Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

kamasja 09:16, 13 sty 2015

Lookam tylko
lojalna_ 09:55, 13 sty 2015

I jak Teoje przebisniegi ? Bo ja nie mam ;( nie zasadziłam
Ewka42 17:08, 13 sty 2015

dziękuję bardzo za informacje o turzycach, już sobie szukam sadzonek w sieci.
zazdroszczę ci, że możesz już sobie myśleć tylko o dopieszczaniu i doskonaleniu i tak już idealnych kompozycji, a nie o przewracaniu podwórka do góry nogami - dosłownie, szpadlem.
chociaż pewnie wymyślanie, jak zamienić doskonałe w doskonalsze jest chyba trudne
Madzenka 17:51, 13 sty 2015

polinka napisał(a)
Wiem, że gdzieś w tamtym roku pisałaś na co miedzian a na co promanal...Jak będziesz miała trochę czasu możesz przypomnieć?

Polinko Miedzian sprawdzal mi się jako prewencyjny oorysk wczesną wszyskich roin (zwłaszcza w stanie bezlistnym, lrzed pękaniem pąków) - producent pisze, ze :

Miedzian 50 WP jest preparatem do zwalczania chorób grzybowych i bakteryjnych takich jak: zaraza ziemniaka, antraknoza, rdza, septorioza liści, zaraza ogniowa oraz kanciasta plamistość bakteryjna. Wczesne zidentyfikowanie choroby pozwala na szybkie pozbycie się patogenów grzybowych i bakteryjnych na zarażonej roślinie.

Prmoanal natomaist jest preparatem oleistym, ktory wczesną wisoną zwlacza larwy przedziorka.

Jak ma wybierać co nęka moj ogrod na wodzie i glinie to choroby grzybowe... I pewnie nie zdażę opryskać już promanalem. W rym roku mysle o stosowaniu lancy doglebowej... Mysle już od dwoch lat o tym aby nie pryskać w powietrze i szkodzic owadom, tylko stosować srodki systemiczne w korzenie
Madzenka 17:58, 13 sty 2015

iwonadm napisał(a)
Witam
Mażenko którą hortkę polecasz z bukietowych za najładniejszą wiem że masz tą magical czy ona jest ładna?

Iwonko ja szczególną znawczynia hortensj nie jestem: ogrodowiskowe polecane hortensje to limelight, Vanile fraise a ja uwielbiam Incrediball , rzekomo sztywniejsza wersję Anabell, ale przeczytałam, że to nie bukietowa

Limelight rosnie u mnie od trzech lat, jest piekna i niezawodna, Vanille to moje marzenie, ale zamiast niej kupiłam Pinky vinky - nieporozumienie. O incrediball juz napisałam.,
Moja magical moonlight jest ladną hortensja, ale kształtem zbliżona do limelight i wolę te drugą za jej limonkowy kolor na początku i obfitosć kwitnienia.

Co pewien czas wiele i nych staje sie polularnych na forum ale ja bede wierna tym ww . Jesli natomiast bukietowe tego lata bedą slabo kwitły zamienię je na bukietowe.
Madzenka 17:59, 13 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
I jak Teoje przebisniegi ? Bo ja nie mam ;( nie zasadziłam

Gdy wracam jest już ciemno.. Kontrola dopiero w sobotę....
Madzenka 18:00, 13 sty 2015

Dziekuję odwiedzającym za komplementy, pochwaly, motywowanie do dalszych zmian

Dzisiaj we Wroclawiu wiosna, w drodze powrotnej z pracy było + 11 a w ciagu dnia pieknie świeciło slonce.....
polinka 18:04, 13 sty 2015

Wycięłam dzisiaj jedno proso i szałwię- taki eksperyment Czytałam, że zima już nie wróci na Dolny Śląsk... Jeśli wróci to nie będę płakać a jesli szybko nadejdzie wiosna to zobaczymy jaki będzie wynik ekperymentu
bdan 18:26, 13 sty 2015

Marzenko jak tak całkiem poza tematem ogrodowym, ale chciałam zapytać czy masz może doświadczenie w wyciskarką do warzyw i owoców. Czy możesz polecić jakiś model albo któryś z forumowiczów zaglądający do Ciebie
ewakatowice 18:54, 13 sty 2015

bdan napisał(a)
Marzenko jak tak całkiem poza tematem ogrodowym, ale chciałam zapytać czy masz może doświadczenie w wyciskarką do warzyw i owoców. Czy możesz polecić jakiś model albo któryś z forumowiczów zaglądający do Ciebie

To ja się zgłaszam do odpowiedzi:

Angel 7500 – bardzo dobry, rolls royce wśród wyciskarek