Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:26, 07 lip 2016

Do góry
POmidory, nie uschły a nawet 4 dojrzały/prawie/ i je do domu zabrałam, bo mnie znów 4 dni nie będzie w ogrodzie. Szklarnia podlana, na zewnątrz chmurki podlewają.

Kwiatkom wszystkim się oberwało, róże leżą pod krzewami, trawnik do koszenia, ale nie samym ogrodem....

Podwórkowa rehabilitacja 12:52, 20 cze 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Trochę zdjęć z mojego otoczenia.
Szklarnia i me pomidory
[img si

Reniu
Ty nawet pomidorom przy murze potrafisz zrobić piękne zdjecie
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:24, 09 cze 2016

Do góry
Violu, pytasz o pomidory.

Nie wiem ile masz kwiatostanów. Ja swoje pomidory ogławiam w połowie sierpnia. Powinny mieć wtedy 5, 6 pięter. u mnie szklarnia wysoka na 3 m, Ale u Ciebie chyba niżej jest. Aż pójdę zobaczyć zdjęcie. Dobrze by było, by chociaż 3 gałązki z kwiatami były albo i 4.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 08:41, 06 cze 2016

Do góry
Ewuś szklarnia superancka, strasznie mi się podoba, a miejsce z mebelkami zachęca do odpoczynku i kawy.
U mnie pomidorki miały kwiatki, może też już coś się zawiązało truskaweczki będą pewnie później, ale i tak jestem ciekawa czy załapię się na swoje truskawki przed ptaszkami
Podwórkowa rehabilitacja 21:01, 05 cze 2016

Do góry
Trochę zdjęć z mojego otoczenia.
Szklarnia i me pomidory
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 15:58, 03 cze 2016

Do góry
Mam dla Was zdjęcia Zdjęcia były robione na bieżąco, tylko różne zdarzenia spowodowały, że nie mogłam ich obrobić i wstawić. Musiałam ogarnąć pracę, PIT-y, ogarnąć się po ataku hakerskim, odtworzyć całe oprogramowanie i również kwestie fotograficzne. A potem prace ogrodowe zupełnie mnie pochłonęły
No więc obiecane fotki.

1. Szklarnia zaraz po złożeniu. Maya już wie, że ma dodatkowy obiekt do pilnowania

2. Widok na rabatę cebulową ze szklarnią w tle. A na ścieżce widać przygotowane belki pod warzywną rabatę.

3. Widok na rabatę warzywną (a właściwie truskawkową) z widokiem na szklarnię.

4. Patio kawowe prawie jest już ukończone. Mebelki z technoratanu już stoją na swoim miejscu

5. Patio w pełnej krasie. Potem doszły jeszcze trzy donice, które obsadziłam 1 - pacioreczniki, 2 - lawenda, 3- rudbekie.
Jak zakwitną - pokażę w pełnej krasie.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:38, 02 cze 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)

No właśnie Haniu, czy ty masz naprawdę tylko jedną działkę czy obrabiasz jeszcze ze 3 po sąsiedzku?

Bgusiu, BasiuLT. To jest na prawdę jedna działka 300m/2 TYlko ja mam rabaty w obrysie, w wyliczeniu wychodzi na długość około 100 m rabat. Do tego szklarnia, altanka, borówki, maliny, śmietnik i drogi.

Mistrzem upychania nie jestem, ale na bylinówkach tak można. schodzą tulipany, w ich miejsce idą jednoroczne/ w tym roku cynie, lwie paszcze, czarnuszka, aksamitki,
Po rannikach i krokusach też coś powtykam. I stąd wydaje się, że jest tego dużo hektarów. PO szczypiorku i rzodkiewce, już szykuje się pietruszka. Po fasoli szparagowej jeszcze raz rzodkiewka na jesień, Po buraczkach, jeszcze raz rukola. I tak zmieniam wygląd swego ogrodu, że wydaje się, że mam dużo kwiatów i warzyw.Borówka już jest widoczna, i zjadłam dziś 2 truskawki.

Ogród w duszy mi gra... 10:55, 28 maj 2016

Do góry
Witajcie ale miło że jeszcze o mnie ktoś pamięta , ja to tak wyrywkowo bywam, czasem zajrzę to tu to tam, bez logowania najczęściej, jak robię na ogrodzie przeróbkę to się inspiruję.
Konieczki cieszę się że miałam wtedy trochę jeszcze czasu na tłumaczenie, obecnie jest niemożliwe żeby dokończyć to co zaczęłam, nawet w zimę. ale dżdżownice mam, przerabiają tak szybko że nie wiem jak je dożywić żeby miały jedzonko. My generujemy tylko wiaderko resztek w ciągu tygodnia więc cóż, szału nie ma
Lewku jak fajnie Cię widzieć/czytać zaglądam, ale rzadko jednak praca mnie pochłania bardzo, nie daję rady udzielać się ale oglądam, jestem na bieżąco w ulubionych przeze mnie ogrodach.
Marto truskawki tak się rozrosły że poszły już częściami w świat, tyle ich mam obecnie zawiązują owoce - małe na razie i jeszcze kwitną, nie możemy się dooczekać zbiorów, co dzień z dziećmi zaglądamy czy daleko jeszcze mam całą rabatę truskawkowo poziomkową, jest co jeść w sezonie NAwet płot te wąsy truskawkowe i poziomkowe przerastają i już wyszły do sąsiada

Pochwalę się mam szklarnię - pierwszy raz, dużo w niej wermikompostu, chciałam żeby rośliny nie chorowały. Założyłam system nawadniania kroplowego ze stożkami ceramicznymi spisuje się idealnie, szklarnia ma też automatycznie otwierane okna - na takie tłoki które pod wpływem ciepła się otwierają i rzeczywiście działa to bez zarzutu. Polecam - tylko żeby rzeczywiście szklarnia była bezobsługowa musi być jak najwięcej okien dachowych otwieranych automatycznie, koszt nie jest duży, a można sobie zaoszczędzić codziennego otwierania drzwi.
To tyle nowego u mnie
Dziś idę na ogród może jakieś zdjęcia wrzucę Pozdrawiam!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:21, 26 maj 2016

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hej Kasia jak szklarnia po drodze to pewnie jeszcze i reszta donic się zapełni Swoją drogą jak na powstający ogród to zakwiatkowana jesteś już nieźle

hej Ewa nie, już w donicach więcej kwiatków w tym roku nie będzie )
dawniej tj. na etapie przed budową i w trakcie kwiatków w donicach było więcej ) w tym roku skromnie
Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:47, 25 maj 2016

Do góry
Hej Kasia jak szklarnia po drodze to pewnie jeszcze i reszta donic się zapełni Swoją drogą jak na powstający ogród to zakwiatkowana jesteś już nieźle
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:03, 18 maj 2016

Do góry
W sprawie hortensji to ci nic nie pomogę bo się nie znam ale warzywa w szklarni super. Fajna ta szklarnia - taka przestronna.
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:53, 15 maj 2016

Do góry
Jana napisał(a)
śliczny konik Basiu, zazdroszczę szklarni, też o takiej marzę, muszę Mojego zmotywować zdrowia dla Mamy

U mnie mial być tunelik foliowy,pokazałam M szlarenkę u Renatki(Ryski),i jest szklarnia , a pochwały tak M motywują ,że już mysli o altance z krzywych sosnowych bali:
To jest siła ogrodowiska
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:15, 14 maj 2016

Do góry
Jaka piękna, stylowa szklarnia wzór do naśladowania.
Psinka przesłodka a te tulipany...nie wyobrażam sobie już wiosny bez nich. W tym roku sadzę setki!
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:27, 13 maj 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Też uwielbiam niezapominajki Takie ślicznoty niespodziankowe, nigdy nie wiadomo gdzie się wysieją.
Kedyś i u mnie były szerszenie. W podbiciu dachowym nad oknem.
Zazdroszczę szklarni, daje tyle możliwości...
Posyłam uśmiech

Ten kolor jest tak śliczny, aż nie naturalny.. nie da się go zapomnieć-chyba stąd nazwa

Rzeczywiście szklarnia pierwszy sezon w użyciu a już tyle roślinek mam wcześniej..nie do przecenienia. Posadzone są już pomidory, ogórki i będzie jeszcze fasolnik chiński. Na wysiew nasion mam miejsce pod stołami

Pokazywałaś ostatnio u siebie-też je lubię, za piękne listki i niemal czarne łodyżki, czyli adiantum pedatum imbricatum:

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:53, 13 maj 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Tak. Są już od kilku dobrych dni. Co roku je mamy w stropie lub na strychu. Najwięcej ich rano i wieczorem na kwitnącym berberysie. Wtedy biegam za nimi z butelką wody z mydlinami/płynem do kąpieli/naczyń i pryskam. To je dusi ale zwykle jak już spadną na dół to zdeptuje. Na noc zakładamy pułapkę, którą mój M. zmontował, ale to dopiero jak będę noce powyżej 14 stopni. Są chronione, ale jak widziałam jak mi w zeszłym roku zdzięsiątkowały pszczoły na rozchodnikach to nie mam litości. I tak się pewnie do końca ich nie pozbędziemy. Teraz siedzą na roślinach i drewnie. Zbierają dla młodych i na gniazdo. Dopiero później dostają wścieklizny

Techniczne zdjęcia szklarni były u mnie zimą, o tu i więcej na następnej stronie.
Ale coś świeżego też wrzucę. Tylko znajdę.
A jeśli chodzi o domki to jeszcze się robią. Robota w ogrodzie i inne sprawy mnie pochłonęły.
Wysadziłam już ze szklarni na rabaty fenkuły, kopry, suchołuski i to co z dokupiłam do pojemników.

Masz talent u Ciebie nawet szklarnia pięknie wkomponowana Ja jak się na cieplarnie naszych rolników napatrzę to mi się własnej odechciewa
Z szerszeniami i ja walczyłam, a raz to nawet z pomocą strażaków, bo zagnieździły się w starej chałupie sąsiada , którego nie ma i trzeba się było włamywać na strych i zabrać gniazdo zrobione w starym sianie.....do worka 260 l się w całości zmieścić nie chciało. w kolejnym roku mieliśmy w ścianie warsztatu i zawsze jeden na straży stał u wlotu i obserwował, ale jak otynkowaliśmy to problem się skończył , rok później było olbrzymie na strychu drewutni i likwidowaliśmy je zimą jak było puste, a w ubiegłym sezonie już było malutkie - w dwóch dłoniach można było złapać .....znaczy się wynoszą , teraz jeszcze ich nie mamNiestety pszczoły do tej pory widziałam raptem 2 szt bo szerszeniom pomogli rolnicy okolicznych pól pryskając uprawy.
Za to mam dużo trzmieli i mają pod trocinówkami wloty do jamek

Są takie gaśnice (jak muchozol tylko na szerszenie) trzeba podobno gniazdo wieczorem u wylotu prysnąć - działa z dużej odległości - zakupiłam w razie czego
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:58, 12 maj 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Budowa szklarenki dobiega końca ,tylko położymy folię na dachu ...ale na razie burza nas przegnała...

tu już po malowaniu

szklarnia super ja zaluje ze nie mam miejsca
fajnie wam wyszlo, ja sie nie moge doprosic o domek narzedziowy...
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:12, 12 maj 2016

Do góry
Piękna szklarnia, gratuluję
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:27, 11 maj 2016

Do góry
Szklarnia świetna, też bym chciała zamiast tunelu, może kiedyś się doczekam
Tulipany piękne faktycznie, będzie polowanie jesienią na różne cebule
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:28, 11 maj 2016

Do góry
Tulipany prześliczne a szklarnia rewelacja - nie ma to jak dobry pomysł
Kondziowy ogrod cz II 17:42, 11 maj 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Konrad, ależ super spotkanie Ogród jak zwykle piękny, szklarnię u Ciebie od razu zauważyłam i muszę się przyznać, że...ja też mam od tego roku, jupii, a to oznacza wlasne pomidorki i ogórki, i paprykę, i bakłażany, i takie tam inne - jak urosną Pozdrawiam

Ogród u Ciebie jest piękny, podziwiałem ostatnio piękne zdjęcia i dywany kwiatów. W szklarni wkrótce będziemy sadzić pomidory, teraz mamy kuwety z nasionami bylin i warzyw. Szklarnia i tak będzie za mała na ilość sadzonek pomidorów jakie mamy, więc w gruncie też będziemy sadzić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies