Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 17:21, 11 lut 2017

gosika67 napisał(a)
Kiedy ja będę miała takie hortensje i taką ilość.Pod płotem też może posadzę kilka, cisów, zagrodzę betonowy płot.

Hortensje szybko rosną. Ja kupowałam maleńkie sadzonki po kilka złotych, a w drugim roku już były naprawdę duże. No i też mam cis pod płotem - raz, bo go lubię,, a dwa - żeby zasłonić betonową podmurówkę pod płotem.

A w ramach pożegnania z zimą dzisiejsze trawy poranne przed ścięciem
17:30, 11 lut 2017
Joluś, teraz chesz je ściąć? Podobno w lutym, ale przy mrozach można?
gosika67 17:33, 11 lut 2017

Nie czekasz do wiosny z cięciem traw?
jolka 19:38, 11 lut 2017

Z cięciem się nie będę spieszyć. Znając nasz ostry klimat to myślę, że nawet za miesiąc może być za wcześnie. Zobaczymy co pogoda pokaże. Mówiąc - ostatnie zdjęcia przed cięciem - miałam na myśli, że już zimowych staroci fotografować nie będę Dziś zrobiłam pożegnanie z zimą i od tego czasu szukam tylko śladów wiosny
Kawa 22:09, 11 lut 2017

hej Jolus
u mnie malutkie oznaki wiosny są a za zima już tęsknić nie będę
macham
MirellaB 02:19, 12 lut 2017

Jolu wrzosy wyglądają normalnie jak w zimie. Obetniesz wiosną, jeżeli stosujesz chemię to spryskasz na choroby grzybowe i będą znowu piękne
Niestety wiosną nie zachwycają, nawet z cebulowymi, ale o tym już pisałyśmy. Znasz moje zdanie i wiesz, dlaczego wrzosowisko zlikwidowałam
Moniq 19:34, 12 lut 2017

Cudne te trawy aż żal ciąć
Moniq 19:35, 12 lut 2017

jolka napisał(a)
Z cięciem się nie będę spieszyć. Znając nasz ostry klimat to myślę, że nawet za miesiąc może być za wcześnie. Zobaczymy co pogoda pokaże. Mówiąc - ostatnie zdjęcia przed cięciem - miałam na myśli, że już zimowych staroci fotografować nie będę Dziś zrobiłam pożegnanie z zimą i od tego czasu szukam tylko śladów wiosny

Tez dziś szukałam wiosny, ale coś dobrze sie ukryła....
Moniq 19:39, 12 lut 2017

jolka napisał(a)
A wiadomość dnia jest taka: szklarnia zamówiona - jutro będzie dostarczona
Ostatecznie wzięliśmy 4,30 x 2,50. Czyli podobna do tej co ma Asia
Poliwęglan 6 mm.

No i od razu wniosek pragmatyczny -
postawienie takiej szklarni oznacza 10,75 metra kwadratowego mniej do plewienia/koszenia w ogrodzie

Hehe

Oj właśnie mnie zmobilizowalas tez do działania. Marże o szklarni. Podeslij proszę namiar na priv.
Margerytka40 19:46, 12 lut 2017

Taka szklarnia to fajna rzecz. Ja mam wielką 4m na 10m z tym że szczytowe ściany oszklone a dach i boczne to folia ogrodnicza. Wczesną wiosną wszystkie warzywa tam wysiewamy i są dużo wcześniej.