Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Mala_Mi 22:27, 31 sty 2013

Dzięcioł , czapla... no .... to już okazy w ogrodzie
A wiosnę faktycznie u Ciebie widać..... co prawda moje cebule próbują przebić się przez śnieg.. on rosną i pod śniegiem I u nas zapowiadają ochłodzenie od soboty..... wiec kułam lód..... z podjazdów i tarasu, bo pies sie zabija na zewnątrz... 2 godziny i tylko połowę najpilniejszych przejść skułam..maskara... nawet deszcz nie chce rozpuścić tego lodu co się zrobił ...
A z górki zjedziemy, zjedziemy.... tej Twojej na Czarnej
Acha i na sankach młody ma piękny balans ciałem.... umie się ustawić ..brawo
agniecha973 17:44, 01 lut 2013

magnolia napisał(a)
czapla piękna, daje się ja rozpoznać na zdjęciach. Jak to jest z nimi- one zimują u nas?
U nas też bywają.Kiedyś M. widział nawet czaple białą na sąsiedniej łące.

Czytałam wczoraj, że część zimuje, zwłaszcza te na zachodzie kraju, więc ta chyba "nasza" na stałe. A łudziłam się, że wiosnę na skrzydłach niesie
Czapla biała, nawet nie wiedziałam, że taka istnieje.
agniecha973 17:47, 01 lut 2013

asc napisał(a)
Dzięcioł , czapla... no .... to już okazy w ogrodzie
A wiosnę faktycznie u Ciebie widać..... co prawda moje cebule próbują przebić się przez śnieg.. on rosną i pod śniegiem I u nas zapowiadają ochłodzenie od soboty..... wiec kułam lód..... z podjazdów i tarasu, bo pies sie zabija na zewnątrz... 2 godziny i tylko połowę najpilniejszych przejść skułam..maskara... nawet deszcz nie chce rozpuścić tego lodu co się zrobił ...
A z górki zjedziemy, zjedziemy.... tej Twojej na Czarnej
Acha i na sankach młody ma piękny balans ciałem.... umie się ustawić ..brawo

Wiosnę widać, słychać i czuć. Naprawdę! Ale prognozy rozwiewają jeszcze złudzenia o wiośnie. Z tym lodem to macie niezłą jazdę, współczuję.
A młodszy Młody wygina śmiało ciało, dobry w tym jest w porównaniu ze starszym Młodym. Chyba tancor będzie z niego.
Urszulla 17:51, 01 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, może i ciekawym, nie wiem, nie mam porównania. Na pewno dużo więcej teraz widuję ptaków niż kiedyś, bo mi oczy na nie otworzyłaś.

Ula, jak to namoczyć? Całe do wody? Na ile czasu?

Namocz żeby się napiły do woli...na noc np. i wsadź do dobrej ziemi.......albo możesz potrzymać w słoiku w wodzie na parapecie.....ktoś tak też robił i puściły.....nie wiem czy nie Gabrysia....spytaj jej
jak coś wypuści to już Twoja

czytam u Ciebie lód....a u nas po roztopach......pompowaliśmy 3 dni wodę ze studzienki
agniecha973 17:56, 01 lut 2013

Ja te patyki na bieżąco wtykałam do ziemi obok krzaków, jak widziałam, ze leżą na ziemi. Chyba muszę wyciągnąć, pociąć na kawałki i spróbować tak jak mówisz, do dobrej ziemi.

Ula, u mnie po zimie już kilka dni śladu nie ma, lód u Ani asc.
Urszulla 18:03, 01 lut 2013

Ach..to źle doczytałam.......chyba zbyt długo dziś przy kompie
anna_studio 21:00, 01 lut 2013

Agnieszka...
dzięki za pomoc u Grabi...
Dzięki Tobie potrafię zrobić...cycaty post
Buziol wielki...
Pozdrawiam zatem wiosennie
Mala_Mi 13:46, 03 lut 2013

Pozdrawiam ..
noemi 13:55, 03 lut 2013

Aga jak się robi cycate posty ? ... byłam u Grabi , ale ich ni ma ....pozdrawiam

edit: dziękuje, doczytałam, Grabie som , wszystko okey
Bogdzia 20:09, 03 lut 2013

Zagladam czy zdjec nie wstawiłaś. Pozdrówka.