Asiu pojechałam do szkółki z zamiarem kupna cisów a przy okazji przygarnęłam coś innego
Tak to jest jak roślinki wołają kup mnie ...
Kupiłam jeszcze 5 piwonię do kolekcji już pięknie rośnie
Rano sądziłam, że cały dzień będzie barowa pogoda. Jakże się to wszystko zmienia. Kilka lat temu deszcz podczas majówki uznałabym za przekleństwo, a teraz prawie skakałam z radości.
Zazieleniła się tojeść rozesłana wypełniająca kamienne schodki na skarpie.Jutro będę robiła tu kanciki.
Rabata na froncie zyskała dodatkową plamkę kolorystyczna z płomyka szydlastego.
Na tle okna tarasowego sąsiada widać wsadzanego jesienią grabka. Mam nadzieję, że szybko dogoni kolegów.
Dzień dobry wszystkim,
bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tego iglaka.
Kupiliśmy trochę zapuszczoną działkę od starszej pani i iglak był wciśnięty między śliwkę i bez. Przesadziłam go na wolne słoneczne stanowisko, ale jest mega krzywy.
Czy naprostuje się w kierunku słońca, czy muszę dołożyć dodatkowe paliki i go podwiązać?
pozdrawiam
Ola
Iza, chwasty się zameldowały, szczęśliwie te momenty po deszczu to całkiem przyjemny czas na walkę z nimi
A tak z inne beczki to powiedz proszę co to za trawka/turzyca w prawym dolnym rogu??? I czy to się na wiosnę ścina czy skubie? I czy jesteś z tego zadowolona?
Szukam czegoś co był mogło iść w nogi klona shirasawy aureum, częściowo stanowić obrzeże rabaty na odcinku paru metrów (2-3), od jednej strony by graniczyło z runianką, od drugiej z nie wiem-jeszcze-czym (prawdopodobnie trzmielina ale jeszcze nie wiem, która z dwóch kupionych), za bezpośrednimi plecami by miało też nie wiem-jeszcze co aaa, no i niestety nie może to być hakone
Myślałam o sporobolusie ale on na słońce ponoć (ja tam mam raczej półcień, a słońce popołudniowe) i 60 cm wydaje mi się za dużo, potem myślałam o turzycy the beatles ale mam w notatkach, że dużo Dziewczyn niezadowolonych z niej, no i na koniec o seslerii jesiennej, ale od tego myślenia to mnie tylko głowa boli a efektów nie widać
Aniu dziękuję za podpowiedz, jakoś nie mogłam się zdecydować jak.
Czyli hakonki muszę przesuną bardziej w rabatę I tą jedną przesunąć.
Fajnie to narysowałaś ,To szałwie dam do środka i i oczywiście dokupię.
Wcześniej myślałam,że może dam je miedzy jakieś kwiatowe.
A potem ,ze do koła.
Ile od brzegu powinny być te Hakonki ??
Nie chcę aby mi na trawę wchodziły.
Świetny patent i efekt bardzo ładny. Ja też mam kilka donic z funkiami i hortensjami limelight i wanilia fresh. w tym roku powbijałam do nich patyczki anabelek.
Ile jest sadzonek hortensji w pierwszej donicy?