Iwonko ja szczególną znawczynia hortensj nie jestem: ogrodowiskowe polecane hortensje to limelight, Vanile fraise a ja uwielbiam Incrediball , rzekomo sztywniejsza wersję Anabell, ale przeczytałam, że to nie bukietowa
Limelight rosnie u mnie od trzech lat, jest piekna i niezawodna, Vanille to moje marzenie, ale zamiast niej kupiłam Pinky vinky - nieporozumienie. O incrediball juz napisałam.,
Moja magical moonlight jest ladną hortensja, ale kształtem zbliżona do limelight i wolę te drugą za jej limonkowy kolor na początku i obfitosć kwitnienia.
Co pewien czas wiele i nych staje sie polularnych na forum ale ja bede wierna tym ww . Jesli natomiast bukietowe tego lata bedą slabo kwitły zamienię je na bukietowe.
Polinko Miedzian sprawdzal mi się jako prewencyjny oorysk wczesną wszyskich roin (zwłaszcza w stanie bezlistnym, lrzed pękaniem pąków) - producent pisze, ze :
Miedzian 50 WP jest preparatem do zwalczania chorób grzybowych i bakteryjnych takich jak: zaraza ziemniaka, antraknoza, rdza, septorioza liści, zaraza ogniowa oraz kanciasta plamistość bakteryjna. Wczesne zidentyfikowanie choroby pozwala na szybkie pozbycie się patogenów grzybowych i bakteryjnych na zarażonej roślinie.
Jak ma wybierać co nęka moj ogrod na wodzie i glinie to choroby grzybowe... I pewnie nie zdażę opryskać już promanalem. W rym roku mysle o stosowaniu lancy doglebowej... Mysle już od dwoch lat o tym aby nie pryskać w powietrze i szkodzic owadom, tylko stosować srodki systemiczne w korzenie
Anek jakam ja głupia była, ze przez 3 lata kupowałam tylko NIGRA !!!!! Normalnie muszę to szybko zmienic. Cudne te Twoje ciemierniki. I nic mi z tego, ze tak jak Ewa pisze wymagają ceregieli!!!
Zamówiłam same pelne... Prawie...
Anek jakam ja głupia była, ze przez 3 lata kupowałam tylko NIGRA !!!!! Normalnie muszę to szybko zmienic. Cudne te Twoje ciemierniki. I nic mi z tego, ze tak jak Ewa pisze wymagają ceregieli!!!
Zamówiłam same pelne... Prawie...
Sebek wpadłam na powtórkę rewolucji Niesamowita zmiana
Hi hi ja prawo zdawałam uwaga!!! 25 lat temu!!!!!!!
I do tej pory pamietam ten egzamin, i też miałam 5 teczke a z matmy, ktora uwielbialam w liceum ledwie 3 ... Zatem bez obaw, byleby do przodu statystyka i analiza finansowa będzie duuuużo fajniejsza a na rachunkowości będziesz brylował