Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 23:38, 07 kwi 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Wystawiliśmy już drabinę z poziomkami.

Usunęłam bordowe żurawki z obwódki. Zestarzały się i wypiętrzyły. Zastąpię je limonkowymi żurawkami też z obwódki, muszę pobrać od nich sadzonki.

Basiu

Jaka fajna drabinka na roślinki
Kupiona czy robiona?
Dwa ogrody 23:11, 07 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Bujnęła się u Ciebie wiosna, ile kwiecia, to dereń a myślałam że forsycja.

Goniu, to dereń, był już dosyć duży sadzony, wyprowadziłam go na drzewo, bo inaczej byłby krzaczor. Musze go w przyszłym roku już i od góry ciachnąć. Brateczki... że nie mam moich ulubionych.. ale do sklepów ogrodniczych nie jeżdżę. Pozdrawiam
Dwa ogrody 23:06, 07 kwi 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Mariolka, czytam, że szykują się estetyczne zmiany......ale czy może być jeszcze piękniej
Wiosnę masz tak obfitą w ogrodzie, szklarni i warzywniku, że tylko podziwiać
Kiedy Ty to wszystko ogarniasz, nie wspomnę o cudnych ozdobach
Pozdrawiam serdecznie
Uważaj na siebie

Aniu, wiosna nie mniej obfita i u Ciebie jest Ogarniam, raz jedno, raz drugie. Na nowe ozdoby jakoś nie mam weny, pewnie coś wyjmę ze starych. Jakaś świąteczna donica już jest, ale to wcześniej zrobiłam. A i to głównie, by jakoś zagospodarować na razie pigwę rosnącą w obrzydliwym plastikowym wiadrze

Blaski i cienie nowego życia 22:54, 07 kwi 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Ogrodówki przymroziło teraz, wiosenne przymrozki, mnie odmianowej o pstrokatych liściach tez umarzły świeżo puszczone listki, a na szczytach są przecież pąki. Robota wre u Ciebie, lubie taki wiosenny ruch

Teraz znowu upał i sucho.
A trochę podkrzesałam na dole tuje i się odsłaniają miejsca do sadzenia. A tu ptaszkowe poidełka- tymczasowe są już 3 sezon.

Dwa ogrody 22:53, 07 kwi 2020

Do góry
Margarete napisał(a)
Mariolka - u ciebie jak zwykle kolorowo i obficie
I tulipany już nasz - u mnie jeszcze pąkach.
Wiem od Nikity że wszystko u ciebie w porządku - trzymajmy więcej obliczu tych dramatycznych okoliczności i wszystkich uciążliwosci .
Dla mnie ale myślę cze dla wielu ogród jest teraz prawdziwą pociechą w tym trudnym czasie.
Pozdrawiam bardzo serdecznie!

Małgoś, fajnie Cię widzieć. A ja od Madzi wiem, że u Was wszystkich też jest ok. co mnie cieszy.
Gdyby nie ogród... to nasze szczęście na dziś, ale także konsekwencje wcześniejszych wyborów życiowych. Po przeszło trzydziestu latach w lesie trudno by było nam teraz żyć w mieście, w bloku. Jest ogród, są zwierzaki, są plany na jutro, pojutrze i to pozwala m.in. zachować pion i nie ulegać depresji, lękom, które potrafią podstępnie szarpnąć człowiekiem.
I nie trzeba codziennie jeździć po świeże bułeczki...

Blaski i cienie nowego życia 22:45, 07 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
U mnie miskanty ML, to giganty, średnica kępy na dole po cięciu, to ponad 60cm.

U Ciebie zawsze dorodne

A u mnie odsłoniło się poletko i znów myślę czym upchać przestrzeń między trawami.

W górnej części są róże Artemis i między trawami orliki, przetaczniki i szałwie.

A pod jabłonka były rozchodniki i jakoś źle się miały, część wygniła.

Dwa ogrody 22:33, 07 kwi 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mariolko, warzywnik swoimi rozmiarami budzi respekt. Miejsca starczy na wszystkie chciejstwa.Podziwiam Twoje talenta do pikowania tych drobiazgów.
Bardzo fajny ten rzygacz. Ciekawa jestem, co mu wymyślisz jako tło?

Haniu, warzywnik wcale nie taki duży w stosunku do tego, który miałam w starym ogrodzie. Muszę wykopać jeszcze chociaż jedną karpę rabarbaru ze starego ogrodu, posiałam świeży, ale nie wiadomo, jaki będzie w smaku. I jedną porzeczkę czarną, jedną aronię, trochę malin, ukorzenione lilaki z donicami, bo już rosną w nich ze cztery lata Trochę późno, ale trudno.

Ale to wszystko jest pikuś wobec tego, że dziś musiałam być... fryzjerem swojego ema. Synowie sami ogarniają temat, maszynki i fru. A em wybredny gorzej niż niejedna babka. Nożyczki, grzebień... o matko i córko! Spociłam się jak mysz
Reklamacji nie było. Nie wiadomo, czy dlatego, że mogłabym drugi raz nie strzyc, czy dlatego, że wyszło ok.

Kolejne tulipki

młodziutka gwiaździsta zaczyna

drzewko dereniowe już w ub. roku miało sporo owoców
Dębowe zakątki 22:27, 07 kwi 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

witaj Madziulko!
Dziękuję .Ciepło mamy w końcu to nasze ogrody będą piękniały.
Sasanki są bardzo ładnie .A w kadrze szczególnie.
Do widoków hoscianych jeszcze trochę.
Jak na razie nie miałam ślimaków.
I niech tak zostanie.
Dziękuję. I zdróweczka życzę

trawki się hartują

Ale sielskie obrazki. Śliczne .
Kwiaty we włosach 22:21, 07 kwi 2020

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 22:21, 07 kwi 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Tutaj pod budynkiem gospodarczym , nie wykopywane od lat pospolite tulipany, już zaczynają kwitnąć

Zakwitły nieliczne narcyzy
U Ciebie wiosną zawsze kolorowo i pięknie. Nikt nie ma tak dużo kwitnących tulipanów. Zaczęłyśmy się zastanawiać w moim wątku co robić, żeby cebulowe kwitły co roku. Zawsze czytam Twoje wskazówki, ale u mnie kiepsko cebulowe kwitną.
Mam takie narcyzy jak na zdjęciu poniżej. Kupiłam 3 lata temu 30 cebulek, w tym roku zakwitły 3 sztuki. Czy u Ciebie one ładnie powtarzają kwitnienie, czy podobnie jak u mnie?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:19, 07 kwi 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

A tak się kończy sadzenie roślin w sezonie gdy się nie pamięta gdzie są cebulowe

Kasiu-Mrokasiu, kocham Cię
Kwiaty we włosach 22:18, 07 kwi 2020

Do góry
Teraz piękna pogoda, żeby jeszcze popadało. Trochę podlewałam.

Kwiaty we włosach 22:13, 07 kwi 2020

Do góry
ogólnie

Kwiaty we włosach 22:10, 07 kwi 2020

Do góry
ulubione

Kwiaty we włosach 22:08, 07 kwi 2020

Do góry
w owocowym

Kwiaty we włosach 22:06, 07 kwi 2020

Do góry

Kwiaty we włosach 22:01, 07 kwi 2020

Do góry

Kwiaty we włosach 22:00, 07 kwi 2020

Do góry
Irenko to nożyce akumulatorowe.
Magda teraz tylko czekać na święta, tylko że te święta inne od poprzednich .
Pojawiają się następne kwiatki.

Zszywkowy ogród marzeń :) 21:53, 07 kwi 2020

Do góry
zszywka napisał(a)
Dzięki Asiu, szkoda że już kończą

Dziś podzieliłam hakone greenhills, wyszło mi 12 sadzonek z 3
sztuk będzie na wieloryba jeszcze muszę przesadzić i zamienić moje miskanty.. ale siły mi już dziś opadły muszę zebrać się w sobie

To drugie strasznie niewyraźnie wyszło, nie wiem czemu

Edit: Zmotywowałam się i przesadziłam miskanty, myślałam że zostawię to na lepsze czasy ale jak już zaczęłam to skończyłam Z wiosennego przygotowania do sezonu zostało mi tylko nawożenie bylin i można zaczynać metamorfozę wieloryba

Tak sobie myślę, ze ja bym chyba tylko sama górą karpę przecięła, a dołem to bym rozrywała już bo nie wiadomo przecież gdzie które korzonki rosną, a tak przy przecięciu może się okazać, że jest ich niewiele.... Trzymam kciuki by się powiodło
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:40, 07 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Dereń jadalny variegata, ma czerwone owocki

Wypatrzyłam u Ciebie takiego derenia, o jakim myślałam już dawno
Powiedz - czy jest szansa uzyskać z niego bardziej drzewo, niż krzaczor? Teoretycznie powinien z wiekiem być bardziej drzewiasty, ale ile może mu to zająć? Jak duży jest u Ciebie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies