Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

margaretka3 10:37, 14 wrz 2015

bacowa napisał(a)
Widzę że zadowolona jesteś z targów, szkoda że musiałam tak szybko wyjechać.
Właśnie sprawdzam niektóre byliny co kupiłam.

Ewuś, jakie rarytaski zdobyłaś?
lojalna_ 10:47, 14 wrz 2015

Ale wybor cudenka obkupiłas sie
ren133 10:52, 14 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, planów troszkę jest z przemieszczeniem niektórych roślin i muszę zdążyć z pewnych powodów do końca września.
A ty co przesadzasz?

Prawie wszystko pokazałam u siebie
Iwk4 13:40, 14 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Mam zieloną, biało-zieloną i żółto-zieloną właśnie mam zamiar po powrocie zrobić taki kącik jukowy bo na razie każda rośnie gdzie indziej - liście są ozdobą, ale co dopiero jak kwitną!

Edytko, ja też miałam najpierw jukę na zwykłej rabacie. Teraz rosną wszystkie trzy na rabacie w żwirku i bardzo mi to się podoba. Dosadziłam z tyłu bordowe rozchodniki, są jeszcze malutkie, ale fajnie to może za rok wyglądać.:

Podoba mi się też taka inspiracja, może kiedyś dodam tu rozplenicę, ale u mnie wszystko jest mini, trochę mam mało miejsca...

Iwk4 13:44, 14 wrz 2015

bacowa napisał(a)
Widzę że zadowolona jesteś z targów, szkoda że musiałam tak szybko wyjechać.
Właśnie sprawdzam niektóre byliny co kupiłam.

No, szkoda... Były pyszne pierożki. Zbyszek chyba z tych smakołyków był najbardziej zadowolony.
Dostał laskę kiełbasy z koniny, wciągnął na poczekaniu Ale jeszcze w domu przeżywał te rarytasy
Zostawiłam go przy scenie, oglądał występy, a ja jeszcze po pełne jeżówki uciekłam
frezja 13:46, 14 wrz 2015

co masz za odmianę tych bordowych??
Iwk4 13:53, 14 wrz 2015

Luki napisał(a)
Ooo jakie udane zakupy jak ja dawno na takich targach nie byłem, ale wszystko co było wartego odwiedzenia spadło na psy... chociaż lilie bardzo drogie mieli Ja w tym roku chyba dam sobie spokój z cebulowymi.
Tak w kwesti werbeny, złapałem dzisiaj kwiatka i przechyliłem nad ręką... wysypało się mnóstwo nasion i aż się przeraziłem jak te kilkadziesiąt kwiatów tak się wysieje to będę miał problem w przyszłym roku

Łuki, w sprawie lili, były cebule po 2 zł też, kupiłam 5 sztuk. Ale nie mam gwarancji koloru. Sąsiadka co roku kupuje różowe i co roku wychodzą żółte.
Te po 7 były z ziemią z doniczek, pani gwarantowała kolor i odmianę na 200 procent. Tylko, jak kolor będzie pomyłką, gdzie ja ją będę szukać? Sama bym nie kupiła w tej cenie. Darowanemu koniowi ... no wiesz
Brałam, póki chcieli kupić mi

Werbenę chyba można przesadzać, bynajmniej ja tak robiłam, więc liczę, że jak się rozsieje, to na kilku rabatach bym ją chciała mieć. W tym roku się zgapiłam, zbyt mało wysianej mi wzeszło. Mogłam zabrać Ewie, jak byłam, ale się nie zgadałyśmy, ona miała nadmiar, ja deficyt. Więc wolę mieć nadmiar za rok.

Iwk4 14:00, 14 wrz 2015

frezja napisał(a)
co masz za odmianę tych bordowych??

Sedum Purple Emperor

Iwk4 14:10, 14 wrz 2015

bacowa napisał(a)
Ja się tak przeraziłam jak zobaczyłam ile nasion stipy leży na ziemi, już w tym roku mam problem z wszech obecną stipą na rabatach.

Starałam się zebrać nasionka, ale nadal jest ich pełno. Ja mogę być przerażona za rok I tak ją lubię ...
W tym miejscu chyba najbardziej

Dorota123 14:13, 14 wrz 2015

Zakupy takie jak lubię, a ogródeczek jak bombonierka pięknie dopracowany.