Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

LIDKA 21:42, 22 lut 2025

Gosia co masz na myśli mówiąc że zaniedbane bo na fotkach nie widać.
I tak miałaś fajną wycieczkę. Troche zazdroszczę.
Margo2 21:45, 22 lut 2025

I na koniec dzisiaj ogród Polaka, który razem z mamą wyjechał z Polski w wieku 9 lat jakieś 30 lat temu. Okazało się, że są spod Gostynina, czyli moje okolice.

Opowiadał, że nie mieli deszczu od ponad miesiąca, a nie maja wody do podlewania Ratują tylko niektóre rośliny

Margo2 21:47, 22 lut 2025

Zbudował szklarnię z okien zebranych z okolicy

Basieksp 21:49, 22 lut 2025

Ale klimat miał fajny.

Klimat miał, ale fak trochę zaniedbany, szkoda, bo widać, że rośliny nawet ciekawe, takie trochę w moim stylu, cieniste. Tak mówię ale w moim też jest teraz bałagan
TAR 21:53, 22 lut 2025

LIDKA napisał(a)

Podpinam sie pod pytanie.
Margo2 21:56, 22 lut 2025

nicol21 napisał(a)
Przyjemny ogród do obejrzenia.
Teskni mi się za takimi zielonymi widokami.

Zostawiłam właśnie na takie zimowe wieczory pokaz letnich ogrodów.

LIDKA napisał(a)

Lidzia, nie robiłam zdjęć tych zaniedbanych miejsc. Chodzi mi o to, że w większości nie przykładają wagi do tego, żeby było wypucowane na przyjazd zwiedzających. W ogóle nie przykładają wagi do wyglądu ogrodu. Chyba chcą po prostu się nim cieszyć.
Te ogrody sa bardziej takie jak nasze kiedyś. Tylko ten ostatni i może ten z biała bramą był bardziej nowoczesny. Tylko, że ten z bramą był naprawdę w złym stanie, tak jakby tam nikt nie pracował co najmniej od miesiąca. Chwasty, niewycięte kwiaty, gałęzie.
Polecam takie wyprawy, szczególnie z koleżankami. Było rewelacyjnie. Szczególnie, że uwielbiam zwiedzanie ogrodów. W Polsce odwiedziłam już ich masę. To była moja pierwsza zagraniczna wyprawa. Rok wcześniej dziewczyny były w Holandii. W ostatniej chwili zrezygnowałam z wyjazdu ze względów zdrowotnych. Jak oglądałam zdjęcia to mnie skręcało.
Tam to dopiero sa ogrody. Mam nadzieje, że jeszcze tam pojadę
Margo2 21:59, 22 lut 2025

Basieksp napisał(a)

Ale klimat miał fajny.

Klimat miał, ale fak trochę zaniedbany, szkoda, bo widać, że rośliny nawet ciekawe, takie trochę w moim stylu, cieniste. Tak mówię ale w moim też jest teraz bałagan

Basiu, u mnie też jest często nie wypielone, bałagan, ale w tym ogrodzie miałam wrażenie, że rośliny posadzone sa już kilkanaście lat temu i nic nowego nie zmieniano, anio przy nich nie robiono. Chyba wiesz o co mi chodzi? Rośliny zostawione samopas zaczynają dziczeć. I tak to odbierałam jak jakiś zdziczały, z lekko opuszczony ogród.
Margo2 22:01, 22 lut 2025

TAR napisał(a)

Podpinam sie pod pytanie.

Tarciu, już odpowiedziałam Lidce i Basi.
Mam wrażenie, że oni mają wywalone na wygląd ogrodu. My przed taka wizytacją obcych osób pewnie byśmy z tydzień tyrały w ogrodzie, żeby ścieżki nawet wypastować.
Oni mają totalny luz.
TAR 22:11, 22 lut 2025

Margo2 napisał(a)

Tarciu, już odpowiedziałam Lidce i Basi.
Mam wrażenie, że oni mają wywalone na wygląd ogrodu. My przed taka wizytacją obcych osób pewnie byśmy z tydzień tyrały w ogrodzie, żeby ścieżki nawet wypastować.
Oni mają totalny luz.

Hehehe to ja tez mam zaniedbany, robie podobnie nie ryje, nie tyram, nie mam na to zazwyczaj czasu po pracy.
Basieksp 22:32, 22 lut 2025

Margo2 napisał(a)

Basiu, u mnie też jest często nie wypielone, bałagan, ale w tym ogrodzie miałam wrażenie, że rośliny posadzone sa już kilkanaście lat temu i nic nowego nie zmieniano, anio przy nich nie robiono. Chyba wiesz o co mi chodzi? Rośliny zostawione samopas zaczynają dziczeć. I tak to odbierałam jak jakiś zdziczały, z lekko opuszczony ogród.

No właśnie tu na zdjęciu trochę tak jest, ale nie trzeba dużo, bo ogólnie nie wygląda to źle. Małe uzupełnienia i byłoby całkiem fajnie, chyba, że ktoś tak chciał.