Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Donica wewnątrz domu w podłodze 17:56, 13 lut 2017

Do góry
Ja tak właśnie zrobiłam, zatopiłam donice w keramzycie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:18, 13 lut 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

Danusiu jak możesz poproszę namiary na nie,może być na fb
planujemyy wziąć jakiegoś kociaczka,ale wiosną dopiero

Masz w wiadomościach Hersylię)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:14, 13 lut 2017

Do góry
Nie uznawaj tego, za objaw "miękkości" ale dobrego serduszka
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 14:52, 13 lut 2017

Do góry
Odsyłam do wiadomości, tam wyjaśniłam pewną kwestię
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 14:51, 13 lut 2017

Do góry
Niekoniecznie wskazania pehametru muszą być właściwe. Trzeba je powtórzyć. Pobrać próbki z różnych miejsc.

Jedno jest pewne. Trawnik gdy tylko się ociepli, po przegrabieniu mchu i śmieci i nawożeniu, zazieleni się. Możesz po grabieniu przesypać żyzną ziemią i przegrabić. Potem nawóz - woda i lanie celem rozpuszczenia.

W momencie gdy kwitną forsycje.
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 14:45, 13 lut 2017

Do góry
Zapraszam zatem do mnie na profesjonalne projektowanie

http://www.gardenarium.pl/oferta/projektowanie-ogrodow

realizacje http://www.gardenarium.pl/realizacje
Letnie skrzynki balkonowe i donice 14:42, 13 lut 2017

Do góry
Idealnie będzie i z kolorem i z zasłonięciem kamieni.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:10, 13 lut 2017

Do góry
Ja też ryczę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:57, 13 lut 2017

Do góry
I jeszcze na koniec coś co mnie bardzo wzruszyło, a napisała do mnie Aniaaa.
To dla tych, co się boją

"Ludzie, nim odejdą zapisują w testamencie swój dom i wszystko co mają, tym którzy zostają .
Gdybym mógł swoimi łapkami zrobić tak samo, moja Ostatnia Wola wyglądałaby tak :

- mój szczęśliwy dom
- moją miseczkę i posłanie
- kolana, na których kładę głowę
- ręce, które głaszczą
- głos, który mnie woła
- serce, które mnie kocha

zapisuję w Ostatniej Woli głodnemu, chudemu, smutnemu przerażonemu Psu w Potrzebie .
Kochany Człowieku !
Twoja miłość to wszystko co mam...
więc gdy odejdę nie mów " już nigdy nie pokocham innego psa... "
lecz wypełnij mój Testament i daj wszystko co miałem komuś, kto tego bardzo potrzebuje !

Twój Pies
"

Testament Kropki właśnie się wypełnił. Tak, to prawda.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:55, 13 lut 2017

Do góry
Za nowe wpisy dziękuję serdecznie i widzę, że też się cieszycie Kreską. Będzie mi towarzyszyć na zdjęciach Ciekawe czy będzie wchodzić w kadr.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:51, 13 lut 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
A ja wczoraj wpuściłam TU niepotrzebnie swoja córkę by pokazać Kreseczką. Za kilka minut miałam link na poczcie i zaczęło się .... pewnie zaraz pojedziemy na Paluch. Już się boję....

Nie bój się, sama radość. Ja nad drugim się zastanawiam, ale Witek powiedział, że muszę o 6 wstawać razem z nim I każdy swojego wyprowadza haha
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:49, 13 lut 2017

Do góry
Dzisiaj poczuła się stróżem i mieszkanką tego domu, bo kurier mignął w oknie przy drzwiach, a ona natychmiast wstała i zaczęła szczekać zanim zadzwonił Już wie, że tutaj mieszka i każdy za płotem jest "obcy" do obszczekania

Jak słodko śpi, nawet chrapała dałam jej większe łóżeczko, było już kupione. Ma teraz wygodniej
Katalpa - Catalpa 12:15, 13 lut 2017

Do góry

Radykalnie na żółto

Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 10:35, 13 lut 2017

Do góry
Zależy jak duży jest ogród i ile masz miejsca na rabaty. Bez wiedzy o tym i bez zdjęć nie da się podpowiedzieć mądrze. A ile szer. ma rabata? a co rośnie za płotem u sąsiada?, a itd. Można pytać bez końca. I napisać rozdział książki.
Napisz co i jak, zamieść plan i zdjęcia, wtedy pogadamy konkretnie. Teraz to ja będę pytać w nieskończoność.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:22, 13 lut 2017

Do góry
Układ na dole wygląda dobrze, ale lepiej to pokazywać na rzucie z góry a nie na zdjęciu. Zdjęcie nie daje pełnego obrazu jak jest naprawdę.

Układ na przemian tej obwódki na zdjęciu pierwszym nie wygląda dobrze i tak nie powinno być, bo wprowadza chaos.
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 10:15, 13 lut 2017

Do góry
Żywopłot dobiera się do kompozycji przed nim, do funkcji ogrodu, kompozycji planowanych. Lepiej nie zaczynać od posadzenia nudnych żywopłotów z tui a poświęcić trochę czasu na zaplanowanie całego ogrodu, dopiero wtedy wstawia się gatunki roślin które mają zasłaniać. Poza tym, przecież w ogrodzie są sąsiedzi za płotem, albo piękne krajobrazy, albo skądś wiatr wieje bardziej, co posadzimy zależy też od tego co zasłaniamy, czy zasłaniamy i jak wysoko.

Ja tu nie potrafię napisać, od południa posadź tuje a od wschodu cisy.. To wszystko zależy od wielu rzeczy, a ja myślę profesjonalnie, a nie po amatorsku. Tu to, a tam to. Tak się nie da.

Pokaż coś więcej (zdjęcia) a nie tylko zdawkowe informacje, które za wiele nie wyjaśniają.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:09, 13 lut 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Kreska cudna jest po prostu. Widać z pyszczka że bardzo mądra. Będzie jej u Was wspaniale

Wczoraj na mnie wskoczyła na fotel, tak na bok na mnie się wdrapała, czym wprowadziła Witka w osłupienie a mnie w wielką radość
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:08, 13 lut 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Trochę z zazdrością podglądam radość, która tu panuje z powodu nowego domownika.
Z zazdrością, ponieważ pomimo chęci posiadania zwierzaczka, nie jestem gotowa do jego przyjęcia z prozaicznej przyczyny - wyjazdy.
A Ty Danusiu, jak sobie radzisz? wiem że często wyjeżdżasz/cie, i co wtedy? piesek podróżuje z Tobą? czy też zostaje pod opieką innej osoby?
Kreska to urocza psinka, a jej imię dobrane z humorem
pozdrawiam

Dużo wyjeżdżam. Fakt. W domu jest syn, albo drugi syn, albo syn i pracownik zaufany. Albo Wiesia jest Dom jest bezpieczny i zwierzę też.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:06, 13 lut 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

Danusiu jak możesz poproszę namiary na nie,może być na fb
planujemyy wziąć jakiegoś kociaczka,ale wiosną dopiero

To już ich nie będzie, trzeba na bieżąco szukać, na wiosnę Ci znajdę

Ja teraz skupiam się na Kresce, trzeba ja nauczyć paru rzeczy, np, żeby tak nie ciągnęłapodczas spaceru. Leci jak rakieta

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies