AnnaArt - ja miedzianem pryskam tylko po liściastych. Bo z drugiej strony u mnie zimozielone nie chorują na choroby grzybowe (?) co najwyzej korzenie im w wodzie gniją.... Ale pewnie można po calosci.
Ciociu - gdy chcę zapamietac - stosuję skojarzenia, np ostatnio nie mogłam zapamietać imienia jednej osby: Marcin, Michał czy Maciej.... Zapamiętałam , że Michal jak wieloletni nasz sąsiad, czarny charakter
Martika - Zaczęlabym teraz Promanalem, bo sie wszystko budzi, co widać po mojej gąsienicy na ciemierniku....wiec najpierw na karwy przedziorków a potem (ma się ochlodzić) to za 3 tyg miedzianem
Aga Szsz - runianka japonska tej zimy wygląda dobrze, bo nie ma mrozów i jest stale wilgotno więc nie cierpi na brak wody. W mrożne i zloneczne zimy zmniejsza objetosc lisci podobnie jak rh, slońce ja przypala. Gdybym miala jednka powiedziec, że mimo wszystko zima jest brzydka to byloby to nieprawda.
Mira - za twoją namowa wzięlamdzisiaj latarke i poszlam sprawdzic krokusy

efekt widac na zdjeciach
Ana Art - jak dobrez, że zarabiam na roslinki z zamówień
Bdan - zaśmiecaj do woli
Renatko - ja nie sądzę, ja widzę. Będą jeszcze okresowe ochłodzenia ale niechybnie cięcie róż w tym roku będzie u mnie pod koniec lutego..... Forsycje będą kwitły na całego....
Agniecha - chyba dzisiaj znów było z 15 stopni.... Ale ochlodzenie niech bedzie, bo rośliny zwariują...
Luki - dzisiaj było jeszcze cieplej...