Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:59, 14 sty 2015

Do góry
Karolina jakieś brzydkie, gąsienicowate oblicze tej wiosny
Oli - wycinanki kuripowskie sobie urządziła
Noemi - niechcący mi pod kalosza weszła.... Z latarką obeszłam ogród w poszukiwaniu opuchlakow... Ale one traz w ziemi grasują.... Znaczy się larwy...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:54, 14 sty 2015

Do góry
AnnaArt - ja miedzianem pryskam tylko po liściastych. Bo z drugiej strony u mnie zimozielone nie chorują na choroby grzybowe (?) co najwyzej korzenie im w wodzie gniją.... Ale pewnie można po calosci.

Ciociu - gdy chcę zapamietac - stosuję skojarzenia, np ostatnio nie mogłam zapamietać imienia jednej osby: Marcin, Michał czy Maciej.... Zapamiętałam , że Michal jak wieloletni nasz sąsiad, czarny charakter

Martika - Zaczęlabym teraz Promanalem, bo sie wszystko budzi, co widać po mojej gąsienicy na ciemierniku....wiec najpierw na karwy przedziorków a potem (ma się ochlodzić) to za 3 tyg miedzianem

Aga Szsz - runianka japonska tej zimy wygląda dobrze, bo nie ma mrozów i jest stale wilgotno więc nie cierpi na brak wody. W mrożne i zloneczne zimy zmniejsza objetosc lisci podobnie jak rh, slońce ja przypala. Gdybym miala jednka powiedziec, że mimo wszystko zima jest brzydka to byloby to nieprawda.

Mira - za twoją namowa wzięlamdzisiaj latarke i poszlam sprawdzic krokusy efekt widac na zdjeciach

Ana Art - jak dobrez, że zarabiam na roslinki z zamówień

Bdan - zaśmiecaj do woli

Renatko - ja nie sądzę, ja widzę. Będą jeszcze okresowe ochłodzenia ale niechybnie cięcie róż w tym roku będzie u mnie pod koniec lutego..... Forsycje będą kwitły na całego....

Agniecha - chyba dzisiaj znów było z 15 stopni.... Ale ochlodzenie niech bedzie, bo rośliny zwariują...

Luki - dzisiaj było jeszcze cieplej...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:30, 14 sty 2015

Do góry
Zanim odpowiem na pytania to poakże, ze wiosna tuż tuż.
Poszłam z latarką (!!!) sprawdzić czy ciemierniki wypuszczają pąki kwiatowe.... i co widzę???? na lisciach GĄSIENICA!!! W środku stycznia!!! Wycina mi falbanki w liściach!

Dzisiaj wyszłam z biura w południe i słońce strzeliło mi w twarz cipłem, ze aż wierzyć się nie chce. W plaszczu było mi za ciepło! Przy takiej pogodzie krokusy tuż tuż ! Zobaczcie w jakiej są fazie

A w sobotę ma spaść śnieg! I dobrze, niech dzieci na sankach pojeżdża a mrozy do -5 nie wyrządzą szkód przyrodzie

I ciekawe - zdjecia z lampa blyskową wyglądają jak y w poludnie byly robione
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:47, 13 sty 2015

Do góry
Zakupiłam dwieście się czosneczków głowkowatych... Hm głowka mi sie też ze skarpeta stojącą kojarzy....
Moja codzienność - ogród Oli 23:41, 13 sty 2015

Do góry
Seslerię mam, piękna jest i berberysami będzie rewelacyjnie wyglądać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:23, 13 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Marzenko temat donicy i miskantow dotyczy gòrnego tarasu
I odebrania sąsiadom przyjemnosci patrzenia jak wychodze z lazienki

Aaaaaaaaa

To Ty sobie ciborę strony łazienki hoduj!

Ale łatwiej byłoby żaluzję założyć...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:22, 13 sty 2015

Do góry
Kcemy fotek, Kcemy fotek!
Miejsko & sielsko 23:19, 13 sty 2015

Do góry
Ewuś tak mi się wesoło na duszy robi gdy się zjawiasz.
Jedną z róż dedykuję Tobie. Niech no tylko zakwitną!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:16, 13 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wycięłam dzisiaj jedno proso i szałwię- taki eksperyment Czytałam, że zima już nie wróci na Dolny Śląsk... Jeśli wróci to nie będę płakać a jesli szybko nadejdzie wiosna to zobaczymy jaki będzie wynik ekperymentu

Gdybym dzisiaj jak zwykle nie była w pracy podejrzewam, że ogród byłby mocno zagrożony... Prawdobnie bym reowlucje już jakąś zeobila slońce, ciepło i pod wieczór +11. Aż strach się bać co bylo w poludnie!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:12, 13 sty 2015

Do góry
Bdan, Ewo, Waldku melduję, że nie ma pojęcia o czym piszecie, ale się dokształciłam. Uzywam do cytusow NN z Biedronki lub Lidla, gdzieś kupiłam za 70 zł elektryczną.
Ale obiecuję sobie zawsze kupić Alessi.... Taką co się będzie kurzyc na blacie kuchennym ale będzie cieszyć moje oczy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:11, 13 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

. Gdybyż było inaczej, to po słowach Sebka nie może być inaczej. Zatem ... .

Melduje, że wzrosła
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:08, 13 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przestaję się czepiac miskantów i etat wróżki też Ci przysługuje.

Hi hi , największą radość mam z tego, że masz wiosnę w sercu taką wróżką, ktora przynosi radość , mogę być, biorę pełen etat
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:06, 13 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zgadzam się w całej rozciągłości

Mam wadę genetyczną w zapamiętywaniu nazw.... Kupowałam w przekonaniu , że pinky jest ładniejsza... Jakież było moje rozczarowanie gdy zakwitła i porównałam z Vanilką AnnyArt.... Oczywiscie pomieszałam nazwy....

Dobrze , że cyfry pamiętam, to mam dostep do kart płatniczych.....

Ps. Dlatego się nie dziwcie, gdy przekręcam albo mieszam nazwy. Autentycznie mam taką wadę, z ktorą walczę od dzieciństwa... O zapamietywaniu imion nie wspomne.... Nikt nie zdiagnozowal u mnie choroby ale to jakaś dysfunkcja jest...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:04, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jestem za
Marzenko, jaki musi upłynąć czas między pryskaniem promanalem i miedzianem i w jakiej kolejności?

Jak zlezie oleista powłoka Promanalu aby zastosować miedzian... Rok temu czekałam 3 tygodnie i nadeszła wiosna ... A miedzianem pryskam gdy pączki liści pękają, nie póżniej...zatem ponieważ mam duży problem z chorobami gdprzybowymi w moim ogrodzie zastosuje Medzianw tym roku odpuszczę promanal.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:02, 13 sty 2015

Do góry
Księdza przyjełam po Kolędzie, troszkę teź popracowałam i wracam do Was

Etat wrozki przysługguje amerykańskim prognostykom oraz niżom znad Azorów jak 'machną powietrzem na USA to tam sroga zima a wtedy leniwym ogonkiem nasuną deszcze i ciepelko do nas
Mnie notabene bardzo interesuje jak bardzo od kilku lat sprawdzaja się ich prognozy długoterminowe a jak nietrafne są prognozy dwutygodniowe ....... A od dwóch lata kopiję jesienią te prognozy do notatnika aby po skończeniu zimy je przeczytac bo pamięć ludzka bardzo zawodna jest i dziala wybiórczo

Gdy przesadzałam w listopadzie trzy carexy stwierdziłam, ze nic się moim trawom nie stanie. A jak wymarzna to uznam jak Polinka, żeeksperyment sie nie udal. Tak samo teraz z miskantami, kotre przesadziłam
Pszczelarnia 22:50, 13 sty 2015

Do góry
Ja wole do swojego bajzlu nie wchodzić.... Jak co roku planuję zimą zmiany w bajzlu....
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:48, 13 sty 2015

Do góry
Zima ma być w górach, w sercach i ogrodach wiosna!

Czytam,ze hamowanie było.... buziaki na pocieszenie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:05, 13 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zerknęłam... nic mądrego nie wymyśliłam..

O ciemiernikach jest na forum fajny artykuł.... tylko od razu nei wpadać w panikę z powodu plam na liściach.. wiosną są różne plamy i nie zawsze to są chorobowe tylko mrozowe... Wiosną wycinamy stare liście, a przynajmniej te brzydkie!!! Mogłaś kupić chory egzemplarz, a może miał za mokro, one nie mogą mieć zbitej gliny. ja na rabacie z ciemiernikami zostawiam liście z krzewów, niech się rozkładają i wzbogacają ziemie w próchnicę..

Aneczko moja kochana, u Ciebie wszystko rosnie jakby było GMO !!! Nawet ciemeirniki wielkie , wypasione, aż w oczy kłują

Zanim Ci zadałam pytanie przeczytałam artykuly Danusi o ciemiernikach (są dwa), blogi i wszelkie art w necie. Potem dopiero pytam W tych artykulach jest wszystko dokladnie napisane, kiedy i czy w ogóle przesadzać, jak i co obcinać, jakie warunki glebowe , cień, woda, etc. Ale wiem, ze wiele osob pyta bo tak latwiej, szybciej i Tyś kopalnia wiedzy bylinowa!
Tak przygotowana teoretycznie poczynilam zakupy pelnych ciemiernikow bo nigra czyli z czarnymi kłączami mam juz duzo, a jeszcze 4 szt zakupione w Lidlu przed Bozym Nardzoeniem stoja sobie w ogrodzie zimowym i kwitna na calego

Ja chyba poczekam ciepliwie nawet ze dwa lata na te pelne ciemierniki, bo boskie SOM
Trzymam dawke kompostu dla moich nowych nabytkow, bo o dziwo moje ciemierniki daja rade w nogach magnoli, w lekko kwasnej glebie.... Ale latem maja lekki cien i mokro.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 19:44, 13 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Jola nic się nie martwimy jeszcze dwa miesiące na planowanie, roztrząsanie, dokształcanie i inne kombinowanie. Damy radę
Zdrówka życzę

Eda okazuje się, że ja widzę fiolet, a dziewczyny ostry róż. Ale najważniejsze w sumie to cięcie było. Ale to jeszcze chwilka do cięcia.
A mam nauczkę na przyszłość, bo były kwitnące, ale takie drobne łodyżki miały, a ten był taki bardziej wypasiony, ale kwiatów nie miał, no i się okazał nie taki jak trzeba Macham, macham

Wiosennie dzisiaj i optymistycznie, +7 i słońce cudne

Profilaktycznie nie tnij go ostro, bow iele kwitnie na pędach dwuletnich... Jak sobie przytniesz nisko to może słabo kwitnąć... Obserwuj jak wyglada, kiedy kwitnie, za rok zrobisz to prawidlowo

Ogródek Iwony 19:42, 13 sty 2015

Do góry
Rabata w kolorach ognistych byłaby piękna, warto eksperymentować i szukac odmiennych pomysłow . Popieram plany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies