Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Myszorek"

Arboretum Bolestraszyce 22:39, 29 cze 2011

Do góry
i na koniec dość nowe łączkowe nasadzenia-zdecydowanie króluje dziewanna

Arboretum Bolestraszyce 22:36, 29 cze 2011

Do góry

kaczuchyyyy

a tu kolejna skorupa, od której powinnam była zacząć pokaz(początek, fundament)

po przemyśleniach możemy wrócić na ziemię i obejrzeć kolorową łączkę z clematisów

oraz nowoczesne ciurkadełko z efektem rdzy(oczywiście woda studzienna jest tu taka)

Arboretum Bolestraszyce 22:31, 29 cze 2011

Do góry
nawet pajęczyna jest doskonała

a tu dość stara alejka swierkowa-naście lat temu wyglądała ciut inaczej, ale życie leciiiii

mój ulubiony staw
Arboretum Bolestraszyce 22:28, 29 cze 2011

Do góry
to miejsce kojarzy mi się z Chelsea-nooo, bez obrazy dla wystawy kwiatów, ale jest tak po "swojsku" i przyjemnie-chyba tegoroczni laureaci coś odgapili od nas

właśnie przebiegł kot i zdeptał kompozycję

pajęczyna na czosnku i kokoryczce

Arboretum Bolestraszyce 22:24, 29 cze 2011

Do góry
a na górze jest takie urokliwa alejka, do której rzadko kto trafia, wszyscy piętrzą się na dole przy stawie i fontannach, tudzież przy budce z lodami(i piwem)

i znowu jesteśmy na dole przy starym dworku i tu mamy trochę Meksyku

mamy też piękną plamę z ligularii
Arboretum Bolestraszyce 22:20, 29 cze 2011

Do góry
a w nim bajeczny czosnek-jak zwykle nie zdążyłam na kwitnienie, może następnym razem (allium schubertii)

a teraz idziemy w górę podziwiać stare wielkie lipy, robinie, tulipanowce i...

las pióropuszników

a tu widać rozmach tego wszystkiego-sorki za ludzika, ale nie miałam miarki
Arboretum Bolestraszyce 22:15, 29 cze 2011

Do góry
nasadzenia w "błocie"

modna ostatnio i pożądana przez wielu gunnera

i kawałek wrzosowiska
Arboretum Bolestraszyce 22:12, 29 cze 2011

Do góry
czyż nie są przepiękne?

nadgryziony zębem czasu wspaniały podest nad stawem-spatynowane drzewo jest bajeczne, choćby nawet i zwykły iglak

kawałek stawu
Arboretum Bolestraszyce 22:10, 29 cze 2011

Do góry

nie byłabym sobą gdybym nie zrobiła setki ujęć kokonów na starej wierzbie. Dla mnie to mistrzostwo świata

kolejna skorupa

pokazywana po raz tysiąć pięćset sto dziewięćset brama wejściowa

metasekwoje i cypryśniki błotne - chyba moje ukochane drzewa
Arboretum Bolestraszyce 22:07, 29 cze 2011

Do góry

hortensja anabelle i przetacznik kłosowy

pierwsze lelije rozkwitają

stawy traw- przy naturalistycznym zbiorniku pięknie wyróżnia się linia strzyżonego żywopłotu

Arboretum Bolestraszyce 22:03, 29 cze 2011

Do góry
Jak co roku i tym razem odwiedziłam Arboretum.Wracam tam jak jak bumerang z tęsknoty za tym czarodziejskim miejscem, a po odwiedzinach jeszcze długo mam w pamięci obrazy z tego parku-ogrodu i zastanawiam sie czym mnie zaskoczy następnym razem
Pamiętam w dzieciństwie jak Ojciec zabierał nas tam na spacery.Wspinaliśmy się tajemniczą ścieżką w górę, aby podziwiać starorzecze Sanu, jego meandry, rozległe pola i pastwiska, na których wypasały się ogromne ilości krów. Cóż, krajobraz się zmienił i łaciatych krów też już tyle nie ma, ale sam ogród rozwija się i pięknieje z roku na rok coraz bardziej. Uwielbiam podziwiać te nasadzenia w naturalnym krajobrazie.Nie ma tam miejsca na ścisk.Jest swoboda, wolność i natura.Jest pięknie.Teraz ja zabieram tam swojego męża i córkę-obydwoje kochają to miejsce
widok na 'bramę wejściową-charakterystyczne nasadzenia iglaków niby nudne ale na otwartej przestrzeni są jak rzeźby

ogródek dla niepełnosprawnych z podniesionymi rabatami, ławeczkami, można dotkąć, powąchać i zjeść przepyszną morwę

w ogrodzie pojawiło się sporo skorup ceramicznych wykonanych przez studentów z Lublina

Zielony Punkt - ogród Finki 08:33, 29 cze 2011

Do góry
ano faktycznie, w zyciu nie widziałam tak dużego i rozczapierzonego okazu.Masz książkowe zdjęcie
Zielony Punkt - ogród Finki 00:20, 29 cze 2011

Do góry
też to zauważyłam, ale dałam sobie radę. Oglądałam Twoje wrzosowisko i zrobiłam wielkie łaaaał. Cóż to za przedziwny strach nad nim stoi.To cyprysik nutkajski? Bardzo pozytywnie zakręcony koleś
Zielony Punkt - ogród Finki 00:09, 29 cze 2011

Do góry
Przez chwilę myślałam, że styropian masz na podwórku.Przez myśl by mi nie przeszło, ze to grad!
Strasznie współczuję, mam nadzieję, ze rośliny szybko nabiorą kondycję, a Wy zapomnicie o tym wydarzeniu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:34, 28 cze 2011

Do góry
Danusiu składam spóźnione życzenia imieninowe.Wszystkiego najlepszego i zawsze dużo słońca

Fajny masz znak drogowy w typie umbraculifera
Wogóle fajnie masz, a ja sie wypisuję i zakładam klapki na oczy, bo nawet za 100 lat nie doścignę koniuszka Twojego ogrodu po 9ciu dniach "niebytu"
Posyłam "wiechetka" imieninowego, może zapach Cię dogoni

Zielony Punkt - ogród Finki 22:59, 21 cze 2011

Do góry
No, aaale zdjęcia, ten pustynnik Ci uschnie z rozpaczy za mną, zobaczysz;rozumiem, ze kiedyś będziesz jechać do Warszawy? Przyjedz, rozłożysz u mnie na podwórku kramik
Wspaniałe masz te sadzonki, wspaniałe.A masz w ogrodzie ostrogowiec? Widziałam u koleżanki(na zdjęciu) i też już płaczę za nim. Na dodatek mój mąż zachorował...na chorobę, która zwie się wiąz wredei, a ja nie wiem nawet, gdzie mam go upchać.Same zgryzoty Mówię Ci
Chyba dostałam słowotoku, idę się zamknąć
Ogród zmyślony 21:39, 21 cze 2011

Do góry
właśnie przesadziłam swoje róże Teraz pomarańczowa będzie się juz miała czego trzymac, bo tak sobie wisiała to na lewo to na prawo
Ogród zmyślony 15:19, 21 cze 2011

Do góry
o kurka pikol, jaka ona wielka i rozlożysta. Zaczynam sie zastanawiać czy mi się zmieści w ten kąt, co jej wyznaczyłam, ale jak dzisiaj przygotowywalam rabatę przy wejściu to mi tak bajecznie pachniało, że chyba do jesieni będę siedzieć z robotami w tym kącie
Wejście, ładna mi wizytówka, heeelp 15:11, 21 cze 2011

Do góry
Wiecie co? Rozparpałam rabatę.
W sobotę z mężem kupiliśmy tooo:

Jest całkiem duża ta kulka
a dzisiaj zdobyłam okazyjnie takie cos:

Wprawdzie od drugiej strony jest trochę podłysiały, ale przecież cis nadrobi to za rok, może dwa, albo trzy. Ciut kiepsko strzyżony i nie wygląda jak spod igły, ale jest i oby mu tam było dobrze.

Wsadziłam go czymprędzej, zeby mąż nie nakazał go odwieźć(jak sie jutro nie odezwę znaczy, ze mnie wyeksmitował).
Jeszcze mu dosypię ziemi, mam trochę takiej fajnej przekompostowanej w jednym miejscu.Jak się cieszęęę(wiem powiecie wariatka, kupiła jakiegos strupa i fika
Jeszcze musze zdobyc 3 limelighty, żywopłot z bukszpanu już chyba za rok zrobię, teraż może jeszcze jasna zieleń- albo tawułka, albo żurawka i trzmielina sunspot.
Cis kulkowy będzie miał w towarzystwie kulkę śnieżnobiałejbiałej azalijki, a z drugiej strony jedną większą i dwie mniejsze kulki bukszpanowe. Dajej na końcu wsadziłam wierzbę hakuro, bez pnia, a pod plotem dosadzę gęsto tujki strzyżone na mur. Podciągnę na opasce zurawki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:32, 19 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
Sebek, ale anabellka, a ta trzmielina faktycznie jak wierzba hakuro wygląda

mam takie same skojarzenia z tą trzmieliną Moja Anabellka powinna zakwitnąć na dniach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies