Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Donica wewnątrz domu w podłodze 18:13, 13 lut 2017

Do góry
Paproci drzewiastych nie sadź, padną zapewne a kosztują kilkaset zł. Szkoda kasy.
Donica wewnątrz domu w podłodze 17:56, 13 lut 2017

Do góry
Ja tak właśnie zrobiłam, zatopiłam donice w keramzycie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:18, 13 lut 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

Danusiu jak możesz poproszę namiary na nie,może być na fb
planujemyy wziąć jakiegoś kociaczka,ale wiosną dopiero

Masz w wiadomościach Hersylię)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:14, 13 lut 2017

Do góry
Nie uznawaj tego, za objaw "miękkości" ale dobrego serduszka
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 14:52, 13 lut 2017

Do góry
Odsyłam do wiadomości, tam wyjaśniłam pewną kwestię
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 14:51, 13 lut 2017

Do góry
Niekoniecznie wskazania pehametru muszą być właściwe. Trzeba je powtórzyć. Pobrać próbki z różnych miejsc.

Jedno jest pewne. Trawnik gdy tylko się ociepli, po przegrabieniu mchu i śmieci i nawożeniu, zazieleni się. Możesz po grabieniu przesypać żyzną ziemią i przegrabić. Potem nawóz - woda i lanie celem rozpuszczenia.

W momencie gdy kwitną forsycje.
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 14:45, 13 lut 2017

Do góry
Zapraszam zatem do mnie na profesjonalne projektowanie

http://www.gardenarium.pl/oferta/projektowanie-ogrodow

realizacje http://www.gardenarium.pl/realizacje
Letnie skrzynki balkonowe i donice 14:42, 13 lut 2017

Do góry
Idealnie będzie i z kolorem i z zasłonięciem kamieni.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:10, 13 lut 2017

Do góry
Ja też ryczę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:57, 13 lut 2017

Do góry
I jeszcze na koniec coś co mnie bardzo wzruszyło, a napisała do mnie Aniaaa.
To dla tych, co się boją

"Ludzie, nim odejdą zapisują w testamencie swój dom i wszystko co mają, tym którzy zostają .
Gdybym mógł swoimi łapkami zrobić tak samo, moja Ostatnia Wola wyglądałaby tak :

- mój szczęśliwy dom
- moją miseczkę i posłanie
- kolana, na których kładę głowę
- ręce, które głaszczą
- głos, który mnie woła
- serce, które mnie kocha

zapisuję w Ostatniej Woli głodnemu, chudemu, smutnemu przerażonemu Psu w Potrzebie .
Kochany Człowieku !
Twoja miłość to wszystko co mam...
więc gdy odejdę nie mów " już nigdy nie pokocham innego psa... "
lecz wypełnij mój Testament i daj wszystko co miałem komuś, kto tego bardzo potrzebuje !

Twój Pies
"

Testament Kropki właśnie się wypełnił. Tak, to prawda.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:55, 13 lut 2017

Do góry
Za nowe wpisy dziękuję serdecznie i widzę, że też się cieszycie Kreską. Będzie mi towarzyszyć na zdjęciach Ciekawe czy będzie wchodzić w kadr.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:51, 13 lut 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
A ja wczoraj wpuściłam TU niepotrzebnie swoja córkę by pokazać Kreseczką. Za kilka minut miałam link na poczcie i zaczęło się .... pewnie zaraz pojedziemy na Paluch. Już się boję....

Nie bój się, sama radość. Ja nad drugim się zastanawiam, ale Witek powiedział, że muszę o 6 wstawać razem z nim I każdy swojego wyprowadza haha
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:49, 13 lut 2017

Do góry
Dzisiaj poczuła się stróżem i mieszkanką tego domu, bo kurier mignął w oknie przy drzwiach, a ona natychmiast wstała i zaczęła szczekać zanim zadzwonił Już wie, że tutaj mieszka i każdy za płotem jest "obcy" do obszczekania

Jak słodko śpi, nawet chrapała dałam jej większe łóżeczko, było już kupione. Ma teraz wygodniej
Katalpa - Catalpa 12:15, 13 lut 2017

Do góry

Radykalnie na żółto

Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 10:35, 13 lut 2017

Do góry
Zależy jak duży jest ogród i ile masz miejsca na rabaty. Bez wiedzy o tym i bez zdjęć nie da się podpowiedzieć mądrze. A ile szer. ma rabata? a co rośnie za płotem u sąsiada?, a itd. Można pytać bez końca. I napisać rozdział książki.
Napisz co i jak, zamieść plan i zdjęcia, wtedy pogadamy konkretnie. Teraz to ja będę pytać w nieskończoność.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:22, 13 lut 2017

Do góry
Układ na dole wygląda dobrze, ale lepiej to pokazywać na rzucie z góry a nie na zdjęciu. Zdjęcie nie daje pełnego obrazu jak jest naprawdę.

Układ na przemian tej obwódki na zdjęciu pierwszym nie wygląda dobrze i tak nie powinno być, bo wprowadza chaos.
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 10:15, 13 lut 2017

Do góry
Żywopłot dobiera się do kompozycji przed nim, do funkcji ogrodu, kompozycji planowanych. Lepiej nie zaczynać od posadzenia nudnych żywopłotów z tui a poświęcić trochę czasu na zaplanowanie całego ogrodu, dopiero wtedy wstawia się gatunki roślin które mają zasłaniać. Poza tym, przecież w ogrodzie są sąsiedzi za płotem, albo piękne krajobrazy, albo skądś wiatr wieje bardziej, co posadzimy zależy też od tego co zasłaniamy, czy zasłaniamy i jak wysoko.

Ja tu nie potrafię napisać, od południa posadź tuje a od wschodu cisy.. To wszystko zależy od wielu rzeczy, a ja myślę profesjonalnie, a nie po amatorsku. Tu to, a tam to. Tak się nie da.

Pokaż coś więcej (zdjęcia) a nie tylko zdawkowe informacje, które za wiele nie wyjaśniają.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:09, 13 lut 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Kreska cudna jest po prostu. Widać z pyszczka że bardzo mądra. Będzie jej u Was wspaniale

Wczoraj na mnie wskoczyła na fotel, tak na bok na mnie się wdrapała, czym wprowadziła Witka w osłupienie a mnie w wielką radość
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:08, 13 lut 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Trochę z zazdrością podglądam radość, która tu panuje z powodu nowego domownika.
Z zazdrością, ponieważ pomimo chęci posiadania zwierzaczka, nie jestem gotowa do jego przyjęcia z prozaicznej przyczyny - wyjazdy.
A Ty Danusiu, jak sobie radzisz? wiem że często wyjeżdżasz/cie, i co wtedy? piesek podróżuje z Tobą? czy też zostaje pod opieką innej osoby?
Kreska to urocza psinka, a jej imię dobrane z humorem
pozdrawiam

Dużo wyjeżdżam. Fakt. W domu jest syn, albo drugi syn, albo syn i pracownik zaufany. Albo Wiesia jest Dom jest bezpieczny i zwierzę też.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies