Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika
19:36, 05 sty 2013
oby do wiosny dziewczyny.
wpisuję się w ulubione wątki bo gdzieś się powiadomienia zagubiły.
wpisuję się w ulubione wątki bo gdzieś się powiadomienia zagubiły.
i na koniec, bo muszę wiać, a wiecie jak forum wciągamoja magnolia Susan, znalazłam foto, jak nie była przymrożona, taki fajny stożek z niej był...
![]()
Magnolia strasznie się cieszę, że do mnie zajrzałaś. Wiesz, miałam najpierw tam zaprojektowane róże, których ja zupełnie nie widziałam w moim ogrodzie i zostały zamienione na lawendę. Dlatego pomyślałam o różach. Zastanowię się nad andromedą, w tym roku jesienią dosadziłam ją na wrzosowisku. Albo zdecyduję się czekać, aż sosenki urosną.
Ta rabata może pozostać, kwitnąca lawenda mi odpowiada, martwiłam się jedynie o te niewidoczne sosenki. A może to kwestia odmiany lawendy? Gdzieś na forum widizłam Twoją, ślicznie przyciętą na zimę. WYglądała pięknie.
Na rabatce 4 jest raczej półcień. Słońce dociera tylko na brzeg tej rabaty od strony trawnika, póki co zacienia rosnąca sosna. Niestety ona też choruje i nie wiem czy uda się ją utrzymać![]()
.
Kolejna rabta do przeróbki: koło na trawniku, rośnie na niej lawenda i 7 szt. sosny bośniackiej "smidtii". Sosenki są praktycznie niewidoczne (może jeszcze za małe?) .
![]()
Rabatka jest widoczna z tarasu.
![]()