Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:15, 25 mar 2020

Do góry
Aga dla ciebie fotki

Ogród bez reguł 11:08, 25 mar 2020

Do góry
Ogród bez reguł 11:04, 25 mar 2020

Do góry
Ogród bez reguł 10:57, 25 mar 2020

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:56, 25 mar 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)

Śliczne kuleczki

Wiosna u Ciebie zaszalała ..zastanawiałam się czy to zdjęcia tegoroczne
Ogród bez reguł 10:54, 25 mar 2020

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 10:54, 25 mar 2020

Do góry
Irenko, nawet z psem nie wychodzę ostatnio. Jesteśmy w dobrowolnej izolacji, u nas przekrój wiekowy od 2 lat do 80-tki. I połowa pracujących. Strzec się trzeba, teraz przymrozek wyraźnie zatrzymał zapędy ogrodowe. Ale może któregoś dnia samochodem się uda, jak zięć będzie miał przerwę w pracy. Bo jak ją kończy, to już za późno na wojaże.

Dajanko, tak taka odskocznia od czterech ścian, do ogrodu jest bardzo wskazana. I w innych okolicznościach już bym siedziałą w ogrodzie. Ale siła wyższa.
Dziękuję za Twoje odwiedziny, spać nie możesz, tak jak Irenka. Zaglądajcie do mnie, chociaż nic ciekawego ostatnio się nie dzieje.

Wiosnę hołubię na stole w domu, bo inaczej nic bym wiosny nie widziała.
Czas wyciągnąć ceramiczne kwiatki na rabatki.
Ogród bez reguł 10:52, 25 mar 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Dawaj te foty!!!

deszczowymaj napisał(a)

Popieram Masz srylion zdjęć Asiu i siem nie chwalisz ? noo wiesz
Nooo dobra, ale ja już wcześniej kiedyś tam je wklejałam...
Będzie, że plagiatuję sama siebie

Magnolie AD 2019

Ogród Basi i Romka 10:47, 25 mar 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Pierwsze sałaty i rzodkiewki w foli

Ach jakie piękne rządki zazdroszczę bardzo miejsca na takie uprawy

Pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 10:35, 25 mar 2020

Do góry
Agatko - bardzo współczuję i zdrowia dla synusia. pozdrowienia dla męża.

Iza - a jak tak , to nie ma problemu i niech zdrowo rośnie.

Haniu - to hibiskus ale domowy czyli róża chińska a oczko w głowie zony.
Potrzebuje wilgoci, dobrego jedzenia i słoneczka. aktualnie zaczyna kwitnąć.

Amarylis dzielnie hibiskusowi wtóruje.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:34, 25 mar 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Świetna ta podstawa pod stolik I pomysł na wianki do zgapienia. Coś robić trzeba. Ja też spaceruję w koło domu. Dobrze, że mamy te ogródki jakie by one wielkie nie były jak w moim przypadku.
Rojnikami się zachwyciłam..żeby u mnie tak rosły.
Tu posadziłam rojniki kilka dni temu. Ja swoje podlewam co jakiś czas, nawóz też dostają, może to cały sekret, a i ziemię mają moją piaskową z ogródka wymieszaną z kompostem.
Za budynkiem gospodarczym mam dwa około trzydziestoletnie bukszpany. Nie tnę ich tak regularnie jak pozostałe i z nich mam gałązki do dekoracji. Później przycinam je w kulę żeby nie straciły pokroju. Za kilka dni nie będą się nadawały na wianki, one zaraz wypuszczą nowe przyrosty.
Dla mnie ogródek jest bardzo ważny, to moja ogrodotreapia, miejsce do wypoczynku, moja pasja i radość pomimo zdrowego zmęczenia bardzo lubię w nim spędzać każdą chwilę.

Jeżówkowe-Love 10:28, 25 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
O to Ona cała w zieleni
W promieniach słońca

A tu porą wieczorową

W blasku księżyca ma piękny kolor Tak na poważnie taka zwykła pokrzywa a jak potrafi poprawić humor w tych trudnych chwilach, dbaj o nią Pozdrawiam wszystkich serdecznie
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:24, 25 mar 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Utalentowana jesteś, bo wianki super.
Stolik też zapowiada się fajnie
Dziękuję Zaczęłam się zastanawiać nad blatem betonowym z motywami roślinnymi. Sama spróbuję zrobić jak minie zagrożenie przymrozkami. Tylko czy mi wyjdzie? to się okaże.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:20, 25 mar 2020

Do góry
Rejzi napisał(a)

Donice na różniczki śliczne. A ten stojaczek.... Bardzo oryginalny i piękny projekt, z czego ta podstawka jest wykonana? Napatrzeć się nie mogę
Konstrukcja tej podstawy pod stolik jest spawana z "drutu kwadratowego" 2x2 cm. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Wypatrzyłam taki stolik na Pintereście, zrobiłam projekt i brat sąsiadki mi taki zrobił.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:10, 25 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Też tylko obchód ogrodu robię ostatnio, bo zimno. Patrzę czy są jakieś straty po nocnych przymrozkach, bo zabezpieczyłam dodatkowo tylko morelę Na razie strat nie zauważyłam. Muśnięte są trochę listki budlei i skulone bratki i ciemierniki. Ciekawe jak będzie dzisiejszej nocy? Ale w domu też nigdy się nie nudzę.Pikowałam wczoraj trawę Mayesty Purple, dziś piekłam dożdżówki, chlebek pszenny, oprócz oczywiście stałych domowych obowiązków Jest też więcej czasu na poszperanie w internecie, może znajdę jakieś ciekawe inspiracje
Twoje Dorotko wianuszki już z myślą o Świętach? Ach jakie te Święta dziwne będą...
Ja widzę, że przyroda nic sobie nie robi z dużego ochłodzenia, kwiatki rozwijają się mimo chłodu. Dziś u nas silny wiatr i 2 stopnie na termometrze.
Wianuszki wiosenne zrobione dla zabicia czasu.

Jeżówkowe-Love 10:03, 25 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
A perowskia inaczej o tej porze roku wyglądać nie będzie

Tak myślałam ..szukałam życia w tych jej szarych suchych gałązkach ..i dostrzegłam mikro pączka

Asiu a dlaczego kffiatków dużo nie chcesz/nie możesz kupować ? Leczysz się z czegoś

Ja kupuję bardzo skromnie ..takie czasy
A jeszcze dokupiłam w sklepie (owad w kropki) Liatry ..miałam ich kiedyś od groma ..ale niestety ślimaki zeżarły do korzeni
Jeżówkowe-Love 09:52, 25 mar 2020

Do góry
Pełnik chiński

I Perovskia ..nie wygląda na żywą
Jeżówkowe-Love 09:49, 25 mar 2020

Do góry
W poniedziałek Alb...r wysłał mi paczuszkę, wczoraj już ją dostałam

Sesleria jesienna , całkiem całkiem te sadzonki

Domówiłam brakującą Limkę ,już posadzona i przycięta
Ogród z łezką II 09:47, 25 mar 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Tak to prawda miskanty dzielić to lepiej kupić. Drwal potrzebny.

Kasiu róża madame aniset (pisze tutaj) bo chce ci ją pokazać przepiękna. Będziesz bardzo i to bardzo zadowolona a jaki piękny anyzkowo waniliowy zapach. Deszcz jej nie szkodzi. Trochę później kwitnie ale za to jak po przycięciu kwitnie drugi raz do późnej jesieni.
Jeszcze jak byś chciała ładna róże która gorąco polecam to Sanny skay też cudowna.

Kasiu usunę żeby ci nie zaburzyc

Elu, tak, to ciężka robota, ale już za nami i znowu na parę lat starczy
Ta róża mnie już w tamtym roku zadziwiła, takie toto młodziuchne, a już czadu dała
Nic nie usuwaj, piękne zdjęcia pięknej róży.
Nie wiem czy o tej samej róży myślimy...miałam Sunny Sky, ale mi ją oprysk na mój rzucik w różach załatwił...nie przeżyła Chwastoxu użytego przeze mnie w desperacji Tak mi się chwast siał w różach, że musiałabym co tydzień je plewić...a tam mam pas długości 25 m...i teraz już grzecznie plewię
Na razie nie mam miejsca na nową różę, jedynie jedna bezimienna różowa mnie wnerwia, bo taka krótko trzyma kwiat. Ale jednej wysyłkowo nie opłaci mi się kupić. Jak spotkam jakąś wartą grzechu, to wtedy tamtą wyeksmituję.

Pozdrawiam Elu
Jeżówkowe-Love 09:43, 25 mar 2020

Do góry
O to Ona cała w zieleni
W promieniach słońca

A tu porą wieczorową
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies