Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:12, 13 sty 2015

Bdan, Ewo, Waldku melduję, że nie ma pojęcia o czym piszecie, ale się dokształciłam. Uzywam do cytusow NN z Biedronki lub Lidla, gdzieś kupiłam za 70 zł elektryczną.
Ale obiecuję sobie zawsze kupić Alessi.... Taką co się będzie kurzyc na blacie kuchennym ale będzie cieszyć moje oczy
Madzenka 23:16, 13 sty 2015

polinka napisał(a)
Wycięłam dzisiaj jedno proso i szałwię- taki eksperyment Czytałam, że zima już nie wróci na Dolny Śląsk... Jeśli wróci to nie będę płakać a jesli szybko nadejdzie wiosna to zobaczymy jaki będzie wynik ekperymentu

Gdybym dzisiaj jak zwykle nie była w pracy podejrzewam, że ogród byłby mocno zagrożony... Prawdobnie bym reowlucje już jakąś zeobila slońce, ciepło i pod wieczór +11. Aż strach się bać co bylo w poludnie!
Luki 23:27, 13 sty 2015

Melduję, że u mnie też wiosna, 13 stopni w południe, cały dzień bezchmurne niebo, coś pięknego i nawet krokusy u mnie zaczęły wychodzić.
Jak to dobrze wiedzieć, że nie tylko ja chce kupić wyciskarkę, która ma stać jako ozdoba
agniecha973 23:35, 13 sty 2015

U nas +10 w tej chwili, ale i tak zimę jeszcze zapowiadają, w sumie na ferie, więc dobrze.
Rench 00:17, 14 sty 2015

Doedukowałam się też u Ciebie

Poważnie sądzisz ,że to już przedwiośnie ????
bdan 07:37, 14 sty 2015

Ewa, Waldek - dziękuję za informacje, przekopiowałam sobie do siebie, żeby Marzence nie zaśmiecać
ana_art 08:31, 14 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Gdybym dzisiaj jak zwykle nie była w pracy podejrzewam, że ogród byłby mocno zagrożony... Prawdobnie bym reowlucje już jakąś zeobila slońce, ciepło i pod wieczór +11. Aż strach się bać co bylo w poludnie!
hahaha czyli dobrze, że pracujesz
mira 08:32, 14 sty 2015

Marzenka, czytam i szukam info więc wiem już jaką wyciskarkę kupić
ale też jakie zakupy przygotowałaś - rabata budyniowa brzmi !!! no i te opryski - jak o nich czytam to nie ma wątpliwości, że manewry ogrodowe tuż.

To jest szok 13 stycznia i taka bajeczna pogoda była. Jak pamiętam z innych lat też takie piękne dni się trafiały początkiem stycznia ale później bywało różnie.

Na oglądanie wyłażących krokusów po powrocie z pracy mam sprawdzony patent - czołówka i na wszelki wypadek latarka

pozdrawiam
aga_szsz 10:09, 14 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Madżenko, czy masz jakieś aktualne zdjęcie runianki??? coś z bliska. Mam dylemat, czy sadzić ją w miejscu, powiedzmy reprezentacyjnym , żeby nie straszyła zimą! Ta na 1 zdjęciu wygląda ładnie, ale robione jest ono chyba wcześniej niż pozostałe, na których nie wydląda już tak dobrze
martika 11:43, 14 sty 2015

Witaj Marzenko, pogoda szaleje. Chciałam sie poradzic, musze zrobic na pewno oprysk Promanalem i Miedzianem. U nas mamy ok +10 .Teraz kiedy zacząć?