Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:23, 10 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Sylwia, macie przepiękne to swoje miejsce.
Ostatnio oglądam też częściej fotki Twojego Wojtka na FB Chciałabym kiedyś móc na żywo zobaczyć Szmaragdową Dolinę. Powiedz mi Kochana z której strony Krakowa mieszkacie?
Maluch z mamą przecudny

Aniu zapraszam My Kraków w stronę Sandomierza
sylwia_slomc... 21:34, 10 maj 2020

gogo napisał(a)
Zdjęcia sarny z maluszkiem wspaniałe
Trzymam kciuki za wysiewy na pomysłowej rabacie.
Wisteria cudna, miałam i wywaliłam, bo rosła 7 lat i nie kwitła, pewnie była z nasion

Z mal=uszkiem na drugi dzień było jeszcze ciekawiej bo mama sobie gdzieś poszła bo ludzi za dużo, sąsiad u siebie kosił w polach ciągniki, a maluch został i beczał. Jak szłam do góry ogrodu to nagle się okazało, że on idzie do mnie, nie czuł zapachu bo niosło od niego do mnie, ale widział ruch i myślał chyba, że mama, a ja się modliłam by nie przelazł przez siatkę bo co wtedy? Trzeba by go odnieść za płot, a to zapach człowieka zostanie i mama może nie karmić, co wtedy
Ale fotki mu zrobiłam superowe

Magleska 21:35, 10 maj 2020

Sylwuś tyle się u Was dzieje ….nie nadążam pisać ,ale fotki oglądam na bieżąco

świetna ta rabata ….coś tam powysiewała w te kwaterki ? nawet teraz bez kwiatów fajnie wygląda

sarna z maluszkiem -rozczulająca relacja

Twoja Lara już jak dorosły pies -cudna jest

Buziaki

ps. niezapominajek masz trochę na zbyciu ? chciałam kupić ,ale u mnie nie ma …

memory jutro za pamięci póki młody ukopię i wsadzę do donicy -będzie jak znalazł ,jak się w końcu zobaczymy ….tak mi brakuje naszych spotkań …..
AnnaCh 21:36, 10 maj 2020

To może się udać. Plan mam na wakacje w Tatrach, a później Szczawnica. W drodze powrotnej będziemy po wschodniej stronie Krakowa
sylwia_slomc... 21:38, 10 maj 2020

przejść nie zdołał to się bida położyła między tuja a granicą, może się bezpieczniej poczuł bo usnął i do wieczora przespał, a wieczorem przyszła mama i znalazła, niestety mama utyka na przednia nogę, mogła mieć wypadek, ale nie wiemy co dalej było bo wczoraj już mamuni z dzieckiem nie było, za to dzisiaj pojawił się tatuś, ale tak szybko wiał jak mnie zobaczył w ogrodzie, że nie zdążyłam aparatu wyjąć z kieszeni

sylwia_slomc... 21:40, 10 maj 2020

widzicie gdzie leży?

sylwia_slomc... 21:45, 10 maj 2020

Magleska napisał(a)
Sylwuś tyle się u Was dzieje ….nie nadążam pisać ,ale fotki oglądam na bieżąco

świetna ta rabata ….coś tam powysiewała w te kwaterki ? nawet teraz bez kwiatów fajnie wygląda

sarna z maluszkiem -rozczulająca relacja

Twoja Lara już jak dorosły pies -cudna jest

Buziaki

ps. niezapominajek masz trochę na zbyciu ? chciałam kupić ,ale u mnie nie ma …

memory jutro za pamięci póki młody ukopię i wsadzę do donicy -będzie jak znalazł ,jak się w końcu zobaczymy ….tak mi brakuje naszych spotkań …..

Madzia niezapominajek Ci u mnie dostatek, ale obawiam się, że już nic z nich Byś nie miała bo zaraz będą przekwitać, a potem już ładnie nie wyglądają. One są dwuletnie więc te co teraz kwitną jak się wysieją do wywalenia idą i czekać trzeba na siewki, więc prędzej jesienią tegoroczne siewki by Ci się zdały i kwitły za rok. Ale nie ma sprawy jak coś to dam, będzie pełno siewek na pewnoTylko musisz przypomnieć, że chcesz jak będziesz
sylwia_slomc... 21:46, 10 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
To może się udać. Plan mam na wakacje w Tatrach, a później Szczawnica. W drodze powrotnej będziemy po wschodniej stronie Krakowa

Ale by super było żeby nas tylko nie zalało w tym roku ...
anka_ 21:49, 10 maj 2020

Ale cudny maluch. Przypomniały mi się "moje" zeszłoroczne bliźniaki i ich wychudzona mama.

Ja miałam sajgon z nornicami w warzywniku w tamtym roku- regularnie do jesieni sypałam trutkę w dziury. Zdecydowanie pomogło.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AnnaCh 21:50, 10 maj 2020

No i żeby wirus odpuścił i wakacje były. M mojego jakoś urobię On mało ogrodowy i mało towarzyski, ale ja nadrabiam