Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Pszczelarnia 18:29, 12 sty 2015

Edit: nie możesz pisać, że one nie lubią Twojej gliny. Bo jest inaczej, może gliny nie ale Ciebie i owszem. Za głowę się łapię, ile dobra masz w ogrodzie. .
Bogdzia 18:48, 12 sty 2015

U mnie ani grama śniegu za to sa pierwsze ranniki , maleńkie jeszcze ale jednak są. Aleś sie zacięła na skatalogowanie roślin , podziwiam bo to ciężka praca, ilosci roslin nie podziwiam bo od dawna wiem że masz wszystko co sie zapragnie i w wielkiej ilości. Feluś cudny.
Viola 18:51, 12 sty 2015

Ha, ha , uśmiałam się z tego podsumowania Łukasza. Jak widzę żurawki, to od razu mam skojarzenia z Łukaszem. Nie mogę z M. do ogrodniczego chodzić, bo wypieki mam jak przechodzę koło tych heuczer
kasiek 19:10, 12 sty 2015

No nie ja też się zaraziłam wirusem ciemiernikowym
Kurcze piękne są!
A co do sniegu - to Ty go jeszcze masz???
Piotr_ 19:12, 12 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ciemierniki nie wszystkie chcą mi rosnąć.. chyba za gliną nie przepadają
Mam tyle kwiatów, że nie jestem w stanie ich wszystkich włożyć do wizytówki.. nie mam ich fotek jako ładnych kompozycji.. a wizytówka to nie portrety roślin tylko całokształt ogrodu.

Najokazalszy u mnie to PRETTY ELLEN WHITE. Jest większy od innych, również na wysokość. Startuje za to później od innych, ale kwitnie za to kilka miesięcy. To mój faworyt i ulubieniec. W dodatku cudnie się rozsiewa... wcześniej pieliłam go, a teraz już hoduję sadzonki. Na składance masz odmianęPretty i NIGRA. Popatrz jak się różnią kolorem i wzrostem. Nigra różowieje potem, a Pretty zielenieje.

Takie mam.... część to zakup zeszłoroczny (oznaczam jako Z*)
Od lewej do prawej i od góry do dołu
(góra) Bollene, Pretty Ellen White, Nigra
(dół) bordowy nazwa zagubiona, kupiony jako pełny różowy (Z*) i pełny biały (z*)
kupowane w szkółce jako ładne sadzonki.

Dwa zeszłoroczne z mojej giełdy rolnej
ciemiernik Angel Glow

ciemiernik White Moon

Cudne są ja mam tylko 1 ale muszę dokupić na wiosnę
anka_ 19:33, 12 sty 2015

Aniu cudowne kępy ciemierników. A piszesz, że nie lubią twojej gliny. Ja muszę koniecznie dokupić, bo mam tylko takie późniejsze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
malgorzata_s... 19:41, 12 sty 2015

U mnie też śnieg z rana. Więcej niż u ciebie i blisko. Samochód mnie nie słuchał Teraz ciapaja się zrobiła. U mnie ciemierników nie mogę nigdzie kupić Cmok
leon60 20:19, 12 sty 2015

U mnie śniegu ani grama ciemierniki urocze ale najpiękniejszy jest wnusio !
Kasik 21:01, 12 sty 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie też śnieg z rana. Więcej niż u ciebie i blisko. Samochód mnie nie słuchał Teraz ciapaja się zrobiła. U mnie ciemierników nie mogę nigdzie kupić Cmok

Wpadam na sekundę - pozdrawiam serdecznie. Ciemierniki przecudne,

Właśnie wyczytałam, ze od 12 są w ofercie Lidla.
Madzenka 21:12, 12 sty 2015

Anek jakam ja głupia była, ze przez 3 lata kupowałam tylko NIGRA !!!!! Normalnie muszę to szybko zmienic. Cudne te Twoje ciemierniki. I nic mi z tego, ze tak jak Ewa pisze wymagają ceregieli!!!
Zamówiłam same pelne... Prawie...