Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 21:12, 12 sty 2015

Anek jakam ja głupia była, ze przez 3 lata kupowałam tylko NIGRA !!!!! Normalnie muszę to szybko zmienic. Cudne te Twoje ciemierniki. I nic mi z tego, ze tak jak Ewa pisze wymagają ceregieli!!!
Zamówiłam same pelne... Prawie...
popcorn 21:22, 12 sty 2015

Wow jakie ciemierniki!!! A mi te 2 wypasione od Ciebie padly Jeden zasuszyl sie jak bylam na wakacjach... a drugiego wiatr polamal akurat w miejscu szyjki i nic z niego nie bedzie juz... ale sieweczki od Ciebie mi cudnie rosna!!!

Jutro jade do L
grembosia 21:26, 12 sty 2015

Chyba ciemierniki rzeczywiście nie lubią gliny, moje słabo kwitły. Przeniosłam je ze starego ogrodu, a tam miały się świetnie.

Muminkowy pomocnik gustuje dokładnie w tych samych zabawach co Ignaś.
U nas już po wspaniałej roczkowej imprezie, na której dowiedzieliśmy się, że za 7 miesięcy Ignacy zostanie starszym bratem.
Gabriela 21:29, 12 sty 2015

Hoduj te siewki ciemierników, hoduj. Ja mam jedne takie zwykłe, białe i pięknie się sieją. A różowe dostałam półtora roku temu od Miry. A te Twoje mogą się mieszać i kto wie, jakie cuda z tego mogą wyjść.
Co do ich wymagań - skoro rosną na glinie, to widocznie rosną. One niby potrzebują podłoża zasadowego, a u mnie rosną na kwaskowatym i rosną super. Chociaż być może na zasadowym byłyby jeszcze lepsze. Więc zbieram dla nich skorupki z jajek.
Gabriela 21:34, 12 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Szukając żurawek znalazłam na płytce Łukasza takie foto.. cudne...

No tak, z Wami to ja najlepiej wychodzę na zdjęciu. A że z brzegu, to i tak mnie zawsze wytną.
agata19762 21:51, 12 sty 2015

Ania wyhaczyłam dzisiaj pełne ciemierniki za 19 zeta, małe sadzonki
wydały mi się drogie...po ile w Twoich stronach ???
Sebek 21:56, 12 sty 2015

Nie mam ani jednego ciemiernika... Zawsze albo za drogie były albo brzydkie... Nie to co Twoje - wszystko w tym ogrodzie musisz mieć takie dorodne?
Mala_Mi 22:07, 12 sty 2015

Gabriela napisał(a)

No tak, z Wami to ja najlepiej wychodzę na zdjęciu. A że z brzegu, to i tak mnie zawsze wytną.

Takie było natural....... bez cięcia...

A tu też jest natural Ale się chichramy.....

Mala_Mi 22:07, 12 sty 2015

Jutro odpowiem.... uciekam.. sorki...
Mala_Mi 23:27, 12 sty 2015

Mira - wizytówka to takie zaproszenie do ogrodu i pogląd jaki ona jest.. nowi nie maja szans na ogarniecie wątków... a i starzy też już nie.. za dużo tego.. Za tydzień zapowiadają ponowne ochłodzenie. Ciemierniki puszczają przyrosty.. muszę pozbierać liści i im nasypać.. Dziś tylko urobek po psiaku posprzątałam i wystarczy.. dla mnie za zimno. Giełda jest na Lubelskiej, a ciemierniki inne maja tylko w jednej "budzie". Za to jakie wypasione

Pszczółka - jedne ciemierniki mam z jakiego insekta (NIgra), część z internetu (kłącza i czeka się długo na przyrost np Bolene i ten bordowy)
Nie pamiętam skąd mam tego najbardziej wypasionego.. ale gdzieś ze sklepu bo był z metką i to mój najstarszy. W zeszłym roku pełne kupowałam w szkółce, jak przypomnisz i będą to mogę kupić i wysłać, szkółka solidna wiec powinne żyć.. do tej pory żyją i maja wiosenne przyrosty (ceny nie pamiętam). Angel Glow i White Moon mam z giełdy, nie pamiętam po ile, ale chyba po 25 zł... za to jakie wielkie sadzonki.. olbrzymy na litrową doniczkę, foto zaraz po kupieniu. Też jeszcze żyją ,a jeden nawet kwitł ponownie latem
Gabrysia cała już wstawiona