Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 23:20, 27 cze 2024

Do góry
Dębowe zakątki 23:15, 27 cze 2024

Do góry
i liliowce jeszcze

Dębowe zakątki 23:12, 27 cze 2024

Do góry
Liliowcowy czas

Dębowe zakątki 23:10, 27 cze 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dubelek jeszcze rozumiem, ale potrójny

Romantyczne masz swoje zakątki, takie dopieszczone. A czysta oołać terenu ma jakieś drzewka nasadzone, będą nowe rabatki z czasem?

A dziękuję i cieszę się, ze podoba ci się u mnie.
No już taka czysta połać nie jest. Już mam posadzone tam sporo drzewek różnych.
Luźno jeszcze i drzewka nie duże, to tak mocno nie widać z daleka.
Po bokach juz mam sporo różnych roślin też posadzone. I na razie tam zostaną te rabaty.
Wystarczy mi tej pracy aż nadto

Dębowe zakątki 23:03, 27 cze 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

Świetne ujęcie, u mnie sroki tak siadają ale to nieporównywalne gabaryty, a może sprawdza czy da się gniazdo tu zbudować

Piękny letni ogród. Werbenę u siebie wyrywam z rabat bo system korzeniowy ma ogromny. Pozwalam jej tylko w jednym miejscu rosnąć. Zielone makówki są urocze

Urszulla napisał(a)
Dubelek jeszcze rozumiem, ale potrójny

Romantyczne masz swoje zakątki, takie dopieszczone. A czysta oołać terenu ma jakieś drzewka nasadzone, będą nowe rabatki z czasem?

Ula, miło mi , że zaglądasz.
Mogą być i dubelki potrójne
Bocian zaczyna przesiadywać trochę na moim dachu , trochę na dachu sąsiada, bo młode już spore i ciasno w gnieździe się robi
O tak, letnie ogrody, pełne są kolorów, zapachów i naszych radości. Pracy też.
Werbenę bampton ? No cóz, u mnie w tym roku się też trochę wysiała, to sadzonki rozdałam znajomym.
Maki piękne, A makówki też urocze. Czekam aż makówki uschną i zbiorę nasionka

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:28, 27 cze 2024

Do góry
Dzień do bani ale że to wieczór fantastyczny
Blaski i cienie nowego życia 22:05, 27 cze 2024

Do góry
Liliowcowa na szybko,

mam też inne kolory. Ostatnio zakwitł nowy z tych niższych, którego dostałam od sąsiadki. Ma rudawy czy rdzawy odcień, wpasuje się znakomicie w pomarańczową rabatę. Znów będzie przesadzanie
Przecież ja ciągle rozmnażam i przesadzam lub zmieniam,więc wciąż brakuje tego szału pełności. Jednak coraz częściej mówię sobie " nie ruszaj tej rośliny"

Od wczoraj ogarniałam dużą rabatę, było ciężko, a przecież wiosną było ogarnięte. I nie chodzi o małe chwasty... kilometry kurdybanka, do tego znaczne pokrzywy ...mają się suszyć.... na przelotnym deszczu aż wyschną na wiór. Madzia zaproponowała na tyłach ścieżkę, więc będzie coś koło tego i resztę szmaty będę mogła usunąć. Tyle moich ogrodowych zmagań. Bo kolejne miejsca czekają na moje działania.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:59, 27 cze 2024

Do góry
Przed kosaćcami posadziłam sobie tawułki Peach Blossom, bo mnie denerwowały dziury między trawami. Powinny tam dać radę, bo jest tam sporo cienia.

Nowych liliowców coraz więcej, śliczne są.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:50, 27 cze 2024

Do góry
Supertunie, rosną dość powoli u mnie. A jedną do cna zżarły mi ślimaki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:44, 27 cze 2024

Do góry
Kupiłam i posadziłam 7 sadzonek rozchodnika kaukaskiegi Deep Rose. Ten też ma dawać po oczach. Posadziłam niesymetrycznie, wzdłuż ścieżki, znudził mnie ład i porządek

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:39, 27 cze 2024

Do góry
Uwielbiam ten kolor róż, są obłędne

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:38, 27 cze 2024

Do góry
Dzwonek kremowy w tym roku ładnie się rozbujał, drugi przymarzł i dopiero co ruszył od ziemi, może jeszcze przyjdzie czas że zakwitnie

Jeżówki powoli startują

Wiązowka, widać ją z daleka

Ten judaszowiec też praktycznie odbija od ziemi, ale wygląda na to, że będzie żył, przynajmniej do następnych mrozów

Ogrodowe wariacje 19:19, 27 cze 2024

Do góry
Duże sadzonki po 15 zł Kolejny busz się szykuje a ja taka poukładana Jeszcze będą naparstnice.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:31, 27 cze 2024

Do góry
Trombocino I tromboletto czy cuś

Nowy nabytek

Stipa sirocco - ktos zna?

Ogród w malinówkach 16:49, 27 cze 2024

Do góry
Faktycznie szaleją Annabelle w tym roku. Kule są ogromne.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:43, 27 cze 2024

Do góry
No i na koniec Anabelki, które szaleją w tym sezonie. Zresztą hortki bukietowe podobnie obficie się zapowiadają. W zeszłym roku było bardzo mizerne kwitnienie, w tym będzie rekompensata . I jeszcze chmurka gipsówki
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:39, 27 cze 2024

Do góry
Dzisiaj upał, ale to upał z rodzaju takich z ludzką twarzą . Czyli jest przyjemny wiaterek (a nie podmuchy z pieca hutniczego), zatem w cieniu jest całkiem OK. W mieście dzisiaj nie byłam, więc na szczęście nie doświadczyłam betonowego ukropu .
W domu ciemnawo, bo wszystkie okna zasłonięte, postanowiłam zatem zobaczyć światło dnia . Przy okazji pocykalam.

Rabata z Amanogawą i jarzmiankami. Część zasłonięta szmatą wciąż czeka na laurowiśnie . Oraz Butterfly Kisses zaczynają

Rabaty powarzywnikowe

Kwadratowa z misą (misa się nie załapała na focię) i zakątek z ławką
30 arów wietrznej pustyni 16:28, 27 cze 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Większość osób pewnie się zgodzi co do tego by szklarnię ukryć, a moje zdanie będzie w mniejszości. Uważam, że można by było zrobić z niej bardzo fajny element ogrodu na którym zaczepia się oko lub na jego otoczeniu. W tym zdjęciu z oddali wygląda na porządną szklarnię. Wiele osób by taką z chęcią w swoim ogrodzie miało. Będziecie jej używać do uprawy warzyw?

1.https://pin.it/1mR7DmyVN
2.https://pin.it/3fAxsJgzY
3. https://pin.it/2iA6iKStK

A tutaj szklarnia właścicielki forum (jedna z kilku).

Patrycja, ja bym jej nie ukrywała gdyby była taka piękna jak u pani Danusi lub jak te z pinteresta. Niestety moja nie jest taka reprezentacyjna. Mąż kupił okazjonalnie te główne stalowe legary,dokupił kątowników i innych 'blaszek' i wspólnie z moim bratem zespawali szkielet. Potem tylko kupiliśmy poliwęglan.To nie jest taka profesjonalna szklarnia jak te dostępne na rynku, ale pomidorom i paprykom to nie przeszkadza. Od 4lat zjadamy swoje pomidory az do listopada
Szklarnia jest ogromna-jak dla mnie za duża, bo ma 6x5m, dlatego 1/3 służy jako domek ogrodnika. Dlatego chciałam trochę zasłonić tego olbrzyma
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:14, 27 cze 2024

Do góry
Judith napisał(a)
Dziękuję za wyrazy uznania dla moich pomysłów .
Zdjęć nie wrzuciłam, bo - jak pisałam - nie widać nic zupełnie. Same patrzcie:

Noooooo teraz to mise chce. a w naszej ognoskowej kazałam dziurę wywiercić żeby woda nie stała hiii
teraz każe zakleić hiii

Fajnie ta misa sie u Ciebie prezentuje.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:37, 27 cze 2024

Do góry
Jeszcze mnie coś rozbawiło
Miseczka dla ptaszków/kotków sobie stoi….
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies