Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 18:14, 09 maj 2020

gierczusia napisał(a)
A u mnie jest ledwo jedno hakone..prawie zginęło w czasie remontu ogrodu,potem gdzieś wykiełkowało ku mojemu zdziwieniu na dodatek mój kot permanentnie ją zżera i ona dalej jest A u Was takie wypasione warunki A ona rosnąć nie chce ??
Mam taką przyjaciółkę, która jest strasznie zasadnicza i w zasadzie wcale nie używa przekleństw ( nie tak jak ja ) jedynym wyjątkiem jest sytuacja, kiedy moja Agnieszka sadzi nową roślinę wtedy staje nad nią z groźną miną, grozi palcem i mówi:A teraz rosnąć bo jak nie to wypie...olę może spróbuj ??;buziole gorące

Elcia, a może ja za dużo tych przekleństw nad nią już wypowiedziałam i się na mnie obraziła, franca jedna bo ja oklęta... niedługo dziecię moje mi karny słoik założy może ja teraz powinnam do mniej kurczę z kwiatkiem przyjść, śniadanie do .... dołka
AsiaK_Z 18:16, 09 maj 2020

Kasya napisał(a)
Moje hakone wyglądają gorzej

Hmmmm, jak jestem u Irenki we wątku, i patrzę na Jej trawki to mnie takie zazdro łapie, że hej
Kokesz 21:55, 09 maj 2020

AsiaK_Z napisał(a)
A tu dary "spod Góry" dzięki Pawciu miskant Memory ♡

I już posadzone

Ale fajnie też się na niego czaję

A u mnie znowu dziś ćma zaatakowała, tym razem na nowych przyrostach były gąsienice i mini larwy a już raz pryskałam w marcu.
Nowa12 22:31, 09 maj 2020

Ja nie wiem jak to jest ale w tym roku u wielu osób hakonki słabo wygladają. Moje też po bokach ruszyły ale środek marnie. Może one więcej mrozu zimą potrzebują . Albo to jednak przez suchą zimę i kwiecień.
AsiaK_Z 09:03, 10 maj 2020

Kokesz napisał(a)

Ale fajnie też się na niego czaję

A u mnie znowu dziś ćma zaatakowała, tym razem na nowych przyrostach były gąsienice i mini larwy a już raz pryskałam w marcu.

Przedwczoraj sprawdzałam buksa i nic nie było, aleeee nigdy nie wiadomo gdzie to ZŁO sie chowa
AsiaK_Z 09:04, 10 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Ja nie wiem jak to jest ale w tym roku u wielu osób hakonki słabo wygladają. Moje też po bokach ruszyły ale środek marnie. Może one więcej mrozu zimą potrzebują . Albo to jednak przez suchą zimę i kwiecień.

Nosz cholercia, diabli wiedzą pić dostaje, jeść też... ech taka niewdzięcznica
Kokesz 11:27, 10 maj 2020

AsiaK_Z napisał(a)

Przedwczoraj sprawdzałam buksa i nic nie było, aleeee nigdy nie wiadomo gdzie to ZŁO sie chowa

Były pozlepiane w młodych, świeżych listkach, jeszcze nie gąsienice ale takie małe, zielone jak duża mszyca, to larwy? I biały oprzęd...

Asia, czy ten carex Everillo nadaje się na południową rabatę?
Mogę się uśmiechnąć po małą odnóżkę
Sebek 18:30, 10 maj 2020

Asia Twoje Hakone są jak najbardziej spoko - one o tej porze roku tak wyglądają. Powoli nabierają masy, a potem nagle w sierpniu puchną i są bujne Ta trawa tak ma
AsiaK_Z 22:03, 10 maj 2020

Kokesz napisał(a)

Były pozlepiane w młodych, świeżych listkach, jeszcze nie gąsienice ale takie małe, zielone jak duża mszyca, to larwy? I biały oprzęd...

Asia, czy ten carex Everillo nadaje się na południową rabatę?
Mogę się uśmiechnąć po małą odnóżkę

Reniu, są te gadziny właśnie w tych młodzikach pa too

Everillo podobno nadaje się do półcienia i na słońce noł problem, podzielę się
AsiaK_Z 22:05, 10 maj 2020

Sebek napisał(a)
Asia Twoje Hakone są jak najbardziej spoko - one o tej porze roku tak wyglądają. Powoli nabierają masy, a potem nagle w sierpniu puchną i są bujne Ta trawa tak ma

Sebciu, czyli jest szansa że z hakonką się zaprzyjaźnimy ♡ ufffff, kamień z serca. Dzięki Słońce