Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sokółkowy domek 14:57, 25 kwi 2020

Do góry
Patio

Patio umyte , leżaki ustawione, w oczku woda już wymieniona, dąb, miłorząb, trzmieliny i żywopłot z ligustra wypuszczają listki jesteśmy gotowi do nowego sezonu.

Sokółkowy domek 14:46, 25 kwi 2020

Do góry

Grillownia

zmiana dawnego placu zabaw naszych dzieci (które nie wiadomo kiedy zdążyły dorosnąć) trwała cały zeszły sezon. Musieliśmy usunąć domek, wyciąć kilka świerków serbskich, które podczas wichury przechyliły się niebezpiecznie i wyrównać teren.
Mój mąż zrobił gabiony, grilla, ułożył płyty i kostkę brukową, zużyliśmy materiały, które poniewierały się po ogrodzie po budowie patia i dokupiliśmy kostkę z wyprzedaży .
Moim zadaniem było obsadzenie tego miejsca roślinami, wybór padł na hortensje bukietowe, śliwowiśnie, bluszcze (które w przyszłości mają pokryć ziemię i gabiony), żółwiki, rutewki, rozchodniki olbrzymie, cisy oraz ożanki. Wszystkie są na razie młodziutkimi roślinkami, ale myślę, że w tym sezonie będą widoczne

Na środku stoi stół, który czeka na krzesła i fotele, ale już teraz to kolejne ulubione miejsce na wypicie porannej kawki, bo o poranku (w naszym przypadku to godzina dziewiąta) jest tu cudownie słonecznie, a towarzyszy nam okoliczne ptasie towarzystwo.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:11, 25 kwi 2020

Do góry
Irenko dachowke juz mamy z rozbiorki, bedzie pasowac.

Znowu na wsi 14:03, 25 kwi 2020

Do góry

System automatycznego nawadniania 14:00, 25 kwi 2020

Do góry
"Nie da się jakoś obejść tych miejsc bez cięcia rury? Dając ją dalej wzdłuż obrzeża które masz na zdjęciach a zraszacze podłączając złączem ze zdjęcia poniżej?
"

Problem polega na tym, że mój ogród jest już wykończony i nie da się wkopać rury głównej pod tarasem - albo ją położę na ziemi pod tarasem (nie będzie zakopana) albo będę musiała ciąć.
Chyba zrobię próbę - poskładam wszystko, położę rurę pod tarasem a zakopię tylko końcówki rur z korpusami.
Znowu na wsi 13:59, 25 kwi 2020

Do góry

Znowu na wsi 13:55, 25 kwi 2020

Do góry

Znowu na wsi 13:52, 25 kwi 2020

Do góry

Znowu na wsi 13:47, 25 kwi 2020

Do góry
Wczoraj rano przed wyjazdem do pracy

Wzgórze chaosu 13:38, 25 kwi 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Rany jaka piękna ta wiśnia! Masz fotki w innych okresach jak wygląda?

Co roku ładnie kwitnie, ale w tym przeszła samą siebie
Poszukam wieczorem zdjęć spoza sezonu. Ale nie obiecuję, że coś ciekawego znajdę. Ona mi rośnie w rogu ogrodu. Teraz jak jedziesz do nas pod górkę to tylko ją widać Potem stapia się z resztą roślin.
Jako soliter byłaby cudna.
Niestety w sezonie łapie jakąś chorobę i liście się zwijają. Ale nie jakoś bardzo, niczym nie pryskałam.

Wzgórze chaosu 13:31, 25 kwi 2020

Do góry
MartaCho napisał(a)
Przepiękna! Tak gęsto ukwiecona! Nie dziwię się, że możesz siedzieć i podziwiać. Wspaniały relaks...
Był deszcz u Ciebie? U nas tylko raz zagrzmiało, trochę pokropiło i po deszczu.

Deszczu nie było Zachmurzyło się, mocno powiało, ledwie kilka kropel spadło i teraz znów słońce świeci.

Amanogawa kwiecia ma w tym roku morze. Każda gałąź oblepiona. Pszczołami też, cały rój w ten upalny dzień tam latał Poezja dla uszu. I ten zapach....

Rabata przed domem -raczkująca w ogrodzie 13:25, 25 kwi 2020

Do góry

Sadzenie och jak ja to lubie
Potrzebuję pomocy ! 13:11, 25 kwi 2020

Do góry
spróbuje podciąć i zobaczymy co wyjdzie. Co to są w ogóle za drzewa? Mozna je teraz ciąc?

drzewo po lewej
[img

drzewo po prawej
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 13:06, 25 kwi 2020

Do góry
W zeszłym roku posiałam lawendę wąskolistną, a oto co mi wyrosło. Wygląda na jakieś młode drzewa... Ktoś coś rozpoznaje? Nie mam pojęcia, co to takiego. Już nigdy nie będę siała lawendy od podstaw.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:04, 25 kwi 2020

Do góry
A to od strony balkonu - taki był szrobeż i taki mi się spodobał,

a przed remontem było tak
Wzgórze chaosu 13:00, 25 kwi 2020

Do góry
effka napisał(a)
Śliczna Amonogawa, u mnie teraz króluję niepodzielnie wiśnia Royal Burgundy, cuuuudo. Musze obfocić.

Moja amanogawa posadzona w rogu działki, totalnie bez sensu. Za to sąsiedzi mają ładny widok
Ale i tak ją uwielbiam, jest coraz wyższa i z okna kuchennego mogę już zerkać w jej stronę Pogoda była tak ładna, że siedziałam sobie przy niej na krzesełku i podziwiałam. Nie dziwię się Japończykom, że tak ukochali to ulotne piękno swoich sakur. Ja też miałam swoje maleńkie hanami

Grab - Carpinus 12:56, 25 kwi 2020

Do góry
Dzień dobry,
również mam pytanie odnośnie grabów- zielony grabowy żywopłot był zawsze marzeniem mojego męża.Przygotowaliśmy rabatę, zamówiliśmy przez Internet sadzonki, ale dotarły dużo większe egzemplarze niż chcieliśmy. Nie wiem, czy takie duże się przyjmą i zagęszczą od dołu, czy mogę podciąć im korzenie sadząc? Jak gęsto je sadzić? Co 25 cm to chyba teraz się nie zmieszczą im korzenie. Poza tym z tego co czytałam teraz nie powinno się ciąć grabów, a pan, który je dostarczył radził obciąć zaraz po posadzeniu. I co zrobić?
Moja bajka 12:51, 25 kwi 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
odgrzebałam taka wylizaną przez bałtyckie fale deseczkę ze swoich patykowych zasobów , nawierciłam dziury i powciskałam w nie takie szklane kulki. Taka śmiszna ozdóbka pinterestowa powstała

Kasiu świetny pomysł, twoje niebieskie kule w tulipanach też mnie urzekły.
Ogród zacząć czas. 12:51, 25 kwi 2020

Do góry
No i wczorajsze samozadowolenie i cały czar prysł.
Zakupiłam przez Internet sadzonki grabów- fajny kontakt telefoniczny, dostawa do domu, bo i tak pan jedzie w nasze okolice... wow! jak miło, jak ekspresowo.
Tylko, że chciałam sadzonki ok. 80 cm, a dostałam takie wielkie, jak na zdjęciu poniżej. Przyjmą się? Jak gęsto je posadzić? Można podciąć korzenie?
Ojojoj no nie mam szczęścia ogrodniczego Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać...
Wzgórze chaosu 12:47, 25 kwi 2020

Do góry
effka napisał(a)

Iwonko, ta krakowska magnolia powala ale... nie wiem czy nie piękniejsza dziewczyna przed nią

Powiem Ci, że przymroziło -6 w marcu jakos w połowie a wdzień było bardzo ciepło, nawet do 15 stopni i ja nie wiem czy te pąki kwiatowe zmarzły czy się ugotowały pod ta włókniną. Jak je dotknęłam po odkryciu były suche jak pieprz i rozcierały się na pył...
Nie przyjmuj się Doorenbosami, odrosną, to w końcu brzozy!

W takim otoczeniu jak magnolie na królewskim Wawelu każdy nabiera blasku
Ten rok jest bardzo dziwny i nie wykluczone, że mogły się ugotować. Od mrozu mam wrażenie, że kwiaty bardziej gniją a nie kruszą się w pył.
Czekam na deszcz. Rano pięknie zaświeciło słoneczko, teraz wiatr zbiera czarne chmury...
Widok o poranku. Bez rozbierania na czynniki pierwsze nawet go lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies