Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Roztoczańskie klimaty 11:02, 17 sty 2013

Do góry
A u nich sa tez podobne do tamtych z tarasu:

http://allegro.pl/ruvida-donica-70x26cm-wloski-design-donice-kolory-i2890082493.html
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:57, 17 sty 2013

Do góry
dzięki Aga.
a czy Ty masz jakieś sprawdzone odmiany papryki- które są lepsze w uprawie?
Zwykle kupowałam rozsadę ale w zeszłym roku owocowała bardzo późno, wiele owoców nie dorosło a juz musiałam je zebrać bo przymrozki , może powinna być większa posadzona? Sama nie wiem.
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 10:52, 17 sty 2013

Do góry
pewnie, jak zrobisz okolice to wyjdzie Ci samo co powinno tam być, do czego nawiązać.
Pomysł z berberysami i kosóweczką fajny- ładne kolory i kształty.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:38, 17 sty 2013

Do góry
świetna bajka czujny obserwatorze.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:36, 17 sty 2013

Do góry
dzięki Kochana, ja mam niewiele miejsca na pomidory, więc spróbuję tylko Kmicica ( M buduje dla nich skrzynię z daszkiem żeby hodowla się udała). Co roku dostaję rozsadę od znajomych, więc muszę się liczyć że i tym razem zostanę obdarowana. mogłabym wcale nie siać swoich, ale Kmicica bardzo chcę spróbować. No i w tym roku też posieję rozsadę niskich koralikowych- sprawdziły mi się w donicach- owocowały długo i były ładne jako ozdoba.

Kiedy siejesz rozsadę- pod koniec lutego?
A paprykę- chociaż ona chyba nie da rady na parapecie, za ciemno jej pewnie?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:56, 17 sty 2013

Do góry
u mnie działa dobrze.
Aga, mogę się przymówić o kilka nasionek Kmicica?- tez go szukałam.
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 21:00, 16 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
dobrze by było w tej rabacie nawiązać do sąsiedniej/ sąsiednich.
Hortensje byłyby fajne, jak w nr 4 , ale nie jestem pewna czy wtedy widok na wrzosowisko od frontu nie będzie zasłonięty- jak myślisz?
Można posadzić tam coś z zestawu z wrzosowiska, albo poszukać niższych hortensji- np hortensja Bomshell do 1 metra, albo Darts Little Dot ( choć te kwitną dość krótko jak na hortensje), ewentualanie Silver Dollar - do 1.5 m.
Jeszcze może można tam posadzić rozplenice i podsadzić je czymś niskim co będzie tez na rabacie 4 lub gatunkiem na który zdecydujesz się przed ognikami

Magnolia masz rację, hortensje zasłoniłyby wrzosowisko. Nie wiem czy o tym pisałam, ale na tej rabacie (3) dosadziłam rok temu kosedrzewinę pumilo. Jest jeszcze mała, i na zdjeciach jej nie widać. A może dodać tam berberysy Admiration (są na wrzosowisku)?
Albo zostawię na razie tak jak jest i poczekam do czasu aż zmienię te sąsiednie rabaty i dosadzę rośliny przed ognikami . Bo widać, że miotam się z tą rabatą strasznie .
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:15, 16 sty 2013

Do góry
Ja się tak zastanawiam tam gdzie masz serduszko jak daleko do orzecha? Dziewczyny w wielu wątkach pisały, żeby nie sadzić nic blisko orzecha on hamuje wzrost roślin i bardzo zacienia. Nie wiem czy magnolia sobie tam poradzi, może posadź ją bliżej ławeczki.
Brzoza chyba lepsza, tylko czy ona nie zacieni tej obwódki z lawendy?
Czy 5 to Conica, nie dawaj ich, łapią przędziorka i trzeba wciąż pryskać. lepiej jakiś inny iglak karłowy typu świerk serbski nana, gauca globosa, jodła górska compacta. A może jeszcze hortensje gdzieś by się dało dołożyć, pozdrawiam i będę podglądać
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 12:09, 16 sty 2013

Do góry
dobrze by było w tej rabacie nawiązać do sąsiedniej/ sąsiednich.
Hortensje byłyby fajne, jak w nr 4 , ale nie jestem pewna czy wtedy widok na wrzosowisko od frontu nie będzie zasłonięty- jak myślisz?
Można posadzić tam coś z zestawu z wrzosowiska, albo poszukać niższych hortensji- np hortensja Bomshell do 1 metra, albo Darts Little Dot ( choć te kwitną dość krótko jak na hortensje), ewentualanie Silver Dollar - do 1.5 m.
Jeszcze może można tam posadzić rozplenice i podsadzić je czymś niskim co będzie tez na rabacie 4 lub gatunkiem na który zdecydujesz się przed ognikami
Ogród różowy 16:16, 15 sty 2013

Do góry

róża Angela i indygowiec Kiriłowa

tulipan papuzi

magnolia Susan
Ogród różowy 02:02, 15 sty 2013

Do góry
cd. magnolia Messel

hiacynt

bergenia

tulipan
Ogród różowy 01:24, 15 sty 2013

Do góry
czego jeszcze nie było?
dalie

tygrysówka pawia

pierwiosnek bezłodygowy
serduszka

magnolia

Ogród fioletowy/lila 21:44, 14 sty 2013

Do góry
magnolia

krokusy

floks szydlasty

Ogród różowy 21:40, 14 sty 2013

Do góry
piwonia

magnolia

rh

pysznogłówka

jeżówka

żurawka
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 21:33, 14 sty 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
jeśli jest tam sucho ( pod okapem) to Golden Gem będzie się męczył, bo nie lubi suchych gleb.

To ja nie chcę go męczyć. W takim razie będą cyprysiki groszkowe Filifera Aurea lub jałowce Lime Glow. Muszę poczytać o nich.
Magnolia Twój pomysł z pumilo też mi się bardzo podoba, ale chcę spróbować z tym sosenkami.
Męczy mnie dalej trójeczka. A może na niej skusić się jednak też na hortensje. Posadziłabym Limkę tak jak po tej drugiej stronie (na 4)?
Igiełkowy ogródeczek 11:22, 14 sty 2013

Do góry
Toszka napisał(a)
Gosiu... ja szyfrem? eeeee, nie.... Ja kobieta wszak jestem, fakt już troche doświadczona życiem i może dlatego wiem... a może dopiero wiem , że po kilku dniach znajomości kobiety nie powinny iść na całość i wszystkiego od razu pokazywać. Taka kobieta przestaje być interesująca... Ja tu na forum dowiaduję sie na przykład, że żona nie powinna przed mężem paradować w szlafroku, tylko się "piknie wyrychtować"...
Albo, na ten przykład, Magnolia... to ci intrygująca osoba, obiecuje (swój ogród pokazać), mami, smak robi i wyobraźni daje pożywkę. Tajemnicza osóbka A wy mi zarzucacie, że ja szyfrem, a ja tu wręcz wywnętrzam się jak to ci grupen sex z mężem i wiązem w ogrodzie uprawialiśmy, albo jak blondynka (nigdy nie farbowana "intelygencija") i smerf maruda kupowali unikalnego modrzewia z wielką metką dyndającą u pasa tegoż... (patrz w dziale o cedrze)

Toszka a Ty lubisz jak cię prosić będziemy......co?......Bo po tych cisach i pikantnych historiach narobiłaś takiego apetytu......., że już bardziej uwodzić nas nie musisz, dozgonną wierność obiecujemy i do Twojego wąteczku chętnie wpadniemy
Ogród Leny. 11:16, 14 sty 2013

Do góry
Magnolia witam w 2013

Aguś zaraz ci odpowiem co i jak a póki co witaj i cieszę się ,że zaglądasz

Tess ratalnie wypożyczaj pomysły bo mój nie poszedł w realizację Kupię co planuję wiosną!

Aniu,Gosiu jak miło że jesteście

Imienniczko Madziu ano wpadłam w czarną dziurę ogrodową ale powolutku wracam.
Kto wie,może dzisiaj wybiorę sie po cuś zielonego z nutką wiosny

Ja z dzieciakami oficjalnie zaczęłam ferie i planuję atrakcje
Będą zatem narty - pierwsze kroki na deskach moich panienek
Łyżwy w Krakowie - oby się udało!
Baseny i ogólne leniuchowanie przeplatane nauka

Cały czas dumam nad "bonsajową"rabatą ,chodzę obok niej i myślę. Moją wersję wypierają względy praktyczne, ale może uda mi sie rodzinny i psi temperament dostosować do mojej wizji ,nieco eleganckiego ogrodu...buuuuu

Wiosną zamierzam też rozpocząć sadzenie bukszpaników na mini plantacji...hihihi ...taka mała produkcja mi się umyśliła Coś ala "wrocławska"
Czemu nie zaczęłam działać 5lat temu - teraz "ogrodowisko" miałoby żródło...

To w skrócie co u mnie ,a czy marzenia będą miałały szansę zaistnieć, to czas pokaże

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego dnia
Igiełkowy ogródeczek 11:04, 14 sty 2013

Do góry
Toszka napisał(a)
Oooooo przepraszam, ja się Magnolii nie czepiam (tu proszę usłyszeć jak głośno tupię nogą), ja tylko dałam ją za wzór jak rasowe kobiety potrafią rozpalić wyobraźnie i jak mi do niej daleko

To zakładsz wątek czy dążysz do bycia taką jak Magnolia??
I teraz we 2 będziecie nas męczyć i rozpalać nasze wyobraźnie?

I nie tup tak mocno bo aż u mnie podłoga się zatrzęsła
Igiełkowy ogródeczek 10:50, 14 sty 2013

Do góry
Toszka napisał(a)
Gosiu... ja szyfrem? eeeee, nie.... Ja kobieta wszak jestem, fakt już troche doświadczona życiem i może dlatego wiem... a może dopiero wiem , że po kilku dniach znajomości kobiety nie powinny iść na całość i wszystkiego od razu pokazywać. Taka kobieta przestaje być interesująca... Ja tu na forum dowiaduję sie na przykład, że żona nie powinna przed mężem paradować w szlafroku, tylko się "piknie wyrychtować"...
Albo, na ten przykład, Magnolia... to ci intrygująca osoba, obiecuje (swój ogród pokazać), mami, smak robi i wyobraźni daje pożywkę. Tajemnicza osóbka A wy mi zarzucacie, że ja szyfrem, a ja tu wręcz wywnętrzam się jak to ci grupen sex z mężem i wiązem w ogrodzie uprawialiśmy, albo jak blondynka (nigdy nie farbowana "intelygencija") i smerf maruda kupowali unikalnego modrzewia z wielką metką dyndającą u pasa tegoż... (patrz w dziale o cedrze)

Przyganiał kocioł garnkowi!
Magnolii się nie czepiaj i nie bierz z niej przykładu tylko wątek swój zakładaj

No...pouczona
I nie szyfruj nam tu bo znów się będę musiał kilka stron cofnąć ...
Igiełkowy ogródeczek 10:39, 14 sty 2013

Do góry
Toszka napisał(a)

Dobra jesteś...kobieto wszak
Zakładaj wątek, nie marudź!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies