Aniu ja bym tą hakonkę która jest bliżej środka dała w miejsce szałwi,czyli też na brzeg. Z tym że nie wiek czy nie za blisko brzegu posadziłaś te dwię hakonki,bo jak urosną to Ci się wyleją na trawnik Chyba, że chcesz? A szałwię bym dokupiła i posadziła w odległści do środka takiej jak teraz ta jedna trawka,ale jakby pomiędzy tymi hakonkami przy brzegu. Zaraz spróbuję to narysować
Szałwia będzie wyższa, więc wg. mnie bardziej pasuje z tyłu niż z brzegu. Ale może dziewczyny coś innego podpowiedzą!? Hakonki powinny byś w równej odlefłości od brzegu tylko krzywo mi się narysowało
Już trochę zaczęło wieczorem padać.ale taki spokojny deszczyk.
Dobre i to
Dokładnie tak.Opakowanie na rośliny Basia świetne wymyśliła.
Z ciemierników i hakonek bardzo się cieszę.W końcu mam i ja
O jeszcze nowe roślinki chcesz kupić ??
A jakie ?
Ogród masz już taki perfekcyjny.
Aniu dziękuję za podpowiedz, jakoś nie mogłam się zdecydować jak.
Czyli hakonki muszę przesuną bardziej w rabatę I tą jedną przesunąć.
Fajnie to narysowałaś ,To szałwie dam do środka i i oczywiście dokupię.
Wcześniej myślałam,że może dam je miedzy jakieś kwiatowe.
A potem ,ze do koła.
Ile od brzegu powinny być te Hakonki ??
Nie chcę aby mi na trawę wchodziły.
Najwyżej będziesz ograniczać od przodu kępę jak będzie Ci się już za mocno rozrastać Może ze 25 cm od brzegu posadzić, to ze trzy lata będzie spokojnie...choć nie wiadomo ,jak szybko u Ciebie będzie przyrastała? Może zapytaj Wioli,ona chyba ma dłużej te trawy i większe doświadczenie.
Aniu ja posadziłam hakonki za blisko brzegu i już w tamtym roku wylewały mi się na trawnik, w głąb nie mogę przesunąć więc trzeba będzie troszkę powiększyć rabatke, żeby mąż mógł wygodnie kosić . Myślę, że tak jak Ania pisze te 25 cm to na razie powinno wystarczyć.
Myślę tak samo jak Ania, hakonki z przodu, szałwia z tylu
Hakone rozrasta się bardzo z każdej strony więc musi mieć miejsce jeśli chcesz takie duuuże kępy. Inaczej bedziesz dzielić częściej