Ja też świętuję siedząc przed komputerem i snując się po domu i ogrodzie. Rano spacer z Majką, teraz niedługo znowu trzeba będzie się ruszyć. Ogród w znacznym stopniu ogarnięty własnymi rękoma. Zostało trochę do wypielenia, podsypania nawozem i róże do przycięcia.
Zostawiam Majkę na swoim pontoniku przy moim biurku.
Witam, mam problem z świerkami serbskimi, posadzone z dużą bryłą ziemi (wykopywane i wkopywane koparka) działka w polu, podlewanie kropelkowe 2 x dziennie po 5 minut świerki tracą zieleń robi a się żółte a następnie usychaja. proszę o pomoc co powinienem zrobić. świerki zasadzone 1,5 roku temu z kazdym miesiacem staja sie bardziej zolte az usychaja. Pozdrawiam
Kochani, na posty odpowiem później, teraz tylko chciałabym życzyć Wam spokojnych i mimo wszystko radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego. Dużo zdrowia dla Was i Waszych bliskich.
Wiesz Agatko, to chyba żurawki Purple Palace. One tak wypiętrzają się i brzydną. Ja właśnie tą odmianę usunęłam i próbuję rozmnożyć i ukorzenić te limonkowe Citronelle. Citronelle są chyba mniej kłopotliwe.
Wspaniałe dzieci, wnusia słoneczko. Fajnie, że wpadły choć na chwilę. Zdrowych i spokojnych świąt życzę.