Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 14:09, 05 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Warzywnik perfekcyjnie odpicowałeś... faktycznie można się rozmarzyć
Ten pas trawnika to jak pas startowy... WOW... szacun
Ja ledwie posadziłam truskawki
Wiosnę w donicach uwielbiam, wiedziałeś kiedy zrobić zakupy
Masz pięknie a jeszcze jak tulipany kwiaty pokażą to dopiero będą ochy
i achy
Na ostatnim zdjęciu to już tulipanki, może botaniki?

Ha ha ha ... jak Balice zamkną to śmiało mogę przyjmować

Warzywnik mam już obsiany, teraz tylko czekać i deszcz by się przydał bo ostatnio coś sucho. W domu wysiałem pomidory w trzech odmianach, w kolejce czekają dyniowate. Myślę o sadzeniu karp dalii do donic by je pędzić ale chyba jeszcze za wcześnie.

Tulipany to Exotic Emperor, rosną w zacisznym miejscu do słońca, dość wcześnie kwitną, są zjawiskowe i jako nieliczne powtarzają kwitnienie każdego roku.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:06, 05 kwi 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Witaj Doroto Śliczny masz ogród. Właśnie też obejrzałam Twoją wizytówkę. Pięknie i bardzo swojsko jest u Ciebie, mnóstwo roślin, które lubię. Będę zaglądać
Witam Ewo u siebie, bardzo mi miło, że spodobał Ci się mój ogród. Zapraszam

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:00, 05 kwi 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Noc właśnie wszystkie te nowe teraz tulipany czy narcyzki w pierwszym roku ładnie kwitną. A w następnych prawie wcale.
Ja już przestałem ja kupować.
A takich starodawnych nie mam. I nie mam nawet od kogo wziąć czy kupić.
Trudno wiosnę mam ubozsza.
Twoja śliczna
Narcyzy z 3 pierwszych zdjęć kupowałam 3 lata temu po 30 cebulek, co oznacza że z 90 cebulek po 3 latach mam 4 kwitnące. Porażka.
Myślę, że one potrzebują w lipcu solidnego nawożenia, żeby następnej wiosny zakwitły.
Moje narcyzy, czy żonkile pachną, a w połączeniu z hiacyntami to już zawrót głowy od zapachu.

Życie w wiejskim ogrodzie 13:39, 05 kwi 2020

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Kantowałeś wszystko przygotowane, bratki w donicach, hiacynty i narcyzy już też są... sezon otwarty

Sezon odpalony, idę z pracami jak burza nie patrząc na przeciwności losu. Pogoda się poprawia, szczęśliwi Ci co mają ogrody w dzisiejszych czasach.

Na tarasie robi się tłoczno a przecież nawet połowy nie wyciągnąłem tego co mam. Bukszpany w donicach i w gruncie, w tym roku też o nie walczę, ćma nie ma szans

Ogródek warzywny na balkonie 12:53, 05 kwi 2020

Do góry
oliwka napisał(a)
Irenko to są zdjęcia hortensji bobo:

Irenko nie pamiętam kiedy i gdzie doczytałam że te jarzmianki moulin rouge są jednoroczne albo można je siać tylko z nasion. Moje białe co roku odżywają, a właściwie tylko jedna :0) ale bardzo ładnie się rozkrzewia. Ruszyła w tym roku chyba już z dwa tygodnie temu ale ją mróz ściął. Dobrze, że o nią spytała bo dziś znowu się jej przejrzałam i wygląda na to że odżyła. W sumie tego się spodziewałam. Jedynie co mogłoby ją zniszczyć to opuchlaki
W tym roku znowu zamierzam kupić nicienie, bo wydaje mi się, że jest tych robali mniej.

Zdecydowanie hortensja żyje. Daj ją ciut na słonko, takie mniej palące.
No białe już wyłażą, rozsiały się. Tnę buksy, masakra.
Dębowe zakątki 12:34, 05 kwi 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)

Na dalie to jest jeszcze czas. Jak za wcześnie wzejdą w donicach to trzeba im światło zapewnić. Ja nie mogę. Dlatego tylko jedną mam teraz w salonie na podłodze.
Malgosik napisał(a)
Na sasankę miło popatrzeć.
Widzę że ciągle przymrozki masz.
Może już w tym tygodniu będzie cieplej i hosty pokażą kły.
U mnie widać różowe kły tylko białej funkii.

Ja jeszcze nie zaglądałam do moich host.Może potem zajrzę. Ale na pewno jeszcze śpią.
Ja sadzę dalie prosto do gruntu.Nie mam gdzie ich podpędzać, czy trzymać w donicach.
Sasanki miałam 3. tylko ta biała jest.A inne n ie wiem czemu mi przepadły
Słoneczny Ogród 12:33, 05 kwi 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Witam Daria

Jaka piękna wiosną u Ciebie
I jaki gość do Ciebie zawitał,
A może zamieszkał?
Pięknie

Może i zamieszkał, nie wytropiłam go jeszcze
Ten gość stale "zawituje" do mnie był nawet wczoraj mam dowody.
Rabata przed domem -raczkująca w ogrodzie 12:27, 05 kwi 2020

Do góry
Ogród na glinie 12:25, 05 kwi 2020

Do góry
Tworzę w nogach tuj fioletową łączkę. A przynajmniej próbuję. Śniadek gęściejszy niż w ubiegłym roku.

Rabata przed domem -raczkująca w ogrodzie 12:25, 05 kwi 2020

Do góry
Witam dzisiaj miałam trochę czasu i próbuje zaplanować rabata przy ogrodzebiu . Co o Tym myślicie sliwa dziecięca? Hortensje między nimi trawa mistikant A na dole Żurawki plus się na kwitnące tulipany? Długość rabaty 9 metrów szerokość nie wiem jaka by była odpowiednia.moze ktoś ma inny pomysł? Proszę o pomoc
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:02, 05 kwi 2020

Do góry
reszta w aparacie, może wieczorkiem
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:01, 05 kwi 2020

Do góry
cudny kolor mają

budlei jeszcze nie tnę, ale kulki przyciete, a zgadniecie, że tnę je ze szmaragdów?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:59, 05 kwi 2020

Do góry
kosimy dalej

przystrzyżone ostatnie suchodrzewy, ale to już tydzień temu

tymianek jeszcze muszę ograniczyć bo czuje się tu wspaniale w samym piachu rośnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:56, 05 kwi 2020

Do góry

i cyknięte jeszcze przed zasiewami i sadzeniem

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:54, 05 kwi 2020

Do góry
Ciągle do karmników jeszcze zaglądają, ale już kończymy karmienie

te też w okolicy na co dzień i na noc w naszym ogrodzie

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:49, 05 kwi 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Uwielbiam te limonkowe kępki carexów....
Ja też uwielbiam, tak pięknie świecą w słońcu.
Nie wiedziałam, że taki "japoński" zakątek jest u ciebie Śliczny! I ta ławeczka jaka klimatyczna... Super. I widzę dereniową rabatę w tle... Wydawało mi się, że jest w innym miejscu
Front z Kiku i magnolią perfekcyjnie przygotowany. Czekamy na kwiatuchy Przez cały tydzień ma być około 20 stopni, szkoda tylko że tak sucho...
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 11:49, 05 kwi 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
no fajnie nakupowałaś i wiosenna chandra przegnana

Chandra minęła dziś nie mogę palcem ruszyć ale rabata prawie skończona ,jeszcze trochę małych zakupów i będzie dobrze trawa też posiana ,teraz będę czekać aż wszystko ruszy ,a jak coś mi nie będzie odpowiadać to będą przesadzanki

W samym słońcu 11:41, 05 kwi 2020

Do góry
sarenka napisał(a)
A- Amanogawy
P- Pissardi
Ma to sens? Pomiędzy Pissardi nr 1 a2 oraz 2 a 3 dać po 2 hortensje
A pomiędzy Amanogawa a Pissardi nic lub Gracki ( mam parę sztuk, które okazały się innymi Miskantami niż zamawiałam)

Megi, zamiast Pissardi możesz posadzić Nigry na pniu.
Nie wiem, po co chcesz jeszcze dosadzać tam Amanogawy. Wg mnie nie pasują. Poza tym skoro masz tam skrzynie warzywne, to słońca powinno być jak najwięcej. Posadziłabym tylko trzy drzewa plus hortensje i jakieś byliny miododajne przy nich

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 11:39, 05 kwi 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Bożenko ….fajne zakupy ….a Wisienki urosną

Mam nadzieję że urosną wczoraj je posadziłam

Ogródek warzywny na balkonie 11:28, 05 kwi 2020

Do góry
Irenko to są zdjęcia hortensji bobo:

Irenko nie pamiętam kiedy i gdzie doczytałam że te jarzmianki moulin rouge są jednoroczne albo można je siać tylko z nasion. Moje białe co roku odżywają, a właściwie tylko jedna :0) ale bardzo ładnie się rozkrzewia. Ruszyła w tym roku chyba już z dwa tygodnie temu ale ją mróz ściął. Dobrze, że o nią spytała bo dziś znowu się jej przejrzałam i wygląda na to że odżyła. W sumie tego się spodziewałam. Jedynie co mogłoby ją zniszczyć to opuchlaki
W tym roku znowu zamierzam kupić nicienie, bo wydaje mi się, że jest tych robali mniej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies