Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 07:21, 04 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

8. Katalpa - choć średnio przez Szefowa polecana

To zastąp sobie ją klonem zwyczajnym ,,Drummondii".
To jeszcze rzadkość w ogrodach, ale jak już jest, to nie sposób przejść obok obojętnie.
Moja "przyziemna" :) pasja 16:53, 03 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
no właśnie o to mi chodziło, aby tak ważnej decyzji nie podejmować szybko. widzę ze pełna profeska będzie jeszcze w tym roku ta rewolucja?

Jeśli znajdę świerki, to chciałabym je w tym roku wsadzić, a z przesadzaniem choiny poczekać do marca, bo teraz już za późno.
Ogród z pergolą 13:50, 03 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
koresponduje też z Danusią o projekcie tylko cholerka skarbonka pusta a tu jeszcze trzeba na narty odłożyć, żaluzje do salonu kupić

Fajnie byłoby mieć taki ogród zaprojektowany przez szefową

Ogród z pergolą 12:44, 03 lis 2015

Do góry
koresponduje też z Danusią o projekcie tylko cholerka skarbonka pusta a tu jeszcze trzeba na narty odłożyć, żaluzje do salonu kupić
Ogród z pergolą 12:38, 03 lis 2015

Do góry
muszę sie wstrzymać do wiosny, w okolicy brak ambrowca a jak juz mam sie wybierać gdzies dalej to chyba wolałabym po więcej roślin. jak tylko moja Nataszka uśnie na dłużej niz 20minut to będę rozrysowywać nastepne rabaty do planowania
Moja "przyziemna" :) pasja 12:35, 03 lis 2015

Do góry
no właśnie o to mi chodziło, aby tak ważnej decyzji nie podejmować szybko. widzę ze pełna profeska będzie jeszcze w tym roku ta rewolucja?
Moja "przyziemna" :) pasja 12:05, 03 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
Jagódka obserwuję rozmowę po cichutku bo dupa ze mnie w doradzaniu jeszcze ale powiem Ci ze jak zdecydujesz się przesadzić te choiny i się przyjmą to będziesz moim guru mogę Cie tylko prosić abyś przypomniała sobie z jakiego powodu posadziłaś tak żywopłot, może wróć do tej realizacji Danusi i znów się zainspiruj również niższymi piętrami rabat przesadzić zawsze zdążysz masz już rabatę wyjątkową na całym forum może stworzysz następną inną od wszystkich trzymam kciuki

Aniu, tu każdy coś przesadza, często wielkie egzemplarze, z sukcesem, więc choiny nie powinny być jakimś ogromnym wyzwaniem. Ważna odpowiednia pora i zapewnienie stałej wilgotności i oczywiście wykopanie z jak największą bryła korzeniową.

Nie sugerowałam się konkretną realizacją Danusi. Przeglądałam zdjęcia z jej ogrodów i zwracałam uwagę na rośliny, które się sprawdzają.

Ja nie mam cierpliwości do długich poszukiwań, przeglądania setek zdjęć w necie, oglądanie sławnych projektów. Pewnie stąd wzięła się szybka decyzja o żywopłotach, początkowe myślenie schematami, bo łatwo coś odwzorować, skorzystać z gotowego wzoru. Ale u mnie się to nie do końca sprawdza. Po czasie (roku) sprecyzowały się moje upodobania co do ogrodu. Owszem, podpatruję rośliny, czasem całe zestawienia, czasem coś przeniosę do siebie, ale najbardziej lubię to, co w większości powstało wg mojego pomysłu. I aktualnie, przede wszystkim, nie spieszę się już z decyzjami, a z zakupami to już w ogóle .

I dlatego teraz denerwuje mnie ta dziura - bo mam już świadomość, jak chciałabym, żeby mój ogród wyglądał i czego w nim potrzebuję.
Ogród z pergolą 11:41, 03 lis 2015

Do góry
Aniu, Ewo zapraszam częściej
w tym roku tylko planowanie a od wiosny robota.
Moja "przyziemna" :) pasja 11:23, 03 lis 2015

Do góry
Jagódka obserwuję rozmowę po cichutku bo dupa ze mnie w doradzaniu jeszcze ale powiem Ci ze jak zdecydujesz się przesadzić te choiny i się przyjmą to będziesz moim guru mogę Cie tylko prosić abyś przypomniała sobie z jakiego powodu posadziłaś tak żywopłot, może wróć do tej realizacji Danusi i znów się zainspiruj również niższymi piętrami rabat przesadzić zawsze zdążysz masz już rabatę wyjątkową na całym forum może stworzysz następną inną od wszystkich trzymam kciuki
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:51, 02 lis 2015

Do góry
dziękuje
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:31, 02 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
witaj! właśnie odkryłam Twój ogród, jest pięknie! czy jest gdzieś na forum wątek jak zakładałaś Swój ogród?wracam do lektury, pozdrawiam cieplutko

https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:31, 31 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

jaaasna d..pa boooooosko!

Fajnie, że się podoba
Moja "przyziemna" :) pasja 10:47, 31 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
pozdrawiam

Ja również, witaj .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:07, 30 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj w oczekiwaniu na listonosza, który ma dostarczyć paczkę z nowymi dekoracjami na parapet kuchenny pstryknęłam kilka fotek pażdzierniowego, deszczowego ogrodu

jaaasna d..pa boooooosko!
Życie w wiejskim ogrodzie 20:56, 30 paź 2015

Do góry

Mathildis napisał(a)
Dziś była cudowna jesień chyba w całej Polsce, w każdym razie u mnie na pewno...
Czy znajdzie się jeszcze jedno krzesełko? Usiadłabym u Ciebie podumała i grzańcem popiła i lekturę na chwilkę pożyczę..

Aniu piękne dni u mnie przez cały tydzień Ciepło i słonecznie szkoda że podziwiam te widoki przez okno w pracy
Wolne miejsce zawsze się u mnie znajdzie

anna_t napisał(a)
Jaki klimacik sobie tworzysz do picia herbatki fiu fiu fiu juz wiem na co wymienię pelargonie z donic przed domem, chryzantemy, no bomba poprostu! odczarowałes te kwiaty

Aniu jeszcze u Ciebie pelargonie ? Moje letnie kompozycje już dawno padły
Polecam chryzantemy i kapustę ozdobną Wytrzymują niskie temperatury

Agcia napisał(a)
Apropo szklanych domów (nie z tych od Żeromskiego) masz już jakiś na oku?

Szklane domy Żeromskiego też do mnie przemawiają Brak w nich prywatności ale jest się bliżej natury
Nie mam nic konkretnego na oku odnośnie szklarni Długa zima przed nami więc będzie czas do namysłu

mirkaka napisał(a)
cokolwiek pokazujesz, czy to wiosnę, lato jesień, czy dekoracje to majstersztyk.
Ten biały kocyk na foteliku to chyba nie dla Ciebie?

Dziękuję za miłe słowa Kocyk na ogrzanie się Czy dla mnie ? .... też

Ewa777 napisał(a)
Przemku, dotarł do mnie nowy numer "Gardaners' World"

Dzięki Ewo za cynk Wczoraj obejrzałem ostatni odcinek Grdeners world
Na nowy cykl trzeba czekać aż do wiosny Buuu ...

lojalna_ napisał(a)
posiedziałam uciekam bo zimno sie robi ....

Pozdrawiam Jolu

Mathildis napisał(a)
Ja tam jeszcze siedzę... Przemek nadgodziny wziął to nikt mi nie przeszkadza w kontemplacji tego uroczego ogrodu

Gospodarza brak więc wiewiórki harcują

nicol21 napisał(a)
A ty jeszcze nas tutaj z herbatką i kocykiem zapraszasz.... o żesz.... normalnie nic tylko przez internet do Ciebie się przesłać

Zapraszam Gorące napoje o tej porze serwuje

BasiaWol napisał(a)

Zdjęcie cudo ! No wreszcie wiem gdzie szukać normalnego faceta... Na ogrodowisku

Basiu dobrze trafiłaś

Dominika11 napisał(a)
uroczo jest u Ciebie, jak zawsze zresztą

Dziękuję Dominiko

Jana napisał(a)
Aż chce się spocząć

Gościu usiądź i odpocznij sobie ...

Dorota123 napisał(a)
Pięknie skomponowane to ostatnie zdjęcie, a wpis Basi bardzo trafny, tylko co na to Twoja żona????

Małżonki jeszcze nie posiadam więc prawie jestem wolny

Rumianka napisał(a)
Przemuś, nie pogniewaj się, skopiowałam Twój lampion, zobacz.

Największym komplementem podobno jest naśladownictwo Dziękuję
Pięknie Ci wyszły lampiony w jesiennej odsłonie

BasiaWol napisał(a)

Spokojnie Cyfry w loginie to-jak się domyślam-nie nr.mieszkania W tym wieku to ja mam dzieci Pozdrawiam
Ps.chyba że masz jakiegoś wujka

Basiu sędziwa cyfry mojego domu by Cię zniechęciła
Wujkowie wszyscy zajęci

Rumianka napisał(a)
Puk, puk, co tu tak cicho?

Już jestem

...................................................................................................................................................................................

Pozdrawiam serdecznie

Moja "przyziemna" :) pasja 20:50, 30 paź 2015

Do góry
pozdrawiam
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:26, 29 paź 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
Michał prośbę mam...mógłbyś zrobić jakiś rysunek techniczny mocowania altany w gruncie?ile cm, co i jak

Witaj Aniu
Przepraszam ale ostatnio praca mnie pochłania....
Szybki rysunek

Stopy mam 25cm x 25cm, głębokość 80cm
Konstrukcja mocująca to na podstawie ok 20cm
Jeżeli te dane będą mało wystarczające napisz, odpiszę jak dotrę w weekend
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 15:49, 29 paź 2015

Do góry
Michał prośbę mam...mógłbyś zrobić jakiś rysunek techniczny mocowania altany w gruncie?ile cm, co i jak
Biało różowy ogród za płotem. 14:18, 29 paź 2015

Do góry
Łukasz podglądam bo podoba mi sie strasznie Twój projekt, powiedz mi w jakim programie go tworzysz? bo ja bawie sie w rysowanie na kartkach
Ogród z pergolą 20:40, 28 paź 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies