Poszłam na obchód skupiając się w wędrówce swej na stadium rozwoju poszczególnych tulipanów i co ja pacze? Dwa pąki kwiatowe na jednej roślinie!
Rozglądam się chciwie po całej rabacie i w kolejnym tulipanie widzę trzy! Zobaczcie na dół rośliny: z jednej łodyżki wyrasta druga, a na górze jeszcze dwa pąki! No czad, nigdy czegoś takiego nie widziałam!
Ciepło było przez 3tyg w marcu i w miniony weekend. Poza tym ciągle chłodno 10st, więc wszystko rusza powoli. Ale przecież rośliny mają swoje terminy kwitnienia i muszą się wywiązać ciągle brakuje deszczu. Dziś trochę pokropiło więc tawułki id razu pokazała kwiaty.
A co do trawnika, to jedynie denerwuję mnie w nim kurdybanek. Teraz jam kwitnie widać jakid nam jego połacie.
Wczoraj i dziś
Jarzębiny też wystartowały pewnie, ardzo lubię te srebrzyste listki
An_na, Narisilia, Kordina, Alija właśnie zdałam sobie sprawę, że ja praktycznie mam bardzo mało zdjęć platana Jest u nas na ogrodzie, niemal od początku i jest już dla mnie tak opatrzony, że praktycznie nie robię mu zdjęć. Żeby było śmieszniej, każdy z gości kto do nas przychodzi chce mieć zdjęcie na ławeczce pod platanem On był kupiony w takiej formie i to było najdroższe drzewo z całego naszego ogrodowania. Kosztował nas tysiąc złotych. Wedy to były duże pieniądze. Teraz drzewa są po kilka tysiecy Ale on bardzo szybko puszcza odrosty. Kiedyś cięliśmy go 2-3 razy w roku. Teraz już tylko wiosną
Ładne kolorki, też lubię floksy szydlaste, jakoś na przestrzeni lat zupełnie zanikły.
Podejmuję walkę z karczownikiem, drań podkopał mi i chyba uśmiercił krzaczorek szałwii i pod różą Novalis... drań!
Mireczko te białasy dostałam od koleżanki ogrodowiskowej, o ile dobrze pamiętam którejś Uli bo taki przerób z wzajemnymi ubogaceniami ogrodów, że pamięć przykrótka
Aprilku ładnie określiłaś ten lekki kolorek - właśnie porcelanowy
A te kocie standardy to my lubimy
Aniu, Ewo dziękuję
Magda to moja ulubiona róża, ma tak różne odcienie fioletów w zależności od pierwszego czy drugiego kwitnienia, miałam dwie, pisze w czasie przeszłym, bo nie ma żadnych oznak, że przeżyły...
Zamówiłam na okna po bratkach 6 dichondr srebrzysto zielonych wraz z supertuniami. Na razie przyszły dichondry, ale jak genialnie zapakowane, w dużym pudle. Najpierw się rozczarowałam, jak ujrzałam 6 pustych doniczek ale w miarę otwierania pudła, zobaczyłam, ze to tylko wypełnienie pustej przestrzeni pudła
Do zamówienia była dołączona karteczka
i miły wpis
Alu dziękuję
Obrazek z lasu, aż szkoda, że bateria padła i tylko jeden: