Jola ale mi chodziło o 200 cebulek a nie opakowań
Dwa L zaliczyłam i na ten moment mam 8 opakowań główkowatych, jeszcze do jednego się wybieram to może coś dojdzie.
To chyba jednak Ty zaszalałaś - ile tych L obskoczyłaś?
Mount Everesty, Giganty i Purple Sensation też kupiłam, ale to po kilka sztuk.
to chyba jakiś bilans trzeba zrobić - zobaczymy czy wady czy zalety przeważą.
Ja i tak myślałam o niej w miejscu, które gotowe będzie na nasadzenia w przyszłym roku, to jeszcze mam trochę czasu na przemyślenia.
Iwonka zgłebię temat bardziej i jakby co będę pamiętać, że się oferowałaś z nasionkami
A Ty masz tą swoją w nasłonecznionym miejscu czy gdzieś w cieniu - czy ta kłosownica zachowywać się będzie podobnie w słoncu i cieniu?
oddaję głos za kulkami na pniu!
Z przodu i róze i jakieś niskie trawki będą dobrym wyborem, zależy właściwie tylko od Ciebie co odpowiadałoby Ci bardziej.
O matko gdzie taka ilosc byla w moich L kupowalam po 4 opakowania i do nastepnego .....
Pieknie bedzie .......zachwycajaco. Ja poszlam w Mont Eweresty biale jakos mi sie bardziej zaczely podobac ale fioletowych gigantow tez dokupilam tylko nie taka ilosc !
Na pewno nie jest tak źle jak piszesz, przyjadę osobiście ocenić! Na ostatnim zdjęciu to są CB?
Tak to The Beatles, ale one stamtąd wylecą a w ich miejsce będą Evergoldy albo dywanik z trzmieliny Emerald Gold no i buksów tam brakuje.
Niestety uśmierciłam też połowę zakupionej lawendy, która miała robić obwódkę na tej rabacie...
Jola, ambrowca pięknego sobie wyhaczyłaś, podczytuję i widzę, że cały czas coś tam działasz.
Ile czosnków główkowatych zamierzasz zasadzić i na jakiej powierzchni?
W L na dziś dla mnie zostało 200 szt - wszystkie zgarnęłam, ale coś mi się zdaje, że na rabatę o długości 20 m to nadal kropla w morzu potrzeb.
Mam zieloną, biało-zieloną i żółto-zieloną właśnie mam zamiar po powrocie zrobić taki kącik jukowy bo na razie każda rośnie gdzie indziej - liście są ozdobą, ale co dopiero jak kwitną!
Edytko, ja też miałam najpierw jukę na zwykłej rabacie. Teraz rosną wszystkie trzy na rabacie w żwirku i bardzo mi to się podoba. Dosadziłam z tyłu bordowe rozchodniki, są jeszcze malutkie, ale fajnie to może za rok wyglądać.:
Podoba mi się też taka inspiracja, może kiedyś dodam tu rozplenicę, ale u mnie wszystko jest mini, trochę mam mało miejsca...
Ogródek po powrocie zastany w nienajlepszym stanie, na roślinach widać już ślady jesieni, chwasty się panoszą i do tego jedna rabata dosłownie przeorana przez nornice, pewnie zrobiły sobie ucztę z cebulek krokusów sadzonych w zeszłym roku.
Ślicznie zakwitły zeszłoroczne wrzosy, ale na rabacie dalej brak nawadniania przez co i kora nierozsypana i bez wykończenia całość prezentuje się tak sobie.
Zadziwiają mnie ostróżki, które dalej kwitną w najlepsze
Świetnie się wszystko prezentuje Reniu - RH w okolicach tego buka to bardzo dobry pomysł!
Bardzo mi się podoba cały ogród
P.S. W L na szczęście trochę cebulek mi zostawili - dziś już zaopatrzyłam się w czosnki
I ja zaznaczam, bo zapowiada się piękny ogród, do tego w kolorystyce takiej jak u mnie
Zazdroszczę Twojej siostrze, że ma taką pomoc z Twojej strony - razem stworzycie coś wspaniałego
Najważniejsze poodwaliny, a jak czytam o przygotowaniu terenu pod nasadzenia i trawnik to jestem pod dużym wrażeniem!
Zaznaczam i powodzenia
Obie odmiany na mojej liście must have!
W L je kupowałaś? Mam nadzieję, że jak w poniedziałek ja się wybiorę na łowy to jeszcze będzie coś do złowienia
A jak tyle górek się już pokonało to co tam jedna w te czy we wte - kto da radę jak nie Ty?
PS było bardzo dużo, Główkowatego wykupiłam całego Ciekawe, czy jeszcze będą coś dorzucać?
Co do górek, to muszę dać radę, szkoda tylu cebul
Kasia, czytam o spotkaniu i zazdroszczę dziewczynom tych widoków.
Jola w roli fotografa spełniła się wspaniale, tyle cudnych zakątków pokazała na zdjęciach!
A Ty, które miejsce w swoim grodzie najbardziej lubisz? - ja bym się chyba nie umiała zdecydować!
Takie spotkania są super Jolcia to prawdziwy paparazzi Trudne pytanie mi zadałaś - chyba jeszcze nie mam ulubionego, bo to się zmienia w zależności od wyglądu rabat