Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:16, 05 kwi 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Trzeba tą skarpę rozciągnąć. Niekoniecznie w równej odległości, można nieco zmienić kształt rabaty.

Czy o coś takiego Pani chodzi? Taras ma kształt półkola.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:14, 05 kwi 2020

Do góry
Iwonko mam od zeszłego sezonu dwie sztuki na wysokości nad wozem jak się łąka zaczyna, maluchy, ale wydaje mi się, że są pączuszki kwiatowe zawiązane
tu jedną widać w trawie ta żółciutka po lewej

a tu widać obie druga obok czerwonego perukowca

tu bardziej z bliska końcem października
Życie w wiejskim ogrodzie 15:11, 05 kwi 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Przemek, ogród jak zawsze przepiękny o każdej porze roku

Próbowałeś w tym roku zimować Rubrum?
Moje przetrzymywane w tym roku w lodówce niestety padnięte
Wychodzi na to, że lepiej trzymać je na parapecie, w ubiegłym roku mi się tak udało
Wkleję u siebie link do artykułu o zimowaniu tego typu traw, może się komuś przyda

Nie zimowałem sadzonek z ubiegłego roku bo zebrałem nasiona. Niestety po dwóch próbach nic z nich nie wykiełkowało. Mam nadzieję że Rubrum będą dostępne w sprzedaży również w tym sezonie.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:57, 05 kwi 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
Przemek jak zwykle kanty mnie rozwaliły!

ja też kupiłam kalinę ale czekam na dostawę
a dziś macham kulkami śniegowymi!
zima wróciła na chwilę mam nadzieję

Witam serdecznie.

U mnie też był epizod zimowy, śniegu mało ale mrozy trzaskały straszne jak na początek wiosny.

Kalina chodziła mi po głowie od tamtego roku, w końcu ją dopadłem. Ja zachwyciłem się Twoim dereniem kousa ... planuję nabyć do donicy przy ławce.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:52, 05 kwi 2020

Do góry
karo napisał(a)

Witaj Przemku,

pięknie u Ciebie! Podglądam i zaglądam

Pozdrawiam,
Karolina

Witaj Karolino

Miło że jesteś, zapraszam częściej.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:50, 05 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jeszcze się dobrze sezon nie zaczął, a Ty już wpędzasz nas w kompleksy swoja perfekcją Pięknie wszystko wypucowane i gotowe na nowe siewy i nasadzenia

Staram się dogonić tego króliczka ale zawsze jest tyle do zrobienia ... może do zimy ogarnę

Warzywnik w tym roku powiększony, chcę zmieścić w nim ile się da, będą tradycyjnie kwiaty również.

W inspekcie trzymam tymczasowo trawki, będą sadzone do donic razem z pelargoniami i daliami.

Ogrodowe skarby 14:47, 05 kwi 2020

Do góry
#zostanwdomu no i zostałam
W samym słońcu 14:44, 05 kwi 2020

Do góry
Czy planować sadzić w równych odstępach czy dołączyć tam krzew też jakiś ? Coś o zielonych liściach? Może bez, dereń czy co innego by pasowało do tych drzew. Nie upieram się tylko róg działki myślę czy czyms go obsadzić żeby łyso nie było. Równie dobrze moze tam te Gracki tam dać?
Życie w wiejskim ogrodzie 14:39, 05 kwi 2020

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Przemek, czy robisz coś z miodunką po przekwitnięciu? U mnie ona robi się wtedy powoli brzydka i nie wiem, jak sobie z tym poradzić. W tamtym roku po przycięciu, kiepsko odrastała.

Ja zawsze po przekwitnięciu ścinam do samej ziemi. Nawożę i dużo podlewam ... rośnie jak szalona

Życie w wiejskim ogrodzie 14:36, 05 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Przemek
normalnie nie wiem ,jak można mieć tak wszystko idealnie przygotowane ….
kanty jak brzytwa i kwiatuchy cieszą oczy super

Madziu roboty od groma w ogrodzie wiosną, sama dobrze wiesz jak to jest. Trzeba działać na wielu frontach, ogarniać to co już jest i to co ma powstać ...

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:32, 05 kwi 2020

Do góry
Zasuszony bukiecik

Prawie uwięzione ptaszki

Kolorowa i pachnąca wiosna

Życie w wiejskim ogrodzie 14:32, 05 kwi 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Kantujesz kolego Ja tu już w ogóle nie zaglądam i donic w ogóle nie widziałam, i żadnych roślinek. Kanty również przeoczyłam

Uff ... jak dobrze że trzymasz rękę na pulsie bo ja ostatnio nie wyrabiam.

Donic coraz więcej, po ostatnich mrozach powoli odradza się w nich życie.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:28, 05 kwi 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Nie no Przemek jesteś mistrz ! zrobiłeś takie idealne kanty...pięknie
Ile kwiecia masz pięknego
Przesliczna ta Twoja wiosna

Dziękuję pięknie

Wiosna to zawsze magiczny czas, kolorów będzie coraz więcej, rabaty powoli się rozkręcają.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:24, 05 kwi 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę, a teraz piję sok pomarańczowy i delektuję się Twoim ogrodem.
Wczorajsze kwiecie w sam raz mi do tego soku pasuje

Jestem w szoku, że Ty już takie emperory masz! Moje tulipany - nawet te w donicach to jeszcze śpią...
A emperorki mają małe pąki.

Podziwiam Twój warzywnik. Nienaganne kanty (jak u mnie po ściąganiu darni ) świadczy o perfekcjonizmie. Zdawało by się, że warzywnik to mniej reprezentacyjna część ogrodu... oj! błędnie się zdawało
Obszarnik z Ciebie, nie ogrodnik

Musiałem sobie ten obszarnik wygooglować bo nie znałem tego słowa ... he he he .... dobre ...

Empory u mnie wcześnie kwitną bo warunki prawie szklarniowe im zapewniłem.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:24, 05 kwi 2020

Do góry
I pierwszy kolorek, jak się cieszę
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:22, 05 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Dorotko, mnie zachwycają żonkile, u mnie coś giną, mam same liście. Jeden po 2 latach mi zakwitł, albo i więcej, tyle sadziłam, a kilka kwitnie.
Piękna wiosna
3 lata temu kupiłam różne żonkile po 30 cebulek, co oznacza że z 90 cebulek po 3 latach mam 4 kwitnące. Zraziłam się, więcej nie kupię. Szkoda kasy na same liście. Za to te swoje przesadzę w nowe miejsca, bo cieszą wiosną bardzo.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:19, 05 kwi 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Myslałby kto, że od pola to kanciki nie potrzebne. A jednak.... Brawo Przemku! dajesz wzór /dla mnie niedoscigniony.

Haniu u mnie kancik od lat robiony na całej działce, lubię jak w ten sposób kończą się rabaty a zaczyna trawnik.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:15, 05 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Perfekcja
Różowe bratki wyjątkowe. A kanty, brzytwa.
Też stale robię, ale jakoś tej perfekcji nie osiągnęłam.

Irenko ... cudze chwalicie U Ciebie również elegancko

Wczoraj robiłem wertykulację trawnika, siana mało ale przed tą czynnością zdecydowanie lepiej się prezentował. Mam nadzieję że nawóz i zraszacze szybko go zregenerują.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:14, 05 kwi 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Fajnie się prezentują te wysokie donice
Te mozaikowe donice robiłam 2 lata temu. Trochę mi się zniszczyły, muszę podoklejać kawałki, które odpadły. Fajnie, że zwróciłaś na nie uwagę, bo one takie wciśnięte między krzaki.

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:12, 05 kwi 2020

Do góry
Cześć i czołem wszystkim. Jestem początkującym ogrodnikiem. Od roku obserwuję forum i szukam wszelkich porad. Mój ogród ma ponad 2000m2, sami wszystko w nim robimy, z większym czy mniejszym powodzeniem. W tym roku tak na prawdę powstają rabaty z głową wcześniej sądziłam coś co mi się spodobało bez większego zastanowienia. Teraz mam plan, listę roślin a nawet projekt więc plan działania jest! Jak będę już miała zakończona jakąś część to stworze swoją wizytówkę, także zapraszam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies