Galgasiu, zaraz obejrzę Twój regał, widziałam swego czasu ogrodnicze regały u siebie w L.u, szkoda, że wtedy nie kupiłam. Na razie postawiłam przy oknie tarasowym zwykły dwupoziomowy z... pralni

, zresztą jeśli taka pogoda się utrzyma, to z rozsadą pomidorów przeniosę się do szklarni, a razie spadków temperatury będę je przenosić na noc do letniej kuchni obok.
Anda - ostatnio trochę tych domowych kwiatków mi przybyło

Szkoda, że nie powschodziły pomidory, oby teraz się zebrały. Mnie wzeszły cztery jeżówki blade na pudełeczko wysianych, a prze trzema laty miałam gąszcz. Myślę, że to może ubiegłoroczna susza ma wpływ na siłę kiełkowania nasion?
Zawsze też kiepsko wschodzi mi zwykła pietruszka, tu wiem na pewno, że jakość nasion jest słaba.
Żółte żonkile po przymrozkach pozostały pochylone. Mam też podejrzenia, iż kupowane w B. odmianowe będą tylko takie, wrr. Dobrze, że narcyzy mam też z innych źródeł. Za to pięknie pachną hiacynty, jest tu ich 33 sztuki. Aby był zadowalający efekt, musiałabym posadzić tu dwa razy więcej. Teraz widzę, że miejsce jeszcze było do sadzenia. Ale i tak ładnie ta biel wygląda, zapach roznosi się po całym ogrodzie.