostu, szczupla budowa , pachnaca Dziekuje dziewczyny

Trawy niepożądane w trawniku 18:01, 30 kwi 2020

Do góry
Dzień dobry,
Mam podobny problem. Trawa ze zdjęć jest dużo jaśniejsza od mieszanki którą zasiałem i zaczyna zajmować coraz większy obszar. Bardzo szybko rośnie. Co to jest? Wiechlina roczna czy chwastnica? Przy niskim koszeniu zaczyna rosnąć poziomo w stosunku do gruntu. Czy jedyną metodą będzie wykopanie kęp "tego czegoś" z korzeniami i zasianie w tym miejscu nowej trawy?

Pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 17:53, 30 kwi 2020

Do góry
Takie bułeczki będę dzisiaj jeść. Mieszana mąka Pszenno- chlebowo- żytnia.

Potężny wiciokrzew! Help przeniesiony 17:44, 30 kwi 2020

Do góry
Drodzy Forumowicze,

Bardzo proszę o radę,ķ Musimy wymienić konstrukcję tarasową, która jest podporą dla tego gigantycznego wiciokrzewu. Czy jest jakiś sposób, żeby to tylko objętościowo pomniejszyć, a nie ścinać?
Ogród pod lasem 17:24, 30 kwi 2020

Do góry
Elizabeth zostawiam
Rozpoznawanie chorób i szkodników 17:20, 30 kwi 2020

Do góry
Dzień dobry, potrzebuję pomocy w związku z moją czereśnią. Ma mnóstwo pąkow kwiatowych, jednak kwiaty rozwijają się słabo lub wcale. To wczesna odmiana, także powinna już kwitnąć, druga czereśnia w ogrodzie jest już obsypana kwiatami. Czy jest szansa na owoce w tym roku?

Mój ogrodowy pamiętnik 17:17, 30 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisała

Agatko pamiętasz nazwę tego krzewu?
Na tego derenia kwiecistego mam chęć
Kloniki śliczne...idę oglądać dalej tzn. wstecz
Ogród na glinie 16:59, 30 kwi 2020

Do góry
Przesadziłam dość dużą Limelight. Mam nadzieję że da radę. Widać maluchy w gruncie. Może się ukorzenią.

Grab pendula.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:58, 30 kwi 2020

Do góry
A oto moje pierwsze zakupy w szkółce w tym roku i jednocześnie moje pierwsze cisy

Blaski i cienie nowego życia 16:45, 30 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Ula
fajnie prowadzisz tą kalinę -za chwilkę jak ją jeszcze trochę powycinasz ,będzie wyglądała jak drzewko wielopniowe
a mszyce -spróbuj wodą z płynem do naczyń spryskać ….nie wiem ,czy da efekt ,ale można spróbować
rabatki masz bardzo ładne -powolutku sobie ogarniesz ….niestety ,chyba nigdy tak nie jest ,że wszędzie ma się zrobione ….ja nie wyrabiam -pół mam ogarnięte ,a drugie czeka
jak zaczynam drugie ,to zarasta pierwsze i tak w kółko
dobrze ,ze to lubię ,bo czasem mnie to drażni
Buziaki
ps. brateczki u mnie też się powysiewały -pozostawiałam ,bo są urocze

Jasne, tak właśnie jest że się nie nadąża. Brateczki dałam do donicy
Wczoraj popadało ale to za mało. Przyszło dziś słońce i już wszystko wyparowało. Zdążyłam przed południem coś poplewić w przechowalniku mniejszym od Twojego. Czekam na kolejny deszcz

A to mój drugi przechowalnik sadzonek- docelowy przedogródek lawendowo -trawiasty. w którym Lawendy nie widać, za to kocimiętka się prezentuje. Trawy też w przedbiegach. Tu mam wszystko- pełen misz masz. I kupa Ice Dance do wyrzucenia na śmietnik.

Ogród bez reguł 16:42, 30 kwi 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Dziewczyny, skoro mowa o zakupach w necie. Na fotce zdobycz za 35 zł z działkowiec.pl

A cóż to ?

Edit: juz doczytałam, trzeba czytać od konca
Przerwa na kawę... 16:41, 30 kwi 2020

Do góry
Iwona, mam od Ciebie takiego wysokiego tulipana,który ma chyba z 50 cm wysokości! Usunę później to zdjęcie.
Zdecydowanie góruje ten tulipan nad pozostałymi [img size=639x480][/img]
Pamiętasz jak się nazywa?
Blaski i cienie nowego życia 16:27, 30 kwi 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Mam ten sam kalinowy dylemat Moja jest tylko nieco mniej podgolona. Ścinam od lat co roku w kulę. Dzięki temu nie rozrasta się bardziej. Kwitnie różnie, czasem obficie czasem mniej. W tym roku bedzie to mniej spektakularne kwitnienie
Pryskałam decisem na mszycę kilka dni temu bo już listeczki zaczynały się zwijać.
Kiedyś nie było innych kalin tylko te zwyczajne. I tak jestem ze swojej zadowolona, że jakoś wygląda Twoja też jest bardzo ładna
Mnie zastanawia co zrobić z tą dużą ilością gałęzi, kusi mnie zredukować ich ilość. U siebie mam dylemat czy wycinać młode czy stare. Pasowałoby stare, ale one są ładniejsze niż te młode. Ty masz chyba w środku nieco mniejszy busz niż ja

Każda gałąź daje czuprynkę więc musisz tak ciąć żeby góra była dekoracyjna.

Mój Garnet, latem go mocno przypala. Znalazłam zdjęcie jego z 2014r- wtedy obok rosły hortensje Silver Dollar. Na początku dawało to mu osłonę przed zimnem. Potem zaczęło hortensjom brakowało miejsca,więc znalazły się na kuchennej. Garnet zyskał przestrzeń i nawet nie zauważyłam że poszedł tak bardzo w szerokość. Wczoraj tuje odchudzałam żeby miał miejsce. Obawiam się że jak dalej tak pójdzie to tuja będzie musiała być wycięta.

A pod nim robi się gęsto, docelowo ma zarosnąć runianka.

Migawki z ogródka 16:26, 30 kwi 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
I już gotowe te są razowe

Mi jakos tak ładnie nie rosną bułki
Chleb owszem ale bułki nie chcą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies