Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 15:50, 01 maj 2020

Magara, na chwasty to zawsze można liczyć

Tar, w maju to już porządna kępka powinna być...jeśli faktycznie po majowych deszczach nie ruszą, to muszą je spotkać konsekwencje
TAR 16:28, 01 maj 2020

no po takim zasileniu musza ruszyc, wszystkie dostaly wspomagacza. Benki nawet wychodza, w sumie ze wszystkich hakonek 5 kepek nie przejawia zadnego ruchu. bede musiala je pouzupelniac.
Magara 21:42, 01 maj 2020

Kasia_CS napisał(a)

Iza, chwasty się zameldowały, szczęśliwie te momenty po deszczu to całkiem przyjemny czas na walkę z nimi

A tak z inne beczki to powiedz proszę co to za trawka/turzyca w prawym dolnym rogu??? I czy to się na wiosnę ścina czy skubie? I czy jesteś z tego zadowolona?

Szukam czegoś co był mogło iść w nogi klona shirasawy aureum, częściowo stanowić obrzeże rabaty na odcinku paru metrów (2-3), od jednej strony by graniczyło z runianką, od drugiej z nie wiem-jeszcze-czym (prawdopodobnie trzmielina ale jeszcze nie wiem, która z dwóch kupionych), za bezpośrednimi plecami by miało też nie wiem-jeszcze co aaa, no i niestety nie może to być hakone
Myślałam o sporobolusie ale on na słońce ponoć (ja tam mam raczej półcień, a słońce popołudniowe) i 60 cm wydaje mi się za dużo, potem myślałam o turzycy the beatles ale mam w notatkach, że dużo Dziewczyn niezadowolonych z niej, no i na koniec o seslerii jesiennej, ale od tego myślenia to mnie tylko głowa boli a efektów nie widać
UrsaMaior 22:19, 01 maj 2020

To Silver Sceptre Rośnie wszędzie, słońce, cień, kwaśno i nie. Mam jej sporo, jutro mogę Ci poszukać fotek. Na wiosnę ścinasz. Przy okazji, ja się nie pierniczę ze skubaniem i ścinam wszystkie. Ss jest najpiękniejsza późnym latem i jesienią, świeci wręcz na rabatach
Magara 22:34, 01 maj 2020

Same dobre informacje A dodatkowe zdjęcia zawsze mile widziane, nie tylko ja się ucieszę
Myślisz, że pod klona shirasawy aureum będzie pasować? Nie znam go jeszcze, dopiero startuje, a ja już, teraz, zaraz, bym chciała mu coś posadzić Tym bardziej, że narobiłam się na tym odcinku jak głupia zdzierając darń w korzeniach pobliskiej brzozy Nagroda mi się należy jak nic
Magara 23:28, 01 maj 2020

Iza, motam się i miotam, ale popatrzyłam sobie na tą SS u różncych sprzedawców - i doszłam do wniosku, że chyba ją mam, albo jakąś bardzo podobną i może by się ją dało z rozłogów przenieść na tą obwódkę, o której pisałam?
I daj proszę znać jakie jest Twoje zdanie odnośnie seslerii jesiennej
Dzięki z góry
UrsaMaior 08:59, 02 maj 2020

No, wstałam, zakąsiłam, mogę zacząć poszukiwania fotek

Ss możesz przesadzać, ja ją kroiłam i przenosiłam w różne miejsca, bez problemu. Nie więdła, nie marudziła, ona jest żelazna!

Seslerii jesiennej mam cały zagon, jest świetna! Piękny, limonkowy kolor, nie kaprysi, ładnie przyrasta, bardzo polecam. To trawa na słońce, u mnie co prawda patelni nie ma nigdzie, ale rośnie na najbardziej słonecznym miejscu.
UrsaMaior 09:27, 02 maj 2020

Fotki ss na szybko, zaraz jeszcze sprawdzę dalej.

Tu już później i bardziej rozrośnięte

Kasya 09:38, 02 maj 2020

UrsaMaior napisał(a)
Fotki ss na szybko, zaraz jeszcze sprawdzę dalej.

Tu już później i bardziej rozrośnięte

Czy te trawy tniesz na wiosnę ?
UrsaMaior 09:45, 02 maj 2020

Kasia, tak, ciacham wszystkie, nie mam cierpliwości do skubania.