Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:59, 17 mar 2013

Do góry
Ależ miło się tu dzisiaj u ciebie przechadza, tyle oznak wiosny, aż mi serducho mocniej zabiło, wrócę i chyba jeszcze raz sobie pooglądam hihih...
Nigdy nie mów nigdy 17:49, 17 mar 2013

Do góry
Fajną sobie wycieczkę zrobiłaś, te kretowiska mnie tylko przeraziły, a cała reszt cieszy oczka,
pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 17:47, 17 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zeta tyle śniegu coś niewyobrażalnego dla mnie, musiałabym chyba z całej zimy zbierać i tak bym tyle nie miała, ale po odkopaniu tarasik wiosennie już wygląda, a jakie kolorki śliczne, niebo czyściutkie, tarasik aż błyszczy. A to prawda, że tym roku można było doła załapać, podobno wyjątkowo mało dni słonecznych było, ciągle ponuro, więc trzeba się cieszyć jak trochę chociaż przygrzewa, nawet jeśli tyle śniegu wokół. Ma być coraz lepiej więc głowa do góry

No tyle śniegu to i ja niewidziałam dawnooo
Jutro przeganiam tą zimę ...jade na zakupy wielkanocne ....przez ten śnieg zapomniałam o Wielkanocy hahaha....a to już za dwa tyg.
Dopiero po odwiedzinach kilku watków mi się przypomniało ze wiosna za pasem ahahhaha
Dobrze że dwa dni ze słońcem były bo inaczej masakra jakaś.....ja kcem więcej słońca !!!!!!!
Ogród z platanem. 17:44, 17 mar 2013

Do góry
Widziałam krokusika- u mnie podobnie, widzę, że powstrzymać się nie mogłeś i ruszyłeś do akcji cięcia, mnie jeszcze troszkę ten śnieg odstrasza, ale już niebawem, pozdrawiam.
Roztoczańskie klimaty 17:39, 17 mar 2013

Do góry
Zeta tyle śniegu coś niewyobrażalnego dla mnie, musiałabym chyba z całej zimy zbierać i tak bym tyle nie miała, ale po odkopaniu tarasik wiosennie już wygląda, a jakie kolorki śliczne, niebo czyściutkie, tarasik aż błyszczy. A to prawda, że tym roku można było doła załapać, podobno wyjątkowo mało dni słonecznych było, ciągle ponuro, więc trzeba się cieszyć jak trochę chociaż przygrzewa, nawet jeśli tyle śniegu wokół. Ma być coraz lepiej więc głowa do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 17:28, 17 mar 2013

Do góry
Aniu nadrabiam u ciebie, oj wiedzę dzieję się, nawet za jałowca się wzięłaś, super
Na twoją prośbę wstawiam zdjęcia:
Moje bobo w sierpniu- tu widać 2 sztuki:

We wrześniu:

W październiku:

Jestem z niej bardzo zadowolona, choć zeszły rok to był jej pierwszy sezon i o zimowaniu nie mogę na razie nic napisać, ale myślę, że nie będzie problemów, w końcu to bukietówka. Kwitnie obficie co widać na fotkach, pokazuję tylko te najładniejsze egzemplarze, kilka wymieniłam bo kupiłam za wcześnie- przed rozwojem liści- przed czym cię również ostrzegam, okazało się że nic nie puściły, udało się wymienić u sprzedawcy na nowe. Nie rosną duże co już wiesz, zakwitają szybciej niż Limki, w lipcu ma już pierwsze kwiaty, kwitną nieprzerwanie do sierpnia a nawet dużej, z tym że we wrześniu już jest pomieszanie, część kwiatów zaczyna przekwitać, ale pojawiają się wciąż nowe, w październiku przebarwia się podobnie do Limki. Ogólnie bardzo ładna i bezproblemowa, u mnie na stanowisku słonecznym, choć ma drzewo posadzone nad sobą, w przyszłości więc będzie miała więcej cienia. W tym roku planuję zakup kolejnych, zwracaj uwagę na cenę, bo są bardzo duże różnice w szkółkach, widziałam za 54 w sklepie internetowym, koło siebie kupiłam za 25zł.

Ogród do odświeżenia 17:10, 17 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale taką horti to można sobie samemu wyprowadzić. Ja nie próbowałam, ale ktoś chyba u nas kombinował w ten sposób, nie pamiętam, ale jak wam zależy to warto spróbować.
Słońce dziś jest i ogólnie ładnie, tyle że wciąż zimno, przenikliwy wiatr, mi już po prostu ręce opadają, chciałabym już ciepło, a od jutra podobno znowu deszcz i chmury.

Gosiu wyprowadzić można pewno, ale szukać muszę takiej, która duza rośnie...u mnie powoli zachodzi słoneczko, ale dzień był piękny, chociaż trochę wiało
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:59, 17 mar 2013

Do góry
Takie zdjęcie to teraz powinno się móc zrobić, a tu zima i śnieg, mam już tego serdecznie dość, protestuję
Widziałaś, że od jutro znowu deszcz ze śniegiem, a kiedy prace w ogrodzie ruszą, się pytam, jak ciągle albo zimno albo deszczowo.
Ogród do odświeżenia 16:55, 17 mar 2013

Do góry
Ale taką horti to można sobie samemu wyprowadzić. Ja nie próbowałam, ale ktoś chyba u nas kombinował w ten sposób, nie pamiętam, ale jak wam zależy to warto spróbować.
Słońce dziś jest i ogólnie ładnie, tyle że wciąż zimno, przenikliwy wiatr, mi już po prostu ręce opadają, chciałabym już ciepło, a od jutra podobno znowu deszcz i chmury.
Igiełkowy ogródeczek 16:45, 17 mar 2013

Do góry
Dzięki Wam za odwiedzinki
Dziś u mnie słonecznie, ale wietrzenie i nie czuć tych 5 stopni na plusie, krokusiki już się wyłoniły:

Gdzieś na końcu świata... 16:28, 17 mar 2013

Do góry
Gosiu przesyłam pozdrówka,
Słoneczko mam od rana, ale wiaterek dość mocny jest, ogólnie zimno i nie czuć tych 5 na plusie.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:24, 17 mar 2013

Do góry
Kusisz tymi bukszpanami, potrzebuję dużo, ale jeszcze się wstrzymuę z zakupami, bo zima jeszcze nie odeszła, też jej mówię a kysz a ona chyba nie rozumie i ciągle wraca.
Optymistyczne zdjęcia, wiosna się chyba jednak zbliża
Pozdrówka wysyłam
Igiełkowy ogródeczek 11:55, 17 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Gosiu - postanowiłam jednak pismo obrazkowe u Ciebie dokładniej przejrzeć - nie wiem ile mi to zajmie ale może się uda Gosia - myślę nad tą Bobo do mojego ogrodu - możesz mi powiedzieć jak on Ci "się widzi"? jesteś zadowolona z wyboru? Przycinasz? Czy ona się przebarwia w późniejszej fazie kwitnienia? Długo kwitnie? No jakbyś zechciała mi cos o niej opowiedziec to będę wdzięczna. Może masz jeszcze jakieś jej zdjątka? Czytałam o niej ale wiesz czasem warto wiedzieć coś od kogoś kto ma i widzi. Na zdjęciach jest śliczna. Żeby Ci tu nie zaśmiecać to mogłabyś to u mnie napisać i ew. wstawić zdjęcia???? Bardzo chętnie zdjęcia przyjmę Dzięki Gosiu tak odgórnie
poza tym chciałam powiedzieć że pomysłowy Dobromir z Ciebie - jestem pod wrażeniem że te wszystkie rabaty i sposób ich wykonania wymyśliłas sama - niestety nie mam takich zdolności eh... trudno Miłego dzionka

Odpowiem u ciebie, poszukam zdjęć, choć nie wiem czy coś jeszcze z nią znajdę, bo to nabytek zeszłoroczny, teraz jednak muszę lecieć, wpadnę później to ci troszkę ją opiszę.
Igiełkowy ogródeczek 11:49, 17 mar 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witam, i ja wpadłam do ciebie,Gosiniak ( a swoją drogą ile tu tych Goś, Małgoś i temu podobnych na OGRODOWISKU... ho, ho.. ) i pobiegałam po twoim królestwie, urzekająco !!!
Ten modrzew pendula, te wrzosy, hortensje, murki i ten romantyczny kącik z białą ławka... super, wszystko super.. gratulacje !
Ile u ciebie znalazłam inspiracji dla mnie. Będę tu na pewno jeszcze wracać.

Hihihi....Małgorzatki opanowują forum
Bardzo jestem szczęśliwa że się podoba, choć jeszcze mam masę planów na jego upiększanie, oby do wiosny to ruszymy do boju, pozdrówka

bociek napisał(a)
Gosia - macham, jak situejszyn pogodowy u Ciebie??? U mnie temperaturka rosnieeeeeeeeee

Milej niedzieli

Pogoda piękna, po tych mrozach i chmurach, to teraz nie mogę narzekać, słonko świeci, tylko śnieg leżący trochę denerwuje, ale już niedługo go pożegnamy, lecę do ciebie
Igiełkowy ogródeczek 11:48, 17 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
pozdrawiam Gosiu nadal zimowo.....
u mnie -16 st.

oby do wiosny...
spokojnej nocki

Oj to nie zazdroszczę, nocki u mnie też mroźne, ale nie aż tak, a teraz mam słonko i plusową temperaturę, w końcu przyjdzie ta wiosna, nie martw się
Igiełkowy ogródeczek 11:46, 17 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Pozdrowienia, Gosiu, z lodowej podkrakowskiej krainy
Ale podobno ma być coraz lepiej...

Ja już chyba zaprzestane patrzeć na tą prognozę, różne pokazują, ale od poniedziałku tak wesolutko jeszcze nie będzie, znowu śnieg i wiatr, za to dziś pięknie słońce świeci, postanowiłam się już nie dołować i spokojnie czekam na wiosnę, buziaki
Igiełkowy ogródeczek 11:44, 17 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Gosiu, to u ciebie mimo śniegu też wiosennie, temperatura na plusie, super!

Dość ciepło, śnieg topi się, ale jeszcze jest go sporo, teraz mam 4 na plusie, ciekawe czy u mnie już krokusiki odsłonięte, zaraz polecę zobaczyć
Igiełkowy ogródeczek 11:42, 17 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jeżeli na kamień się zdecydujesz, to na pewno nie będzie problemu. Juzia wkleiła link do sklepu internetowego, ponieważ to niedaleko ode mnie, pisałam do nich czy mogę przyjechać zobaczyć, ale plany się zmieniły. Linka Ci podam, pooglądaj sobie, niedrogie są i gotowe

http://sklep.olympia.pl/ogrod/fontanny-ogrodowe.html

Dzięki Kasiu, już sobie przypomniałam, że widziałam je, ceny dobre, tylko jakoś żadna nie przypadła mi do gusty, wszystkie takie za bardzo udziwnione jak dla mnie jak bym chciała taką kulę jak Danusia daje u klientów, albo Sebek ma, lub kamień, poszukam u siebie, nic na siłę, jak zobaczę to po prostu będę wiedzieć że to ta. Ale dzięki za chęci, buziaki
Igiełkowy ogródeczek 10:41, 17 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Sierpień 2012 r.- prawie wszystkie roślinki na miejscu.

Hortensja Bobo

Gosiu - postanowiłam jednak pismo obrazkowe u Ciebie dokładniej przejrzeć - nie wiem ile mi to zajmie ale może się uda Gosia - myślę nad tą Bobo do mojego ogrodu - możesz mi powiedzieć jak on Ci "się widzi"? jesteś zadowolona z wyboru? Przycinasz? Czy ona się przebarwia w późniejszej fazie kwitnienia? Długo kwitnie? No jakbyś zechciała mi cos o niej opowiedziec to będę wdzięczna. Może masz jeszcze jakieś jej zdjątka? Czytałam o niej ale wiesz czasem warto wiedzieć coś od kogoś kto ma i widzi. Na zdjęciach jest śliczna. Żeby Ci tu nie zaśmiecać to mogłabyś to u mnie napisać i ew. wstawić zdjęcia???? Bardzo chętnie zdjęcia przyjmę Dzięki Gosiu tak odgórnie
poza tym chciałam powiedzieć że pomysłowy Dobromir z Ciebie - jestem pod wrażeniem że te wszystkie rabaty i sposób ich wykonania wymyśliłas sama - niestety nie mam takich zdolności eh... trudno Miłego dzionka
Igiełkowy ogródeczek 01:40, 17 mar 2013

Do góry
Witam, i ja wpadłam do ciebie,Gosiniak ( a swoją drogą ile tu tych Goś, Małgoś i temu podobnych na OGRODOWISKU... ho, ho.. ) i pobiegałam po twoim królestwie, urzekająco !!!
Ten modrzew pendula, te wrzosy, hortensje, murki i ten romantyczny kącik z białą ławka... super, wszystko super.. gratulacje !
Ile u ciebie znalazłam inspiracji dla mnie. Będę tu na pewno jeszcze wracać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies