Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

waldek727 19:20, 13 sty 2015

Dodam od siebie sprzęt gospodarstwa domowego który jest rzadkością w naszych kuchniach.
Jest to wyciskarka soku przystosowana do miażdżenia włókien traw. Jednym z najbogatszych soków zawierającym potężną armię mikroelementów, witamin i innych składników pokarmowych jest sok z młodej trawy pszenicznej.
Pomocna przy wytłaczaniu soku może być np. niedroga wyciskarka ręczna Healthy Juicer 3G.
Dla zainteresowanych własną uprawą trawy pszenicznej zamieszczam link.
http://youtu.be/mOFDjQK6LXo
Pszczelarnia 19:24, 13 sty 2015

Sebek napisał(a)
No to jesteśmy umówieni

Jeśli chodzi o dobrą organizację to jesteś w czołówce osób, które znam Zatem samoocena niech Ci wzrośnie

. Gdybyż było inaczej, to po słowach Sebka nie może być inaczej. Zatem ... .
Bogdzia 20:39, 13 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu zatem muszę w weekend sprawdzić czy moje przebisniegi się obudziły. skoro ranniki kwitną... To niechybnie przedwiośnie mamy ... I jak nic przy zapowiadanej pogodzie do końca stycznia na poczatku lutego będą kwitły krokusy.....
Rok temu zaplanowalam na poczatku marca narty.... W lutym miałam już cały ogród przygotowany na wiosnę.... Krzyczeliście na mnie że wszystko za wczesnie tnę .... Jak sie okaże , że w styczniu można juz wszystko przesadzać to za rok biorę etat wróżki ogrodowiskowej i proszę już na mnie nie krzyczeć za te dwa miskanty, są okopczykowane po samą szyję

Przestaję się czepiac miskantów i etat wróżki też Ci przysługuje.
Iwk4 20:58, 13 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Jestem za
Marzenko, jaki musi upłynąć czas między pryskaniem promanalem i miedzianem i w jakiej kolejności?
Mala_Mi 21:04, 13 sty 2015

ale zamiast niej kupiłam Pinky vinky - nieporozumienie

Zgadzam się w całej rozciągłości

Madzenka 23:02, 13 sty 2015

Księdza przyjełam po Kolędzie, troszkę teź popracowałam i wracam do Was

Etat wrozki przysługguje amerykańskim prognostykom oraz niżom znad Azorów jak 'machną powietrzem na USA to tam sroga zima a wtedy leniwym ogonkiem nasuną deszcze i ciepelko do nas
Mnie notabene bardzo interesuje jak bardzo od kilku lat sprawdzaja się ich prognozy długoterminowe a jak nietrafne są prognozy dwutygodniowe ....... A od dwóch lata kopiję jesienią te prognozy do notatnika aby po skończeniu zimy je przeczytac bo pamięć ludzka bardzo zawodna jest i dziala wybiórczo

Gdy przesadzałam w listopadzie trzy carexy stwierdziłam, ze nic się moim trawom nie stanie. A jak wymarzna to uznam jak Polinka, żeeksperyment sie nie udal. Tak samo teraz z miskantami, kotre przesadziłam
Madzenka 23:04, 13 sty 2015

Iwk4 napisał(a)

Jestem za
Marzenko, jaki musi upłynąć czas między pryskaniem promanalem i miedzianem i w jakiej kolejności?

Jak zlezie oleista powłoka Promanalu aby zastosować miedzian... Rok temu czekałam 3 tygodnie i nadeszła wiosna ... A miedzianem pryskam gdy pączki liści pękają, nie póżniej...zatem ponieważ mam duży problem z chorobami gdprzybowymi w moim ogrodzie zastosuje Medzianw tym roku odpuszczę promanal.
Madzenka 23:06, 13 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Zgadzam się w całej rozciągłości

Mam wadę genetyczną w zapamiętywaniu nazw.... Kupowałam w przekonaniu , że pinky jest ładniejsza... Jakież było moje rozczarowanie gdy zakwitła i porównałam z Vanilką AnnyArt.... Oczywiscie pomieszałam nazwy....

Dobrze , że cyfry pamiętam, to mam dostep do kart płatniczych.....

Ps. Dlatego się nie dziwcie, gdy przekręcam albo mieszam nazwy. Autentycznie mam taką wadę, z ktorą walczę od dzieciństwa... O zapamietywaniu imion nie wspomne.... Nikt nie zdiagnozowal u mnie choroby ale to jakaś dysfunkcja jest...
Madzenka 23:08, 13 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Hi hi , największą radość mam z tego, że masz wiosnę w sercu taką wróżką, ktora przynosi radość , mogę być, biorę pełen etat
Madzenka 23:11, 13 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)

. Gdybyż było inaczej, to po słowach Sebka nie może być inaczej. Zatem ... .

Melduje, że wzrosła