Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 13:33, 23 cze 2024

Do góry
ryska napisał(a)

Coś te owady wabi do nich
Zrobiłam zdjęcie porównawcze z kocimiętką tyle, że nie znam odmiany. Calamintha jakby nieco większa.

Dziękuję za porównanie. Będę się rozglądać za tą odmianą Naprawdę stosunkowo duże ma te kwiatki.
Ogród w malinówkach 13:26, 23 cze 2024

Do góry
Edyta zapomniałem o zdjęciu. Za to kwiatom zrobiłem
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:23, 23 cze 2024

Do góry
Hehe

Czasem też nie nadążam. A czasem bym chciała czas przewinąć do przodu żeby dom I ogród był zrobiony

Z nowej działki

Glina i zielsko 12:11, 23 cze 2024

Do góry
Zaczyna się nowy fragment historii mojego ogrodu.

23 czerwca 2024
8.20 rano

12.00

Teraz obiad z mężem na mieście.
Po południu cd grabienia i mamy plan posadzić drzewa.

Kijki z doniczkami naprzeciwko bukowej to miejsce na buki które przesadze w jakimś terminie innym. Mam 7 a 3 szt zmienią miejsce.
Pozostałe drzewa mam w donicach to posadze dziś. Może się uda jeszcze cisy. Mąż przez tydzień zajmie się podlewaniem.

Musze dowieźć kartonów i domówić kory.
Do wieczora Moi Mili Wspierający.
Ogród długi 11:44, 23 cze 2024

Do góry
Joann napisał(a)

Dziękuję Sylwio sama nie wierzę, że mam taki ogród, a było to, co na pierwszych stronach. Niedoskonały jest, ale cieszy mnie niezmiernie

Wczoraj M przyciął tuje (zaczal się trochę angażować, jupi!). Wyczyściłam, ale nie wszystkie. Okropna robota. Zostały mi te na zdjęciach niżej, przy berberysach już wyczyszczone i sypnelam im nawozu (dopiero).

Piękna limonkowa zieleń
Zieleń, drewno i antracyt 11:20, 23 cze 2024

Do góry
Dzięki Dziewczyny
Zobaczymy co to będzie z tymi kwiatami. Zakładam jednak, że przynajmniej dalie będą sobie po prostu dłużej kwitły

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:03, 23 cze 2024

Do góry
Judith napisał(a)
Mam i ja! . Zainspirowana zdjęciami z ogrodu Hani i z ogrodu Magary nabyłam i posadziłam

To jarzmianka? Czy insze cudo?
Oglądałam jarzmianki w necie z planem zakupu, ale się powstrzymałam. Może niepotrzebnie
Ania na Żuławach 10:57, 23 cze 2024

Do góry
Poranna kawka z takim widokiem bardzo mnie relaksuje Dziś siedzę na patio, bo wieje a tu całkiem przyjemnie, zacisznie
Dobrego dnia dla Was wszystkich

Glina i zielsko 10:22, 23 cze 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Rano zrobie lepsze foty.
Późno wróciłam. I oto:

Jutro pograbię, powyciągam resztki siatki, uzupełnie ziemie przy kostce od strony trawnika i zacznę zakrywać rabatę kartonami i korą.
Potem już bez pośpiechu będę sadzić.

Od rana kaloszki i siup do ogrodu.

WoooooooooooW

Fajnie, że się doczekałaś ❤️
Moje miejsce na ziemi -początek 09:49, 23 cze 2024

Do góry
Miłej niedzieli i smacznej kawki/zdjęcie
podpatrzone wiecie od kogo/
Ogród długi 09:48, 23 cze 2024

Do góry
Joann napisał(a)
A wracając do ogrodu, mi także się podoba Nie wiem do końca jak było w wcześniej, ale teraz jest ładnie, w moim guście.

Pewnie już pisałaś kiedyś, ale jakoś nie trafiłem. Co to za drzewka na zdjęciu?
Ptasi gaj 09:06, 23 cze 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Elu czy to jest Olivia Rose? Jeśli tak to zamówię ją, przekonałaś mnie bo przepiękna jest❤️

Podaje nazwę rozy to Märchenzauber. Obydwie są ładne. Oliwia ma trochę zwisajace kwiaty, March.... Ma pędy bardzo sztywne i na jednym pędzie ma dużo pąków przez co kwitnie dłużej. Kwiaty są dużo większe. Oliwia jest delikatniejsza.

Ogród Basi 09:04, 23 cze 2024

Do góry

Ależ dopieszczony ogród. Wszystko już pocięłaś? Ja wczoraj dopiero zaczęłam i tak się wkurzyłam na moje nożyce, że aż nowe zamówiłam. Teraz czekam aż przyjdą i dopiero wtedy będzie dalsze cięcie

basia3012 napisał(a)

Pięknie wyprowadziłaś ten krzew
Ogród długi 09:02, 23 cze 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękna metamorfoza od 2021 do dzisiaj zrób kiedyś takie porównania jak było, a jest. Wtedy wszystkim szczęki opadną. Mega się zmieniło, zaglądam czasem, pisze rzadko bo czasu brak.

Dziękuję Sylwio sama nie wierzę, że mam taki ogród, a było to, co na pierwszych stronach. Niedoskonały jest, ale cieszy mnie niezmiernie

Wczoraj M przyciął tuje (zaczal się trochę angażować, jupi!). Wyczyściłam, ale nie wszystkie. Okropna robota. Zostały mi te na zdjęciach niżej, przy berberysach już wyczyszczone i sypnelam im nawozu (dopiero).

Ogród długi 08:56, 23 cze 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dzięki, byłabym wdzięczna za wymiary. Znalazłam jakiś czas temu jako inspirację taki żywopłocik z berberysów w nieaktywnym wątku Moja przyziemna pasja. Jak wrzuciłam wstępny rysunek rabaty z nim to zdania były podzielone na temat berberysów. Jednak chciałabym spróbować je tam dać.

Patrycjo, sadzone są co 40-45cm. Trudno dokładnie oszacować, raczej sadziłam co 40, ale się porozrastaly nierównomierne.

Też zainspirowałam się tamtym ogrodem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:39, 23 cze 2024

Do góry

Glina i zielsko 08:04, 23 cze 2024

Do góry
Po porannej kawce, sniadaniu i zrobieniu prania idę na rabatkę.

Widok spod drewutni w kierunku różanki obecnej w prawym roku.

Miłego dnia.
Ogród zacząć czas. 23:57, 22 cze 2024

Do góry
MartaCho napisał(a)
Moje to chyba z rodziną i znajomymi wracają...

Żeby nie było, że u mnie to tylko ślimaki w ogrodzie grasują i nic poza tym- kilka wczorajszych i porannych pstryczków mam.

Maliny na przykład wyjątkowo obrodziły w tym roku:

Na froncie szaleje sesleria i stipa (i szczawik- tutaj sprawdzone pomysły na uwstecznienie też chętnie poznam):

Piękne te trawy masz. Takie delikatne. A maliny... mniam, pychota.
30 arów wietrznej pustyni 22:45, 22 cze 2024

Do góry
Akcja cisy zakończona!Druga strona frontu obsadzona. Kocimięty i szałwie przycięte. Urlop czas start!

Lidko, postępy brukarzy jak poniżej. Krawężniki do opaski zrobione, donica przy schodach też.Z samą kostką ruszają od garażu ku bramie. W planie oryginalnie miały być jeszcze dodatkowe obwódki/paski z ciemniejszej kostki wzdłuż każdego obrzeża. Nie wiem jakieś zaćmienie chyba miałam że się na to zgodziłam...zadzwoniliśmy do hurtowni żeby wymienić palety z ciemną kostką na ten wiodący kolor i tym sposobem panowie mają mniej kombinowania i docinania a ja jestem cala happy, że ten kolor idzie po całości powierzchni, bo już miałam załamkę że będą mnie wkurzać te paski i do emerytury będę musiała na to patrzeć..
W moim małym ogródeczku II 22:34, 22 cze 2024

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dorotka jak mogłaś zrobic swoim różom taką konkurencję , przecież one aż posmutniały .
Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. To zdjęcie robiłam na instagram, tam uczę się robić zdjęcia w Kobiecej foto szkole. W każdy wtorek mamy wyzwanie fotograficzne i zadany temat na który robimy zdjęcia. Wtedy był kolor czerwony i ja tak ugryzłam ten temat. Sama sobie zrobiłam to zdjęcie, a później go obrobiłam. Pomimo zbliżania się do sześćdziesiątki ciągle czegoś się uczę, a fotografia to jedno z moich hobby.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies