muszę sie wstrzymać do wiosny, w okolicy brak ambrowca a jak juz mam sie wybierać gdzies dalej to chyba wolałabym po więcej roślin. jak tylko moja Nataszka uśnie na dłużej niz 20minut to będę rozrysowywać nastepne rabaty do planowania
Aniu, tu każdy coś przesadza, często wielkie egzemplarze, z sukcesem, więc choiny nie powinny być jakimś ogromnym wyzwaniem. Ważna odpowiednia pora i zapewnienie stałej wilgotności i oczywiście wykopanie z jak największą bryła korzeniową.
Nie sugerowałam się konkretną realizacją Danusi. Przeglądałam zdjęcia z jej ogrodów i zwracałam uwagę na rośliny, które się sprawdzają.
Ja nie mam cierpliwości do długich poszukiwań, przeglądania setek zdjęć w necie, oglądanie sławnych projektów. Pewnie stąd wzięła się szybka decyzja o żywopłotach, początkowe myślenie schematami, bo łatwo coś odwzorować, skorzystać z gotowego wzoru. Ale u mnie się to nie do końca sprawdza. Po czasie (roku) sprecyzowały się moje upodobania co do ogrodu. Owszem, podpatruję rośliny, czasem całe zestawienia, czasem coś przeniosę do siebie, ale najbardziej lubię to, co w większości powstało wg mojego pomysłu. I aktualnie, przede wszystkim, nie spieszę się już z decyzjami, a z zakupami to już w ogóle .
I dlatego teraz denerwuje mnie ta dziura - bo mam już świadomość, jak chciałabym, żeby mój ogród wyglądał i czego w nim potrzebuję.
Jagódka obserwuję rozmowę po cichutku bo dupa ze mnie w doradzaniu jeszcze ale powiem Ci ze jak zdecydujesz się przesadzić te choiny i się przyjmą to będziesz moim guru mogę Cie tylko prosić abyś przypomniała sobie z jakiego powodu posadziłaś tak żywopłot, może wróć do tej realizacji Danusi i znów się zainspiruj również niższymi piętrami rabat przesadzić zawsze zdążysz masz już rabatę wyjątkową na całym forum może stworzysz następną inną od wszystkich trzymam kciuki
Aniu piękne dni u mnie przez cały tydzień Ciepło i słonecznie szkoda że podziwiam te widoki przez okno w pracy
Wolne miejsce zawsze się u mnie znajdzie
Aniu jeszcze u Ciebie pelargonie ? Moje letnie kompozycje już dawno padły
Polecam chryzantemy i kapustę ozdobną Wytrzymują niskie temperatury
Szklane domy Żeromskiego też do mnie przemawiają Brak w nich prywatności ale jest się bliżej natury
Nie mam nic konkretnego na oku odnośnie szklarni Długa zima przed nami więc będzie czas do namysłu
Dziękuję za miłe słowa Kocyk na ogrzanie się Czy dla mnie ? .... też
Dzięki Ewo za cynk Wczoraj obejrzałem ostatni odcinek Grdeners world
Na nowy cykl trzeba czekać aż do wiosny Buuu ...
Pozdrawiam Jolu
Gospodarza brak więc wiewiórki harcują
Zapraszam Gorące napoje o tej porze serwuje
Basiu dobrze trafiłaś
Dziękuję Dominiko
Gościu usiądź i odpocznij sobie ...
Małżonki jeszcze nie posiadam więc prawie jestem wolny
Największym komplementem podobno jest naśladownictwo Dziękuję
Pięknie Ci wyszły lampiony w jesiennej odsłonie
Basiu sędziwa cyfry mojego domu by Cię zniechęciła
Wujkowie wszyscy zajęci
Witaj Aniu
Przepraszam ale ostatnio praca mnie pochłania....
Szybki rysunek
Stopy mam 25cm x 25cm, głębokość 80cm
Konstrukcja mocująca to na podstawie ok 20cm
Jeżeli te dane będą mało wystarczające napisz, odpiszę jak dotrę w weekend