Stipa strasznie mnie rozbawiła jako fryzura. Wiało wtedy strasznie, mało głowy nie urwało, co widać. Jak tylko wychyliłam głowę znad samochodu, to włosy stanęły dęba.
Dziękuję za kolejne wpisy "pieskowe", jeśli choć jeden pies znajdzie dzięki temu nowy dom, to będę szczęśliwa. A wiem, że chyba znajdzie bo Rosa pisała Na FB też wkleiłam link do schroniska, może to im pomoże.
A teraz kochani odpowiadam, będę formowała kurę, to serduszko z wystawy, zaciekawiło mnie, ale takiej formy nie mam. Mam kurę i zmierzam jej użyć
Zapraszam do komentowania, szczególnie nowych bywalców Ogrodowiska, żeby wiedzieli że jest też strona główna, a ja będę wiedziała, że nie piszę tego sobie a muzom. A więc komentujcie, szczególnie Ci, którym ostatnio pomagam
Nadmieniam,że awatar pochodzi z zeszłego roku Teraz nie narażam się na takie doznania Ale znalazłam go i pomyślałam żeby zmienić. Niebawem wiosna będzie i zamienię na jakiś cieplejszy Jesień odeszła w niepamięć.
Bardzo dziękuję Danusiu będę wiercić dziury, dodam granulowanego obornika (kompostu nie mam) i dobrej ziemi.
Mam jeszcze pytanie czy jest sens na jednej rabacie sadzić kilka różnych roślin okrywowych np. bluszcz i trzmielinę. Można by w ten sposób rabatę trochę urozmaicić, ale czy nie będzie trudniejsza w utrzymaniu.
Nie, mahonia odpada. Za duża, za cmentarna i w ogóle beee.
Jak wysokie są róże? To już raczej trzmielina Sunspot. Plus czosnki, albo tulipany w niej. Turzyce.
Sprawić, że gleba zostanie rozluźniona, wzbogacić kompostem, wiercić dziury pod rośliny i sypać kompost. Co prawda korzenie wrosną błyskawicznie, ale to zawsze coś.
Niekoniecznie wskazania pehametru muszą być właściwe. Trzeba je powtórzyć. Pobrać próbki z różnych miejsc.
Jedno jest pewne. Trawnik gdy tylko się ociepli, po przegrabieniu mchu i śmieci i nawożeniu, zazieleni się. Możesz po grabieniu przesypać żyzną ziemią i przegrabić. Potem nawóz - woda i lanie celem rozpuszczenia.